Menü

Szokások, amelyek akadályoznak a fogyásban

A reggeli rituálék határozzák meg, hogy mennyit eszünk ebédre, és hogy a testünk felhasználja a kalóriákat, vagy félreteszi őket szükség esetére.

Nem edzel

Azon kívül, hogy égetik a kalóriákat és gyorsítják az anyagcserét, a reggel végzett gyakorlatoknak megvan az az előnyük is, hogy csökkentik az étvágyat. Egy kísérlet során azt tapasztalták, hogy azok, akik reggeli előtt edzenek, napközben kevesebbet esznek.

Nem iszol meg egy pohár vizet ébredés után

Egy felnőtt ember teste 55-60%-ban vízből áll, ezért is nagyon jó ötlet rögtön ébredés után meginni egy pohár vizet. A víz beindítja az anyagcserét, aminek következtében kevesebb zsír raktározódik el. Segít megszabadulni a méreganyagoktól is. Egy kísérletben résztvevő féri minden reggelt egy pohár vízzel indított, az eredmény pedig azt mutatta, hogy a testzsír százaléka 17-ről 10%-re csökkent.

Túl kevés kalória

A nagyon kevés energiabevitel a szervezet számára káros, és bár fogyni fogysz tőle, egészségtelen, és súlyos károkat okozhatsz az anyagcserédben is. A koplalásra a szervezet vízveszteséggel, majd az izomfehérjék lebontásával reagál, a zsírpárnák csökkentése helyett. Az egészséges étrend és a hosszú távon is sikeres fogyás egyik legfontosabb ismérve az alapanyagcseréhez szükséges, megfelelő kalóriabevitel. A túl gyorsan megkezdett, drasztikus fogyókúrák komoly veszélyekkel is járhatnak. A nem megfelelően összeállított diéta például tápanyaghiányokhoz vezethet, a divatos diéták többsége ugyanis egyoldalú étrend. Időt kell hagyni a szervezetnek a fogyásra, hiszen a testsúlygyarapodás sem egyik napról a másikra történt!

A hit hiánya

Bizonyára hallottad már, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van. Miért is lenne ez másként a fogyókúránál?
Amennyiben hiszel abban, hogy le tudod adni a felesleges kilókat, akkor nagy valószínűséggel sikerülni is fog, viszont ha negatívan állsz hozzá, úgy, hogy sosem leszel karcsúbb, akkor az úgy is lesz!

A környezet

A környezet sokszor igen nagy gátló tényező tud lenni a fogyókúrában. Ha a körülötted élők folyton nehéz, zsíros ételeket és rengeteg édességet esznek, akkor nehéz megállni, hogy ne falatozgass te is belőlük. Szólj a családodnak, hogy nagyban tudnának téged segíteni azzal, ha ők is egészségesebben táplálkoznának, sőt, be is csatlakozhatnának a diétádba. Így tudnátok ösztönözni egymást!Tudd, semelyik fogyókúra nem használ, ha nem teremted meg magadban és környezetedben a szükséges feltételeket. A megfelelő életmód és diéta mellett a legfontosabb a hit, hogy valóban képes vagy arra, amit eltervezel.

Lelki tréning

Bevált lelki felfrissülést kaphatunk az autogén tréning elsajátításával. Belső gondolataid segítségével helyre állítja felborult testi-lelki egyensúlyod, az irányítás csak a Te kezedben van. Az autogén tréning (AT) kifejezés annyit jelent, hogy a saját lelki békénk önmagunkból ered, melyet rendszeresen, tréningszerűen kell gyakorolnunk. Önszuggesztiós módszerének segítségével saját erődből érheted el azt a tudatmódosulást, mely kibillent és a testi-lelki békédhez vezet. Az AT nem fogyókúrás eszköz, de hosszú távú segítséget nyújthat a lelki harmóniádhoz.

A hatékony fogyást hátráltathatják testi tünetek, például emésztési zavarok, keringés-és vérnyomás problémák, étvágyzavar, alvási nehézségek. Ezekben az esetekben érdemes szakorvoshoz fordulni. A szervi bajok kezelése után, talán a fogyás is hamar beindul.

Szerző:Udvari Fanni

Korlátlan szavatosság?

Az élelmiszerek többségénél figyelni kell a romlandóságot, azonban jónéhány élelmiszer esetében a korlátlan szavatosságról beszélhetünk. Melyek azok az élelmiszerek, amelyek - helyes tárolással - korlátlan ideig fogyaszthatóak?

Leves minden nap? Jó ötlet!

Sokaknak javasolják manapság a levesdiétát, aminek különböző okai lehetnek. Ám ez egyáltalán nem jelent lemondást, hiszen rengeteg módon variálhatjuk ezt a fogást. Íme, hét ötlet, ha kedvet kapnál egy hétig alkalmazni a diétát.

Miért ne halogassuk a takarítást?

Sokan szeretik az idejüket jóval szórakoztatóbb tevékenységekkel tölteni, mint a házimunka. Mégsem érdemes sokáig eltekinteni tőle. De mi az oka annak, hogy sokszor elnapoljuk a takarítást, és miért nem tanácsos megtenni?

Miért nem szabad gyorsan fogyni?

A plusz 5-10-15-20 kilót nem egy hónap alatt rántottuk magunkra, akkor miért kellene azt pár hét alatt ledobni? Senki sem úgy ébred reggel, hogy „véletlen” hízott 20 kilót, az hosszú évek munkájának eredménye, ahogy a fogyás is így kell, hogy történjen.

Y és Z generáció a digitalizáció világában

Mindkét korosztály készség szintjén használja az informatikai szolgáltatásokat és módszereket, könnyen vélhetik róluk, hogy ismereteik, tudásuk és érdeklődésük megelégszik a felszínességgel. Nézzük meg mi is áll valójában a háttérben.