Menü

Idén tényleg sportolni kezdek!

Mi emberek sajnos hajlamosak vagyunk túl sokat elvárni magunktól. Azt akarjuk, hogy ha valamibe belekezdünk, akkor annak gyors és látható eredménye legyen. Sajnos ezek az elvárások életünk sebességéből is adódnak. Mivel az eredmény SOHA nem születik meg ilyen gyorsan, hamar feladjuk, és minden úgy folytatódik tovább, ahogyan az óévben.

Tegyük fel, hogy idén szeretnénk jobban belemerülni a futásba (és itt a jobban szó alatt nem azt értem, hogy maratont szeretnénk futni, hanem azt, hogy például élvezni szeretnénk a sportot). Első lépésként jó, ha tudatosítjuk magunkban, hogy a legelső alkalom a legnehezebb, és ennél már csak könnyebb lesz. Talán sokáig nehézségeink lesznek az elindulással, merthogy mennyivel kényelmesebb és egyszerűbb lenne inkább leheverni a tévé elé.

Fontos, hogy megfelelő felszereléssel rendelkezzünk. Nem kell egyből a legdrágább árukészletből válogatnunk (később sem!), de egy futócipő a kezdéshez mindenképpen szükséges. Azután minden hónapban kipótolhatjuk valamivel a készletünket: egy trikóval, egy pulcsival, egy futónadrággal. Nem kell azonnal nagy költségekbe vernünk magunkat.

Ne várjunk el túl sokat magunktól! Ez nemcsak a kezdeti időszakra vonatkozik. Később is jöhetnek rosszabb napok, amikor nem vagyunk formában, más a kedvünk, és nem teljesítünk olyan jól. Ez nem azt jelenti, hogy nem ér semmit az eddigi munkánk, hanem azt, hogy ma éppen nem a legmegfelelőbb időpontot választottuk a sporthoz.

Legyenek igazi pihenőnapok! Ne akarjunk minden nap kitörő formában lenni. Hagyjunk időt a pihenésre, a más típusú kikapcsolódásra. Ha a sport mellett az étkezésünkre is odafigyelünk, minden héten legyen egy bűnöző nap, így a szervezetünknek a hőn áhított, de olykor hosszú távon egészségtelen élelmiszereket sem kell teljes mértékben nélkülöznie. Együk csak meg azt a szelet csokit, holnap majd lefutjuk.

Ne szándékozzunk a második héten kilométereket futni! Persze van, akinek menni fog, de sokan túl sokat várunk el magunktól. A hangsúly nem azon van, hogy milyen gyorsan mekkora távot tudunk megtenni, hanem azon, hogy a pulzusunk időről időre felszaladjon a szapora tartományba. Nyugodtan sétáljunk közben.

Futás után mindig nyújtsunk, így kevesebb sérülést fogunk szerezni, és az esetleges izomláz is csekélyebb mértékben jelentkezik.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.