Menü

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy változtass valamin

Ha gyakran vagyunk nyugtalanok, vagy unatkozunk, az azt jelentheti, hogy kétségbeejtően nagy szükségünk van a változásra, hogy a lelkünk ismét elégtétellel teljen el. Nem kell feltétlen az egész életünket gyökerestől megváltoztatnunk, egy új hobbi, vagy edzésterv is kitöltheti a tátongó ürességet.

1. Az időd legnagyobb részében nyugtalannak és elégedetlennek érzed magad

Ha gyakran elkalandozol a munkádtól, és azon veszed észre magad, hogy csak bámulsz kifelé az iroda ablakán, és valami jobbra vágyakozol, valószínűleg drasztikus változásra van szükséged. Manapság sokan úgy érzik, csapdába estek a munkájukban, vagy azért, mert folyamatosan stressznek vannak kitéve, nem találják kielégítőnek a munkát, vagy a főnökük képtelen elvárásai miatt. A Gallup Intézet világszintű felmérése szerint 1 milliárd teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló közül mindössze 15% érzi úgy, hogy leköti a munkája. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók 85%-a boldogtalan munkahelyén.

2. Rossz szokásokat vettél fel

Amikor az emberek boldogtalanok, gyakran kábítószerekkel, alkohollal, szerencsejátékkal, egészségtelen ételekkel, vagy más függőségekkel rejtik el a fájdalmukat. Bár egyesek szerint ezek a függősségek a modern élet melléktermékei, legyőzhetjük őket, ha elsajátítjuk a mindfulness módszerét, és jó szokásokkal helyettesítjük a rosszakat.

Az önpusztító viselkedés a mai világban rendkívül elterjedt, de ha inkább a szívedre és a lelkedre hallgatsz az agyad helyett, rájössz, hogy nincs szükséged ezekre, hogy elfedd a fájdalmat.

3. Állandóan kimerült vagy

Ha a lelkednek változásra van szüksége, olyan érzés lehet, mintha mázsás súly nyomná a mellkasodat. Ha alig várod, hogy visszabújhass az ágyba munka után, úgy érzed, elszakadtál a téged körülvevő emberektől, és egyszerűen csak kimerültnek érzed magad, akkor egészen biztosan változásra van szükséged. Vizsgáld meg az életedet, hogy megtudd, minek kell változnia, és állj elő egy tervvel.

4. Elveszettnek érzed magad és nem találod az utadat

Úgy érzed eltávolodtál magadtól, a hitedtől és a célodtól. Nem érzed „valódinak” önmagad többé.

Terv nélkül szétszórt vagy, és tétován bolyongsz az élet ködében. Mélyen magadban tudod, hogy jobban is élhetnél. Tudod, itt az ideje, hogy újra megtaláld magad, és ami számodra fontos.

5. Alig várod, hogy vége legyen a napnak.

A nap nagy részét azzal töltöd, hogy arra vársz lejárjon munkaidőd, lefeküdjenek a gyerekek, egyedül maradhass, találkozz a barátaiddal, együtt legyél a férjeddel/feleségeddel stb.
Nem szereted azt, amivel éppen az idődet töltöd, alig várod, hogy máshol legyél. Nem akarsz a JELENBEN lenni. Úgy érzed csapdába estél és a napi kötelezettségeid megfojtanak.

6. A lelked többre vágyik.

Az élet szép, nincs okod panaszra, de mégis úgy érzed, többre vagy hivatott.Van egy víziód, álmod. Nem látod teljesen tisztán még és nem is tudod biztosan hová fogsz eljutni vele, de ott érlelődik benned.

Tudod, hogyha egyszer igent mondasz annak a halk, belső hangnak, akkor az életed jobbá fog válni. Több boldogságot, nyugalmat, szenvedélyt és értelmet találsz majd az életedben.

Verbális bántalmazás: semmiség vagy bűncselekmény?

Mit tehetünk abban az esetben, ha úgy érezzük verbális bántalmazás áldozatai vagyunk? Egyáltalán mi számít bántalmazásnak? És mi a következménye annak, ha valaki visszaél a törvény korlátozó erejével?

Ne szorongj többé!

A szorongással mindannyian találkozunk akár nap mint nap. Ez teljesen rendjén való, hiszen a szorongásnak vagyis a félelemnek gyakran evolúciós funkciója van, megvéd minket, attól, hogy számunkra veszélyes tevékenységeket folytassunk, vagy éberebbé tesz minket, hogy jobban tudjunk figyelni magunkra vagy a szeretteinkre.

Az igaz barátok nyomában

A barátságokról általában nehéz helyzetekben szokott kiderülni, hogy mennyire stabilak és tartósak. Vannak olyan emberek, akiket évekig jó barátnak tartunk, és amikor előkerül valamilyen konfliktus, rájövünk, hogy nem volt igazi.

Kirakat-kapcsolatok, avagy amikor csak „jól néznek ki egymás mellett”

A 21. század az újdonságok százada, azonban vannak dolgok, amelyek nem változnak. A házasságok és párkapcsolatok motivációi általában érzelmi alapúak, de előfordul nagyon sok olyan is, amelyet külső tényező indít.

Hasonló személyiségek: ellenségek vagy legjobb barátok?

Az ellentétek vonzzák egymást, a hasonlóak pedig taszítják? Vagy erre nincs analógia? Kikkel könnyebb jó viszonyt ápolni: akik ránk hasonlítanak, vagy akik különböznek?