Menü

Hajápolás télen

Túl a tél közepén a hajunk is megérzi a természetes meleg és az elegendő napsütés hiányát. A fűtés miatt kiszárad, a sapka miatt azonban folyamatosan zsírosodik. Természetes hajpakolásokkal azonban a hajunk is egészségesen vészelheti át a hideg időszakokat.

A hajápolás külső és belső védelem egyaránt, a pakolások mellett figyelni kell a megfelelő vitaminbevitelre is. Ajánlott az A, B-komplex, C és E vitaminok rendszeres szedése, valamint a sörélesztő kapszula is segít a haj egészségének megőrzésében.

A természetes hajpakolások otthon is elkészíthetők, kókusz- vagy olívaolajból kikevert balzsamot hajmosás után tedd a hajadra, majd hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd ki. Ezek hidratáló pakolások, amik a kiszáradt fejbőrre is jó hatással vannak, így a téli korpásodás is megfékezhető.

A télen kifakult és színtelen haj eredeti fénye többféle természetes anyag segítségével is visszanyerhető. Természetes színű hajra tökéletesen alkalmazható az északi nyírfalé. Az északi országokban elterjedt szépségápolási szokás, hogy a nyírfákból nyert különleges folyadékot fogyasztják méregtelenítésként. A rövid ideig elérhető folyadék a világ legegészségesebb italaként is ismert.

A festett hajat a legjobban lenmagból, vadgesztenyéből és útilapuból készült pakolásokkal lehet ápolni.

Mit és hogyan csinálj?

Bár nem tesz jót a frizurának, sapkát hordani mégis erősen ajánlott a különösen hideg napokon, mivel nemcsak a saját, de fejbőrünk egészségét is óvjuk vele. Sapka nélkül járni a mínuszokban a hajhagymáknak is ártó.

Télen is ragaszkodni kell a heti egy, maximum két hajmosáshoz. Ez minden évszakra igaz, mivel a hajnak nem tesz jót a sűrű hajmosás, de télen a sapka miatt gyorsabb zsírosodás ellenére sem szabad gyakrabban megmosni. A hajmosásnál pedig érdemes figyelni, hogy az öblítésnél ne forró vizet használj, mert ilyenkor a fejbőrön található erek kitágulnak és ez felborítja a faggyútermelést, így a haj gyorsabban zsíros lesz.

A téli hajápolás során is nagyon fontos a természetes alapanyagokból készülő termékek használata. A meggyengült haj még érzékenyebb ilyenkor, ezért figyelni kell a balzsamok és samponok összetevőire.

Mit ne csinálj?

Hajmosás után semmiképp nem menj ki az utcára rögtön, mert amellett, hogy a hajat károsítja, könnyebben megfázhatsz. A nedves haj a mínuszokban megtörhet, károsodhat a hajszerkezet.

Használj kevesebb hajformázót, hajvasalót vagy göndörítőt, mert a túl forró hatás árt a télen sérülékenyebb hajnak. A hajszárítót is érdemes alacsonyabb hőfokon használni.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.