Menü

Már megint szőrbenövés?!

Manapság számos tisztálkodási - bőrápolási kozmetikum áll rendelkezésünkre, melyekkel bőrünket tudjuk kezelni azokban az esetekben, mikor kültakarónk nem a mi akaratunknak engedelmeskedik. A benőtt szőr okozta gyulladás szintén visszatérő probléma lehet, mely esetén érdemes a megelőzésre több időt fordítani. Néhány apró alapszabály betartása makulátlan és gyulladásmentes bőrhöz vezethet, és nem is kell túl nagy költségekbe vernünk magunkat.

1. Bőrradírozzunk szőrtelenítés előtt!

Az egyik első lépés, bármilyen szőrtelenítő módszert is használjunk, a bőrradírozás, mivel, minél vastagabb az elhalt bőrréteg, annál nehezebb a szőrnek kitörni alóla és egyenesen nőni. Ha rendszeresen leradírozzuk az elhalt sejteket, a szőrszálak normális növekedését megkönnyítjük. A készen vehető termékeken kívül otthon is előállíthatjuk a bőrradírunkat méz és nagyobb szemű cukor keverékével, melyet langyos vízzel könnyű eltávolítani.

2. Lágyítsunk olajokkal!

Okos tipp benőtt szőrszálak ellen, ha borotválás, szőr eltávolítás előtt bekenjünk a szőrtelenítendő bőrfelületet olajjal – hagyjuk a bőrön állni 10 percig. Ez lágyítja a bőrt, rugalmasabbá teszi, így kevésbé valószínű, hogy a szőrszálak befelé nőnek , ráadásul nem hagy száraz felületeket maga után a szőrtelenítés. A borotválkozó krém is puhítja a bőrt, érdemes ezért olajosabb termékeket választani az egyszerű hab helyett.

3. Állítsuk meg a fertőzést, mielőtt elkezdődne!

A benőtt szőr vörösessé és gyulladttá válik, köszönhetően a bakteriális fertőzésnek a bőr alatt. Mindenképp érdemes az adott testfelületet mind szőrtelenítés előtt, mind utána áttörölni testre használható antibakteriális fertőtlenítő szerrel, így megakadályozva, hogy a külső környezetből a baktériumok „befészkelyék” magukat a frissen kezelt bőrredőkbe csúnya – és veszélyesen elfertőződhető! – gyulladást okozva.

4. Találjuk meg a számunkra legjobban megfelelő szőrtelenítési módszert!

Kísérletezni lehet, sőt érdemes is, hiszen ahány ember, annyi féle fájdalomtűrő képesség és beváló módszer. Érdemes akár házi praktikákat is kipróbálni, majd összevetni 1-2 szakemberi segítséggel, de csak a biztonságosnak ítélhető helyzetekben. Forró gyantával illetve lézeres szőrtelenítéssel inkább várjuk meg a kozmetikus adta időpontot, mielőtt még a szőrbenövés mellé égési sérülést is szereznénk!

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.