Menü

Hajápolás télen

Túl a tél közepén a hajunk is megérzi a természetes meleg és az elegendő napsütés hiányát. A fűtés miatt kiszárad, a sapka miatt azonban folyamatosan zsírosodik. Természetes hajpakolásokkal azonban a hajunk is egészségesen vészelheti át a hideg időszakokat.

A hajápolás külső és belső védelem egyaránt, a pakolások mellett figyelni kell a megfelelő vitaminbevitelre is. Ajánlott az A, B-komplex, C és E vitaminok rendszeres szedése, valamint a sörélesztő kapszula is segít a haj egészségének megőrzésében.

A természetes hajpakolások otthon is elkészíthetők, kókusz- vagy olívaolajból kikevert balzsamot hajmosás után tedd a hajadra, majd hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd ki. Ezek hidratáló pakolások, amik a kiszáradt fejbőrre is jó hatással vannak, így a téli korpásodás is megfékezhető.

A télen kifakult és színtelen haj eredeti fénye többféle természetes anyag segítségével is visszanyerhető. Természetes színű hajra tökéletesen alkalmazható az északi nyírfalé. Az északi országokban elterjedt szépségápolási szokás, hogy a nyírfákból nyert különleges folyadékot fogyasztják méregtelenítésként. A rövid ideig elérhető folyadék a világ legegészségesebb italaként is ismert.

A festett hajat a legjobban lenmagból, vadgesztenyéből és útilapuból készült pakolásokkal lehet ápolni.

Mit és hogyan csinálj?

Bár nem tesz jót a frizurának, sapkát hordani mégis erősen ajánlott a különösen hideg napokon, mivel nemcsak a saját, de fejbőrünk egészségét is óvjuk vele. Sapka nélkül járni a mínuszokban a hajhagymáknak is ártó.

Télen is ragaszkodni kell a heti egy, maximum két hajmosáshoz. Ez minden évszakra igaz, mivel a hajnak nem tesz jót a sűrű hajmosás, de télen a sapka miatt gyorsabb zsírosodás ellenére sem szabad gyakrabban megmosni. A hajmosásnál pedig érdemes figyelni, hogy az öblítésnél ne forró vizet használj, mert ilyenkor a fejbőrön található erek kitágulnak és ez felborítja a faggyútermelést, így a haj gyorsabban zsíros lesz.

A téli hajápolás során is nagyon fontos a természetes alapanyagokból készülő termékek használata. A meggyengült haj még érzékenyebb ilyenkor, ezért figyelni kell a balzsamok és samponok összetevőire.

Mit ne csinálj?

Hajmosás után semmiképp nem menj ki az utcára rögtön, mert amellett, hogy a hajat károsítja, könnyebben megfázhatsz. A nedves haj a mínuszokban megtörhet, károsodhat a hajszerkezet.

Használj kevesebb hajformázót, hajvasalót vagy göndörítőt, mert a túl forró hatás árt a télen sérülékenyebb hajnak. A hajszárítót is érdemes alacsonyabb hőfokon használni.

Mondd ki: hialuronsav

A kollagén és hialuronsav fontos és nagy hatékonyságú szépségmolekulák. Vajon miért fontosak ezek a szervezetben és hogyan lehet pótolni?

Most ez komoly?

Ne legyen cukros, zsírban úszó, vagy csupa fehérlisztes, nos ez a fő irány. A többi már csak adalék. Abszolút nem csoda, ha az ember megkeveredik a sok jótanácsban és a sok irányzatban.

Cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség tünetei és szövődményei azt jelzik, hogy az adott szervek, sejtek károsodtak, regenerációjuk csökkent. Ebben a helyzetben szervezetünknek több őssejtre van szüksége

Pajzsmirigy betegségek és tünetei

Az egyik legfontosabb szervünk működésében bizony sok féle okból zavar keletkezhet, akár műtét, akár szülés miatt, de lehet egyszerű megfázásos betegségek szövődménye és örökletes hajlam is okozhatja. A betegség felismerhető több tünetből, vagy tünet együttesből is.

Mínusz kilók, de milyen áron?

A fogyás, az áhított alak elérése ma is rengeteg embert érint, akik a legkülönbözőbb diétákkal akarják lefaragni a felesleget. Legtöbbször ezek a fogyókúrák inkább ártanak az egészségnek, mintsem segítsenek megszabadulni a plusz kilóktól.