Menü

Végeztem a vizsgákkal – hogyan tovább?

Ha azoknak a szerencséseknek a táborát erősíted, aki elég hajlandóságot és szorgalmat érzett magában arra, hogy gyors rohamban letudja a vizsgáit, és még nem terveztél semmit a maradék két-három hétre, akkor ez a cikk neked szól.

A legtöbben azért tömörítik be a vizsgáikat, hogy minél hamarabb végezzenek, és majd legyen idejük a végén pihenni, kikapcsolódni, kirándulni vagy wellnessezni. És ez mind nagyon jó ötlet. De ha valami másra vágysz, akkor ezeken túl is sok mindent tehetsz, amivel ráadásul megőrizheted az egészségedet.

Például, ha nem tudsz főzni, ebben az időben megtanulhatsz. A vizsgaidőszak nem ad lehetőséget arra, hogy kibontakozz a főzés terén, ráadásul az étrendedet sem teszi rendbe, hiszen ilyenkor minden számít, csak az étel minősége nem. Ezért ezekben a hetekben kipróbálhatsz új recepteket. Szánhatod arra az idődet és az energiádat, hogy egészséges ételek receptjeit tanulod meg, és akkor eleve két legyet ütsz egy csapásra.De ha nem vonz a gasztronómia, még mindig nagyon sok lehetőség áll rendelkezésedre.

Elkezdhetsz például valamilyen sportot vagy kihívást. A legtöbb kihívás időtartama 30 nap, de találhatsz az interneten 2-3 hétre szólóakat is. Ezeket otthon könnyűszerrel végezheted, rendkívül kevés idő alatt. Viszont ha nagyobb kalandra vágyunk, új sport után is nézhetünk, vagy használhatjuk az időnket arra, hogy elkezdjünk strandra járni. Ilyenkor télen ugyanis hétköznap délelőttönként jóval kisebb tömeggel találkozhatunk. Kevesebb iskolást hoznak el a rossz idő miatt, ráadásul az emberek dolgoznak, így nagy valószínűséggel alig lesz lenn valaki.

Így választhatunk magának egy pályát, amin kis szerencsével csak mi leszünk, úszhatunk annyit és olyan tempóban, ahogy csak akarunk, és ha megunjuk vagy elfáradunk, átmehetünk egy pihenősebb medencébe. Így az egész napot relaxációval és mozgással töltjük, ami segít kiheverni a sok tanulást, görnyedést a jegyzet fölött, és a rendszertelen, egészségtelen életmódot, amit a vizsgaidőszakban folytattunk. Megéri, nem?

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.