Menü

Jelek, hogy a párod szakítani akar veled

Látszólag minden rendben van közöttetek, valami mégis nyugtalanít? Lehet, hogy tudattalanul már észleled a küszöbön álló változást?

Nem mond el mindent

Régen nem is tudtátok elképzelni, hogy ne osszátok meg azonnal a másikkal a gondolataitokat, legyenek azok pozitívak, vagy negatívak, most viszont azt veszed észre, hogy hetek telnek el úgy, hogy a napi rutinon felül semmi konkrétumról nem beszélgetettek.

Figyelmetlenné válik

Elfelejti a szülinapodat, nem kérdezi meg, mit vegyen a boltban, kimegy a fejéből a közös hétvégi mozizás… Minden egyes figyelmetlenség azt mutatja, hogy már réges rég máshol (vagy máson) jár az esze helyetted és a kapcsolatotok helyett.

Nincsenek tervek

Már egyáltalán nem hallod arról a házról beszélni, amit közösen tervezgetettek, sőt, egyenesen visszavonulót fúj, ha szóba kerül a családalapítás, esetleg még egy baba vállalása. Ezek önmagukban nem feltétlenül adnak okot a gyanúra, hiszen csak egyszerű anyagi gond is állhat a háttérben, de ha a barátod kifejezetten ingerült lesz, mihelyst szót mersz ejteni a jövőről, akkor az már utalhat arra, amivel nem szeretnél szembenézni.

Te és én, és egyre kevesebb mi

Vajon mennyi közös programot szerveztek mostanában? Netán egyre inkább külön utakon jártok? Szóba kerül-e hová mentek az idén nyaralni, illetve hogyan töltitek majd a karácsonyt? Természetesen tetszőlegesen helyettesíthetők be a közös terveitek az előbbi mondatba, a lényeg, hogy vannak-e még egyáltalán ilyenek.Figyelj fel arra, ha a párod egyre gyakrabban jár el olyan társaságba és programokra a szabadidejében, amihez neked nincs nagy kedved, ezért általában otthon maradsz.

Gyalázza az exét neked

A legtöbb embernek van egy-két borzalmas ex a múltjában, de érdemes azért arra odafigyelni, hogy egy férfi hogyan beszél a régi kapcsolatairól. Tartsd észben, hogy így fog rólad is nyilatkozni, ha véletlenül szakítanátok. Másrészt pedig, ha gyűlölettel, haraggal beszél róla, akkor előrevetíthető, hogyan fog viselkedni, ha köztetek konfliktus támadna.

Mindig te telefonálsz vagy üzensz neki először

Ezt a pontot könnyű ignorálni, pedig fontos. Te hívod őt mindig? Ő csak akkor emeli fel a telefonját, ha te már megtetted az első lépést? A “ki hív fel kit?” igenis számít. Ha a párod folyton csak reagál a te kezdeményezéseidre ahelyett, hogy aktívan keresné a társaságodat, akkor finoman szólva nincs egyensúlyban a kapcsolatotok.

Hirtelen többet kezd foglalkozni a külsejével

Megszállottan edzeni kezd, új ruhákat vásárol, megváltoztatja a frizuráját, fogyókúrába fog - ezeknek a hátterében gyakran állhat egy harmadik személy, akinek a párunk tetszeni szeretne.

Veszekedések során nem törekszik a problémák megoldására

Ha a viták során a kommunikáció egyoldalúvá válik, és úgy érezzük, hogy párunk ahelyett, hogy velünk együtt keresné a megoldást egy adott problémára, inkább csak gyorsan rövidre akarja zárni a dolgot, akkor ez sem jó jel. Ilyenkor egy idő után úgy érezhetjük, hogy minden próbálkozásunk értelmetlen, ennek pedig általában oka is van.

Szingliként kezd viselkedni

Egyre többet jár el a barátaival szórakozni, ráadásul olyan helyekre, ahová tipikusan az egyedülállók mennek ismerkedni? Ez azt jelentheti, hogy tudattalanul is szingli üzemmódba kapcsol, és előre készül rá, hogy hamarosan nem párkapcsolatban fog élni.

Kisebb nehézségek minden párkapcsolatban akadnak. Ha azonban valamiért úgy érezzük, hogy párunk már nem biztos abban, hogy velünk szeretné folytatni,figyeljünk a jelekre!

Szerző:Udvari Fanni

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?