Menü

Ha már ülnünk kell a munkában

Munka közben és annak következtében gyakoriak a derék-, nyaki- és hátpanaszok. Pedig csak egy kis odafigyelés kell, hogy megelőzhessük őket. Első körben, mivel ez már lassan elkerülhetetlen, jól kell a számítógépet beállítanunk. Szakértők szerint a gépnek egyértelműen a szemmagasság alatt kell lenni, így biztosítható a helyes testtartás.

Emellett munka közben is törekedni kell az egyenes testtartásra, tehát egyenes hát, ellazított váll, megtámasztott derék.

Egyre inkább bizonyított, hogy fontos az ülőalkalmatosság magasságának állíthatósága. Sokan mindemellett már egyébként is ülőlabdákon ülnek, alig látni már manapság olyan irodát, ahol nincs olyan munkatárs, aki ilyet használna. Ezek az alkalmatosságok, valamint a gerincpántok is tipikusan segítenek az egyenes tartás elérésében.

Ám ezek mit sem érnek, ha nincs minden órában valamiféle frissítő átmozgatás. Szakemberek javaslata, hogy a munkahelyen is bátran mozgassuk át elgémberedett tagjainkat, és óránként legalább egyszer, elég pusztán néhány perc erejéig, végezzünk néhány kar-, és nyakkörző mozgást, valamint mozgassuk körbe vállainkat és persze a lábainkat is. Emellett ne hagyjuk ki a, ha máshonnan nem, a testnevelés órákról ismert törzshajlító mozgást sem. Szakértők szerint emellett, vagy ezen kívül, az sem árt, ha olyan 30 percenként egy-két perc lazítást tartunk a gépelésben. Ilyenkor karjainkat lazítjuk, és ráadásul ezeket lehet ülés közben végzett gyakorlatokkal is, akár nyújtózással.

Nem mindegy persze, hogy hol és mint dolgozunk. Nem lehet nyilvánvalóan mindenütt elvégezni ezeket a gyakorlatokat, van, ahol talán ez humorosan hatna, például egy külső ügyfelekkel teli irodában. Azért mégis hagyjunk időnként időt magunkra. Sokaknak a munkahelyi pár perc szünet a cigit jelenti. Váltsunk át ezekre a mozdulatokra inkább! Mert ezek után sokkal felemelőbb lesz visszamenni dolgozni.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.