Menü

Szokások, amelyek akadályoznak a fogyásban

A reggeli rituálék határozzák meg, hogy mennyit eszünk ebédre, és hogy a testünk felhasználja a kalóriákat, vagy félreteszi őket szükség esetére.

Nem edzel

Azon kívül, hogy égetik a kalóriákat és gyorsítják az anyagcserét, a reggel végzett gyakorlatoknak megvan az az előnyük is, hogy csökkentik az étvágyat. Egy kísérlet során azt tapasztalták, hogy azok, akik reggeli előtt edzenek, napközben kevesebbet esznek.

Nem iszol meg egy pohár vizet ébredés után

Egy felnőtt ember teste 55-60%-ban vízből áll, ezért is nagyon jó ötlet rögtön ébredés után meginni egy pohár vizet. A víz beindítja az anyagcserét, aminek következtében kevesebb zsír raktározódik el. Segít megszabadulni a méreganyagoktól is. Egy kísérletben résztvevő féri minden reggelt egy pohár vízzel indított, az eredmény pedig azt mutatta, hogy a testzsír százaléka 17-ről 10%-re csökkent.

Túl kevés kalória

A nagyon kevés energiabevitel a szervezet számára káros, és bár fogyni fogysz tőle, egészségtelen, és súlyos károkat okozhatsz az anyagcserédben is. A koplalásra a szervezet vízveszteséggel, majd az izomfehérjék lebontásával reagál, a zsírpárnák csökkentése helyett. Az egészséges étrend és a hosszú távon is sikeres fogyás egyik legfontosabb ismérve az alapanyagcseréhez szükséges, megfelelő kalóriabevitel. A túl gyorsan megkezdett, drasztikus fogyókúrák komoly veszélyekkel is járhatnak. A nem megfelelően összeállított diéta például tápanyaghiányokhoz vezethet, a divatos diéták többsége ugyanis egyoldalú étrend. Időt kell hagyni a szervezetnek a fogyásra, hiszen a testsúlygyarapodás sem egyik napról a másikra történt!

A hit hiánya

Bizonyára hallottad már, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van. Miért is lenne ez másként a fogyókúránál?
Amennyiben hiszel abban, hogy le tudod adni a felesleges kilókat, akkor nagy valószínűséggel sikerülni is fog, viszont ha negatívan állsz hozzá, úgy, hogy sosem leszel karcsúbb, akkor az úgy is lesz!

A környezet

A környezet sokszor igen nagy gátló tényező tud lenni a fogyókúrában. Ha a körülötted élők folyton nehéz, zsíros ételeket és rengeteg édességet esznek, akkor nehéz megállni, hogy ne falatozgass te is belőlük. Szólj a családodnak, hogy nagyban tudnának téged segíteni azzal, ha ők is egészségesebben táplálkoznának, sőt, be is csatlakozhatnának a diétádba. Így tudnátok ösztönözni egymást!Tudd, semelyik fogyókúra nem használ, ha nem teremted meg magadban és környezetedben a szükséges feltételeket. A megfelelő életmód és diéta mellett a legfontosabb a hit, hogy valóban képes vagy arra, amit eltervezel.

Lelki tréning

Bevált lelki felfrissülést kaphatunk az autogén tréning elsajátításával. Belső gondolataid segítségével helyre állítja felborult testi-lelki egyensúlyod, az irányítás csak a Te kezedben van. Az autogén tréning (AT) kifejezés annyit jelent, hogy a saját lelki békénk önmagunkból ered, melyet rendszeresen, tréningszerűen kell gyakorolnunk. Önszuggesztiós módszerének segítségével saját erődből érheted el azt a tudatmódosulást, mely kibillent és a testi-lelki békédhez vezet. Az AT nem fogyókúrás eszköz, de hosszú távú segítséget nyújthat a lelki harmóniádhoz.

A hatékony fogyást hátráltathatják testi tünetek, például emésztési zavarok, keringés-és vérnyomás problémák, étvágyzavar, alvási nehézségek. Ezekben az esetekben érdemes szakorvoshoz fordulni. A szervi bajok kezelése után, talán a fogyás is hamar beindul.

Szerző:Udvari Fanni

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.