Menü

Egyszerű házi arcpakolások

A pihenés, feltöltődés, szellemi és fizikai értelemben az életünk része. A bőrünknek is hatalmas szüksége van a pihenésre, és ehhez a legnagyobb segítséget az arcpakolások adhatják. Sokan azonban szkeptikusak, sőt egyenesen ellenzik a drogériákban kapható pakolások használatát. Természetes alapanyagokból készített házipakolásokkal sokkal jobb hatás érhető el, valamint a hozzávalók miatt a pénztárcát sem terhelik meg annyira.

Száraz bőrtípusra tökéletes pakolás ez a készítmény, amelyhez csupán,

1 tojássárgája

fél dl tej

két teáskanál méz

egy mokkáskanál olívaolaj szükséges. Miután alaposan összekevertük a tojássárgáját, adjuk hozzá a tejet, majd a mézet és az olívaolajat is. Addig keverjük, amíg a sűrű massza állagot el nem érjük. Ezt követően a pakolás felkenhető az arcra, majd 15 perc elteltével langyos vízzel lemosható.

A mitesszeres bőr sok ember életét keseríti meg, de a természetes alapanyagú pakolások segíthetnek az arcbőr szebbé tételében. Ez a pakolás, amelynek méz és tojásfehérje az alapja, inkább maszkként használható, elkészítéséhez többrétegű papír is szükséges, ami lehet akár WC-papír is.

A maszk alapját 2 tojásfehérje és két kanál méz képezi, amelyeket az elkeverés után habverővel kell felverni addig, amíg légbuborékok jelennek meg. Ezután a kence felvihető a bőrfelületre, amit megfelelő méretű papírral kell lefedi, és benyomkodni amíg a papír átitatódik. Körülbelül 15 percig kell fennhagyni a tapaszt, akkor érdemes lehúzni, amikor már húzódik az arcon. A maszk lehúzása után langyos vízzel moss arcot.

Az utolsó szépítő pakoláshoz csupán három egyszerű hozzávaló szükséges,

egy félbanán,

egy evőkanál cukormentes narancslé,

és egy evőkanálnyi méz.

A három hozzávaló alapos összekeverése után már fel is vihető az arcbőrre, amin 10-15 percig érdemes fennhagyni. A lemosás után itt is, mint minden pakolás és maszk után langyos vízzel öblítsd át a megtisztított bőrfelületet.

Sipos Zsófia

Variációk forró italokra

Szeretünk kávézni, teázni, jól esik egy bögre forró valami a hideg téli napokon a munkahelyen, vagy ráérős otthoni hétvégéken, azonban érdemes elrugaszkodni a gőzölgő kávé, habos cappuccino, a számos ízvilágú teakészítmények variációitól és lehet más forró italokat is fogyasztani.

Ha már ülnünk kell a munkában

Sokan vagyunk úgy azzal, hogy felnőtt életünk mintegy harmadát, negyedét ülőmunkával töltjük, és ez bizony menthetetlenül károkat okoz a testünkben. Hajlott hát, rossz gerinc, reumatológiai fájdalom, és még lehetne sorolni. Másrészt testsúlyunknak sem tesz jót, ha nem megyünk el utána, akár napi, de legalább heti három alkalommal egy jót mozogni utána. Több cikkünkben is szóba került, mivel érdemes töltenünk a munka utáni órákat, amikor persze megtehetjük. De azért arra is érdemes lehet odafigyelni, mit művelünk az irodában, ha már olyan sokáig ott vagyunk

Leptin hormon növelése

A túlsúlyos vagy elhízott emberek rendszerint mindig éhesek, függetlenül attól, hogy mennyit ettek korábban, agyuk azt az üzenetet küldi, hogy vigyenek be még több kalóriát. Ráadásul külön paradoxonnak számít, hogy a legtöbb túlsúlyos ember alultáplált, mivel a legtöbb hizlaló, egészségtelen műkaja nem tartalmazza azokat a tápanyagokat, amikre a szervezetnek szüksége van.

Hajápolás télen

Túl a tél közepén a hajunk is megérzi a természetes meleg és az elegendő napsütés hiányát. A fűtés miatt kiszárad, a sapka miatt azonban folyamatosan zsírosodik. Természetes hajpakolásokkal azonban a hajunk is egészségesen vészelheti át a hideg időszakokat.

Vigyázzunk az E-számokkal!

Mennyire ismerjük az élelmiszer adalékok listáját? Megnézzük az összetevőket, amikor vásárolunk?