Menü

Ha már ülnünk kell a munkában

Munka közben és annak következtében gyakoriak a derék-, nyaki- és hátpanaszok. Pedig csak egy kis odafigyelés kell, hogy megelőzhessük őket. Első körben, mivel ez már lassan elkerülhetetlen, jól kell a számítógépet beállítanunk. Szakértők szerint a gépnek egyértelműen a szemmagasság alatt kell lenni, így biztosítható a helyes testtartás.

Emellett munka közben is törekedni kell az egyenes testtartásra, tehát egyenes hát, ellazított váll, megtámasztott derék.

Egyre inkább bizonyított, hogy fontos az ülőalkalmatosság magasságának állíthatósága. Sokan mindemellett már egyébként is ülőlabdákon ülnek, alig látni már manapság olyan irodát, ahol nincs olyan munkatárs, aki ilyet használna. Ezek az alkalmatosságok, valamint a gerincpántok is tipikusan segítenek az egyenes tartás elérésében.

Ám ezek mit sem érnek, ha nincs minden órában valamiféle frissítő átmozgatás. Szakemberek javaslata, hogy a munkahelyen is bátran mozgassuk át elgémberedett tagjainkat, és óránként legalább egyszer, elég pusztán néhány perc erejéig, végezzünk néhány kar-, és nyakkörző mozgást, valamint mozgassuk körbe vállainkat és persze a lábainkat is. Emellett ne hagyjuk ki a, ha máshonnan nem, a testnevelés órákról ismert törzshajlító mozgást sem. Szakértők szerint emellett, vagy ezen kívül, az sem árt, ha olyan 30 percenként egy-két perc lazítást tartunk a gépelésben. Ilyenkor karjainkat lazítjuk, és ráadásul ezeket lehet ülés közben végzett gyakorlatokkal is, akár nyújtózással.

Nem mindegy persze, hogy hol és mint dolgozunk. Nem lehet nyilvánvalóan mindenütt elvégezni ezeket a gyakorlatokat, van, ahol talán ez humorosan hatna, például egy külső ügyfelekkel teli irodában. Azért mégis hagyjunk időnként időt magunkra. Sokaknak a munkahelyi pár perc szünet a cigit jelenti. Váltsunk át ezekre a mozdulatokra inkább! Mert ezek után sokkal felemelőbb lesz visszamenni dolgozni.

Mondd ki: hialuronsav

A kollagén és hialuronsav fontos és nagy hatékonyságú szépségmolekulák. Vajon miért fontosak ezek a szervezetben és hogyan lehet pótolni?

Most ez komoly?

Ne legyen cukros, zsírban úszó, vagy csupa fehérlisztes, nos ez a fő irány. A többi már csak adalék. Abszolút nem csoda, ha az ember megkeveredik a sok jótanácsban és a sok irányzatban.

Cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség tünetei és szövődményei azt jelzik, hogy az adott szervek, sejtek károsodtak, regenerációjuk csökkent. Ebben a helyzetben szervezetünknek több őssejtre van szüksége

Ezeket tudnod kell mielőtt vállalkozásba kezdesz

Vállalkozás indítása esetén sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágunk. Nem elég azt tudni, hogy MIT szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk, HOGYAN fogjuk megvalósítani. Vállalkozás indítása nem azzal kezdődik, hogy elmegyünk egy könyvelőhöz vagy egy ügyvédhez, hogy indítsa el a vállalkozásunkat, ez már csak egy technikai lépés, előtte még nagyon sok dolgunk van.

Pajzsmirigy betegségek és tünetei

Az egyik legfontosabb szervünk működésében bizony sok féle okból zavar keletkezhet, akár műtét, akár szülés miatt, de lehet egyszerű megfázásos betegségek szövődménye és örökletes hajlam is okozhatja. A betegség felismerhető több tünetből, vagy tünet együttesből is.