Menü

Autóval, busszal, gyalog vagy kerékpárral - Ki hogyan indul reggel munkába?

Igen, persze kellemes időnek kell lenni, ettől függetlenül is. Senki sem szereti, ha esőben kell kerékpároznia, talán még akkor sem kellemes, ha az esőkabátok már kerékpárra is alkalmazhatóak, szóval a forgalmazók kifejezetten erre is gondoltak. Attól persze nem kellemes. De vegyünk át néhány előnyt és hátrányt, ami a reggeli biciklizést illeti:

A kerékpározás növeli a fizikai aktivitást, ami véd bennünket a szív-és érrendszeri betegségektől. Mindenképpen frissebben érünk be a munkába, és hatékonyabban állunk neki a napi munkának, ami elkísérhet minket a munkanap végéig.

Ezen kívül nem kell az autónkat használni, állagmegóvásnak sem utolsó, nem kell araszolnunk vele a reggeli és a munka utáni csúcsforgalmakban.

Igaz, ha már csúcsforgalmak. Vegyük azt, hogy az emberek többsége még mindig autóval szeret munkába járni. Ez esetben nekünk, kerékpárosoknak nem egyszerű szlalomozni az autók között. Csúcsforgalomban kifejezetten életveszélyes. De nem nekünk kell változni, hanem az autósoknak. Bár, a kerékpár nem alkalmas a család szállítására. Persze, vannak gyermek kerékpárok, de ha magunkat is veszélyben érezzük, amikor a reggeli dugóban mennek mellettünk az autók, vajon mennyire féletnék gyermekeinket. Nagyon!

Ezen kívül sokan említik meg, hogy izzadtan megérkezni a munkába nem túl higiénikus és kellemes. Dezodor és egy kis mosakodás egy csapnál, ahol ezt megtehetjük, és kezdődhet a munka.

Az ellenzők részéről pedig előkerül a belélegzett szmog mennyisége, amely a kerékpározók részéről magasabb. Badarság lenne viszont abba a tévhitbe ringatnia magát bárkinek is, hogy az autóban ülve vagy a buszon ennek nem vagyunk kitéve.

Én azért váltottam annak idején a kerékpárra, mert így nem vagyok hozzákötve az autóbusz vagy a villamos menetrendhez, illetve senki máshoz sem. A kerékpáron meg kell tanulni odafigyelve, óvatosan közlekedni, és akkor nem érheti baj az embert. Ráadásul egészséges. Meggyőzni senki nem akartam, de a mérleg serpenyőiben így néz ki, a kerékpározás elleni és mellette szóló érv. Induljunk is dolgozni, ki, hogyan szereti és praktikus neki.

Koronavírus lelki hatásai

Még a világjárvány kezdeti időszakában járunk. Magyarországon március 4-én jelentették hivatalosan az első koronavírus-fertőzést, és március 15-én az első halálesetet. Mégis, mintha hosszú idő telt volna el a kezdetek óta. Megváltozott az időérzékelésünk is.

Újra a szülőkkel lakni

Az otthon lakás szembesíti az embert egy csomó dologgal, hogy honnan jött, kitől mit örökölt, miért lett olyan, amilyen. Ezeken nem kell nagyon gondolkodni. Elég felvenni egy katonazöld nadrágot, egy türkizkék mackófelsőt, felhúzni a kertészkesztyűt, majd kint meglátni apukámat pontosan ugyanezekbe a színekbe öltözve gyomlálás közben.

Légy egy napra vegán!

Sokak fejében a vegán szó automatikusan magával vonzza a bonyolult, drága és nehezen megoldható kifejezéseket. De ennek nem kell így lennie, hiszen a vegán recepteket elkészíteni néha könnyebb is, mint a hagyományosokat.

Ráérős főzés

Ha abban a szerencsés, avagy kevésbé szerencsés helyzetben vagy, hogy sok időt tölthetsz az otthonodban, esetleg van egy-két ráérősebb napod, próbálj ki valami olyat, amire néha sajnálod az idődet. Gyors ételek, gyors étkezés, gyors főzés helyett próbáld ki a lassú ételek, hosszú étkezés, ráérős főzés kombinációját. Adjuk meg a tiszteletet az ételnek, amit készítünk és fogyasztunk!

Futó-szabályok járvány idején

A rendszeresen futóknak sem kell feladni a karantén idejére szenvedélyüket.