Menü

Vigyük-e el vásárolni magunkkal gyermekünket?

Nehéz megbirkózni a mindennapok feladataival, miközben mellettünk van egy kisgyerek. A bevásárlás a nehéz feladatok közé tartozik, hiszen a bevásárlóközpontok zsúfolt helyek, a gyerekek pedig sok figyelmet igényelnek. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy otthon hagyja a gyermekét, akkor meg kell oldani a felügyeletet is, sietni kell haza, és vigyázni, hogy a napirend ne boruljon fel senki számára. És ezt minden héten meg kell ismételni. Arról már nem is beszélve, hogy a bevásárlást nem lehet mindig napokkal előre tervezni, van, hogy az ember egyszer csak rájön, hogy mi mindenre volna szüksége, és hogy ezt minél hamarabb el kell intézni. Elvigyük-e ilyenkor magunkkal a gyerekeket?

Amíg kicsi a gyermek, nyilván problémásabb a hordozása, nem beszélve az öltöztetés-vetkőztetés örökös folyamatáról, illetve a sok ember láttán megriadt baba megnyugtatásáról. Emiatt célszerűbb a bevásárlást valamelyik szülőnek egyedül intéznie, amíg a másik otthon marad. De később elkerülhetetlen lesz a közös bevásárlás, bár nem is biztos, hogy szükséges elkerülni. Ugyanis a bevásárlás során is rengeteget tanulhat tőlünk a gyermekünk.

A legfontosabb, amit egészen biztosan már a legelején megtapasztal, hogy nem kaphat meg mindent. Ha nyugodtak maradunk és ésszerűen elmagyarázzuk, miért nem ehet chipset a csokihoz, miért nem kaphat meg mindent, amit csak akar, akkor előbb-utóbb lesz foganatja. Persze lehet, hogy erre sokat kell várni.

A másik, hogy megtanulja a pénz értékét. Rájön, hogy ha van egy darab papír a kezében, azért nem mindent adnak neki oda, csak abban az értékben. Megtudja, hogy az a jó, ha valami kevesebbe kerül, és egyszer csak elkezd majd ő is kalkulálni, hogy anyának és apának könnyebb legyen kipengetni az áru értékét készpénzben.

És a legfontosabb, hogy ha jól csináljuk, türelemre szoktatjuk. Nemcsak azokra az osztályokra kell bemennünk, ahol a nekünk tetsző dolgokat árulják, nemcsak csokit kell vennünk, nemcsak az érdekes dolgokat nézzük meg, hanem mindent, ami szükséges. És van, hogy a szükséges élvez előnyt a vágyottal szemben. Tehát ne féljünk elvinni nagyobb gyermekünket vásárolni, hiszen ha sokat látja, beletanul, ami később az ő számára (és a miénkre is) hasznos lesz.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.