Menü

Egyszerű házi arcpakolások

A pihenés, feltöltődés, szellemi és fizikai értelemben az életünk része. A bőrünknek is hatalmas szüksége van a pihenésre, és ehhez a legnagyobb segítséget az arcpakolások adhatják. Sokan azonban szkeptikusak, sőt egyenesen ellenzik a drogériákban kapható pakolások használatát. Természetes alapanyagokból készített házipakolásokkal sokkal jobb hatás érhető el, valamint a hozzávalók miatt a pénztárcát sem terhelik meg annyira.

Száraz bőrtípusra tökéletes pakolás ez a készítmény, amelyhez csupán,

1 tojássárgája

fél dl tej

két teáskanál méz

egy mokkáskanál olívaolaj szükséges. Miután alaposan összekevertük a tojássárgáját, adjuk hozzá a tejet, majd a mézet és az olívaolajat is. Addig keverjük, amíg a sűrű massza állagot el nem érjük. Ezt követően a pakolás felkenhető az arcra, majd 15 perc elteltével langyos vízzel lemosható.

A mitesszeres bőr sok ember életét keseríti meg, de a természetes alapanyagú pakolások segíthetnek az arcbőr szebbé tételében. Ez a pakolás, amelynek méz és tojásfehérje az alapja, inkább maszkként használható, elkészítéséhez többrétegű papír is szükséges, ami lehet akár WC-papír is.

A maszk alapját 2 tojásfehérje és két kanál méz képezi, amelyeket az elkeverés után habverővel kell felverni addig, amíg légbuborékok jelennek meg. Ezután a kence felvihető a bőrfelületre, amit megfelelő méretű papírral kell lefedi, és benyomkodni amíg a papír átitatódik. Körülbelül 15 percig kell fennhagyni a tapaszt, akkor érdemes lehúzni, amikor már húzódik az arcon. A maszk lehúzása után langyos vízzel moss arcot.

Az utolsó szépítő pakoláshoz csupán három egyszerű hozzávaló szükséges,

egy félbanán,

egy evőkanál cukormentes narancslé,

és egy evőkanálnyi méz.

A három hozzávaló alapos összekeverése után már fel is vihető az arcbőrre, amin 10-15 percig érdemes fennhagyni. A lemosás után itt is, mint minden pakolás és maszk után langyos vízzel öblítsd át a megtisztított bőrfelületet.

Sipos Zsófia

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.