Menü

Autóval, busszal, gyalog vagy kerékpárral - Ki hogyan indul reggel munkába?

Igen, persze kellemes időnek kell lenni, ettől függetlenül is. Senki sem szereti, ha esőben kell kerékpároznia, talán még akkor sem kellemes, ha az esőkabátok már kerékpárra is alkalmazhatóak, szóval a forgalmazók kifejezetten erre is gondoltak. Attól persze nem kellemes. De vegyünk át néhány előnyt és hátrányt, ami a reggeli biciklizést illeti:

A kerékpározás növeli a fizikai aktivitást, ami véd bennünket a szív-és érrendszeri betegségektől. Mindenképpen frissebben érünk be a munkába, és hatékonyabban állunk neki a napi munkának, ami elkísérhet minket a munkanap végéig.

Ezen kívül nem kell az autónkat használni, állagmegóvásnak sem utolsó, nem kell araszolnunk vele a reggeli és a munka utáni csúcsforgalmakban.

Igaz, ha már csúcsforgalmak. Vegyük azt, hogy az emberek többsége még mindig autóval szeret munkába járni. Ez esetben nekünk, kerékpárosoknak nem egyszerű szlalomozni az autók között. Csúcsforgalomban kifejezetten életveszélyes. De nem nekünk kell változni, hanem az autósoknak. Bár, a kerékpár nem alkalmas a család szállítására. Persze, vannak gyermek kerékpárok, de ha magunkat is veszélyben érezzük, amikor a reggeli dugóban mennek mellettünk az autók, vajon mennyire féletnék gyermekeinket. Nagyon!

Ezen kívül sokan említik meg, hogy izzadtan megérkezni a munkába nem túl higiénikus és kellemes. Dezodor és egy kis mosakodás egy csapnál, ahol ezt megtehetjük, és kezdődhet a munka.

Az ellenzők részéről pedig előkerül a belélegzett szmog mennyisége, amely a kerékpározók részéről magasabb. Badarság lenne viszont abba a tévhitbe ringatnia magát bárkinek is, hogy az autóban ülve vagy a buszon ennek nem vagyunk kitéve.

Én azért váltottam annak idején a kerékpárra, mert így nem vagyok hozzákötve az autóbusz vagy a villamos menetrendhez, illetve senki máshoz sem. A kerékpáron meg kell tanulni odafigyelve, óvatosan közlekedni, és akkor nem érheti baj az embert. Ráadásul egészséges. Meggyőzni senki nem akartam, de a mérleg serpenyőiben így néz ki, a kerékpározás elleni és mellette szóló érv. Induljunk is dolgozni, ki, hogyan szereti és praktikus neki.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.