Menü

A szokások rabja vagy?

Rossz szokásai szerintem mindenkinek vannak. Maradjunk abban, hogy neked is, nekem is. Az ember csak egy kicsit nem figyel, és az alattomos rossz attitűdök máris beférkőznek a hétköznapokba, rutinná, szokássá válnak. Én sokban magamra ismerek. Te is?

Nálam úgy indul a nap és a rossz szokásaim listája, hogy még visszamegyek megnézni, kihúztam-e a hajszárítót, bezártam-e az ajtót és a parkolóból is visszalépek, hogy a kocsim is ellenőrizzem.Telefon az ágyban. Meg úgy mindenhol. A függőség az egy dolog, az pedig, hogy az esti telefonhasználat nem engedi pihenni a szervezetet, fokozza az éberséget és nem alszunk jól, az a másik. De miért olyan nehéz letenni ezt a kütyüt?

Kávé, kávé, kávé. Van, aki az íze miatt issza, van, akinek ez társasági tevékenység, van, aki tényleg ettől reméli az éberségét néhány át internetezett éjszaka után. Nos, ebből sem szabad a ló túloldalára esni, a sok koffeinnek számos káros hatása van a szervezetre, míg mértékkel fogyasztva teljesen rendben van. De nem ám napi 5 csészével!

Állandóan rágózol? Rossz szokásként tekints rá. Lehetőleg olyan szituációban ne rágózzunk, amikor nem illik! A rágót pedig nem az utcán köpjük ki, hanem diszkréten papírzsebkendőbe, vagy szemetesbe dobjuk. Így szoktad?

Rossz szokásaink egyike, ha rendetlenek vagyunk. Ha három hatalmas kupacból áll az íróasztalunk a munkahelyen, vagy ha otthonunkba alig lehet belépni, vagy hellyel kínálni egy váratlanul betoppanó vendéget. Természetesen ennek ellentéte is rossz szokás, hiszen a tisztaságmánia sem épp a legjobb tulajdonságunk. Valahol az arany középút.

Folyamatos pletyka, kibeszélés. Szerintem az egyik legrosszabb emberi szokás és nagyon rosszindulatú dolog, arról nem is beszélve, hogy akivel kibeszélsz valakit, ő legközelebb mással fog kibeszélni téged. Jobb nem tartozni ilyen körökbe.

Dohányzás. Biztosan nagyon nehéz lehet letenni a cigit, sose szívtam így nem tudok ebben nyilatkozni, de a minap a kollegákkal átbeszéltük, mi mindenre lehetne költeni egy évi cigarettázás árát, hát én mondom, engem meggyőzne ez a pénz.

Folyamatos panaszkodás. Ugye nem szeretnél energiavámpír lenni? Ezek az emberek önértékelési problémával küzdenek, s fél óra velük való beszélgetés után úgy érzed magad, mint egy kifacsart citrom, mert annyira leszívták az energiáid. Kerüld őket és te se válj ilyenné!

Hibátlan ember nincs: mindenkinek vannak rossz szokásai, ez érthető, elfogadható és természetes dolog, ám a törekedni kell, hogy ezeket levetkőzzük, mégpedig úgy, hogy mielőbb felismerjük, elismerjük, szembe nézzünk vele és megpróbáljunk rajtuk változtatni. Ha szükséges, akkor szakember segítségével.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.