Ételek, amelyek segítenek a fogyásban
Naponta átlagosan egy ülőmunkát végző nőnek mintegy 2000 kalóriára van szüksége ahhoz, hogy tartsa a súlyát. Ezzel szemben a heti nagyjából fél-egy kilós fogyáshoz már 1200-1600 kalóriára kell csökkenteni a bevitelt.
Chili: a csípős chilipaprika hatóanyaga, a kapszaicin hatására az anyagcseréd étkezés után még 20 percig nagyobb fordulatszámra kapcsol. Ráadásul az erős ételt nem is tudjuk oda sem figyelve, gyorsan letolni, muszáj lassan, meggondoltan eszegetni. Ez időt ad a szervezetnek, hogy leadja a „megtelt” jelzést, tehát nem fogsz a kelleténél többet enni.
Marhasült: a vörös húsokat a diéta ellenségeiként szokás számon tartani, pedig a marhahús kiváló sovány fehérjeforrás. A benne található fehérjék abban is segítenek, hogy az izomtömeged a fogyókúra közben is megmaradjon.
Tojás: a tojás szintén kezdi elveszíteni korábbi rossz hírét. Egyes vizsgálatok szerint ugyanis reggelire fogyasztva kifejezetten segíti a fogyást. Fehérjetartalma ugyanis eltelít, így a nap további részében kevesebbet eszel.
Citrusok
A narancs, a citrom - és rokonaik - magas C-vitamin-tartalma közismert, azonban ezen kívül is számos értékes tulajdonsággal rendelkeznek eme ízletes déligyümölcsök. Levük értékes antioxidánsokat, flavonoidokat tartalmaz, emellett csökkentik a koleszterinszintet, szabályozzák a vércukorszintet, rostjaiknak köszönhetően pedig serkentik az emésztést, eltelítenek, és hatékonyabbá teszik a salakanyagok kiürítését is. Mindezek hatására kiváló zsírégető gyümölcsnek számítanak. A hűvösebb napokon ellátnak vitaminokkal, és támogatják immunrendszered, nyáron és tavasszal pedig élénkítik és felfrissítik testedet.
Színes zöldségek
Ha fogyni szeretnél, és egészségedet is szeretnéd sokáig megőrizni, a zöldségek minden egyes fajtáját segítségül hívhatod. A narancssárga és sárga típusok nagyon gazdagok karotinoidokban, melyek A-vitaminná alakulva védik a bőr és a haj egészségét, illetve megelőzik a rákos betegségek kialakulását és a látásromlást.
Tengeri halak
A tengeri halak magas minőségű fehérjét tartalmaznak, emellett nagyon gazdagok omega-3 zsírsavakban, így egyrészt hozzájárulnak az egészséges és fokozatos fogyáshoz, másrészt csökkentik a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségek kialakulásának kockázatát.
Olívaolaj
Lassan minden konyhában alapfelszereléssé válik egy üveg ízletes olívaolaj, melynek számtalan felhasználási módja létezik a salátaöntetektől egészen a grillezésig és sütésig. Az olívaolaj bővelkedik telítetlen zsírsavakban - omega-3 zsírsav és antioxidánsokban.
Ki ne álmodozott volna legalább egyszer sima, lapos hasfalról? Az elhatározás azonban legtöbbször ideig-óráig tart, és a hirtelen bevezetett drasztikus diétás szabályok hamar aláássák a lelkesedést. Éppen ezért fontos, hogy hosszú távon, életmódszerűen is űzhető változásokat eszközöljünk.
Szerző: Udvari Fanni
A fürdőzés veszélyei – Amit mindenkinek tudnia kell

A fürdőzés nagyszerű kikapcsolódás, de csak akkor biztonságos, ha körültekintők vagyunk. Tartsuk be az alapvető szabályokat, figyeljünk egymásra, és ne kockáztassunk feleslegesen. A tudatosság életeket menthet!
Fogaink védelme a nyári időszakban

A vakáció izgalma elterelheti a figyelmet olyan alapvető dolgokról, mint a fogmosás. Utazások alkalmával, legyen az hosszabb vagy rövidebb, olyannyira meg tudunk feledkezni a szájápolásról, hogy előfordulhat, hogy otthon marad a fogkefe vagy a fogkrém. Ráadásul nyaraláskor hajlamosak vagyunk a megszokottól eltérően, gyakrabban fogyasztani cukros ételeket és italokat. Az alábbi cikkben arról tudhatunk meg többet, hogy mit tehetünk fogaink védelme érdekében a nyári időszakban.
Tökfélék jótékony hatása

A tökféléket rendkívül változatos formában, színben és ízben találjuk meg a piacokon, vagy a boltok polcain, nagyon egészséges zöldség szervezetünk számára.
Óvatosnak kell lenni a gyümölcsfogyasztással?

A gyümölcsök a kiegyensúlyozott étrend alapvető részei, hiszen rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaznak. Azonban sokan nem tudják, hogy a túlzott gyümölcsfogyasztás is járhat kockázatokkal, főként bizonyos egészségi állapotok vagy étrendi célok mellett.
Mikor van szükség pajzsmirigy ultrahangra?

Pajzsmirigy ultrahangra akkor van szükség, ha felmerül a pajzsmirigybetegség gyanúja, vagy ha már ismert pajzsmirigyproblémák követésére, ellenőrzésére van szükség. Milyen esetekben javasolt az ultrahangvizsgálat?