Menü

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy változtass valamin

Ha gyakran vagyunk nyugtalanok, vagy unatkozunk, az azt jelentheti, hogy kétségbeejtően nagy szükségünk van a változásra, hogy a lelkünk ismét elégtétellel teljen el. Nem kell feltétlen az egész életünket gyökerestől megváltoztatnunk, egy új hobbi, vagy edzésterv is kitöltheti a tátongó ürességet.

1. Az időd legnagyobb részében nyugtalannak és elégedetlennek érzed magad

Ha gyakran elkalandozol a munkádtól, és azon veszed észre magad, hogy csak bámulsz kifelé az iroda ablakán, és valami jobbra vágyakozol, valószínűleg drasztikus változásra van szükséged. Manapság sokan úgy érzik, csapdába estek a munkájukban, vagy azért, mert folyamatosan stressznek vannak kitéve, nem találják kielégítőnek a munkát, vagy a főnökük képtelen elvárásai miatt. A Gallup Intézet világszintű felmérése szerint 1 milliárd teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló közül mindössze 15% érzi úgy, hogy leköti a munkája. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók 85%-a boldogtalan munkahelyén.

2. Rossz szokásokat vettél fel

Amikor az emberek boldogtalanok, gyakran kábítószerekkel, alkohollal, szerencsejátékkal, egészségtelen ételekkel, vagy más függőségekkel rejtik el a fájdalmukat. Bár egyesek szerint ezek a függősségek a modern élet melléktermékei, legyőzhetjük őket, ha elsajátítjuk a mindfulness módszerét, és jó szokásokkal helyettesítjük a rosszakat.

Az önpusztító viselkedés a mai világban rendkívül elterjedt, de ha inkább a szívedre és a lelkedre hallgatsz az agyad helyett, rájössz, hogy nincs szükséged ezekre, hogy elfedd a fájdalmat.

3. Állandóan kimerült vagy

Ha a lelkednek változásra van szüksége, olyan érzés lehet, mintha mázsás súly nyomná a mellkasodat. Ha alig várod, hogy visszabújhass az ágyba munka után, úgy érzed, elszakadtál a téged körülvevő emberektől, és egyszerűen csak kimerültnek érzed magad, akkor egészen biztosan változásra van szükséged. Vizsgáld meg az életedet, hogy megtudd, minek kell változnia, és állj elő egy tervvel.

4. Elveszettnek érzed magad és nem találod az utadat

Úgy érzed eltávolodtál magadtól, a hitedtől és a célodtól. Nem érzed „valódinak” önmagad többé.

Terv nélkül szétszórt vagy, és tétován bolyongsz az élet ködében. Mélyen magadban tudod, hogy jobban is élhetnél. Tudod, itt az ideje, hogy újra megtaláld magad, és ami számodra fontos.

5. Alig várod, hogy vége legyen a napnak.

A nap nagy részét azzal töltöd, hogy arra vársz lejárjon munkaidőd, lefeküdjenek a gyerekek, egyedül maradhass, találkozz a barátaiddal, együtt legyél a férjeddel/feleségeddel stb.
Nem szereted azt, amivel éppen az idődet töltöd, alig várod, hogy máshol legyél. Nem akarsz a JELENBEN lenni. Úgy érzed csapdába estél és a napi kötelezettségeid megfojtanak.

6. A lelked többre vágyik.

Az élet szép, nincs okod panaszra, de mégis úgy érzed, többre vagy hivatott.Van egy víziód, álmod. Nem látod teljesen tisztán még és nem is tudod biztosan hová fogsz eljutni vele, de ott érlelődik benned.

Tudod, hogyha egyszer igent mondasz annak a halk, belső hangnak, akkor az életed jobbá fog válni. Több boldogságot, nyugalmat, szenvedélyt és értelmet találsz majd az életedben.

„Túl jó vagy hozzám” – és ami mögötte van

Az utóbbi években megnövekedett azoknak a száma, akiket depresszió, vagy valamilyen szorongásos probléma miatt kezeltek. A pszichológusok rendszeresen találkoznak olyan páciensekkel, akik nem tudják helyesen felmérni a saját személyiségük jelentőségét, esetleg nem rendelkeznek egészséges önképpel. Ez pedig nemcsak lélektani hatásokkal bír, de az emberi kapcsolatokat is nagyban befolyásolja.

Női hiszti - létezik?

Népszerű, ám kissé kerülendő téma manapság a nők és férfiak közti, főképpen hangulatbeli különbségek. Bár számos vicc alapul nemek közötti sztereotípiákon, mégis valahogy keserű nevetés kíséri csupán azokat. Szeretjük kerülni a komoly megnyilatkozást és véleményünk kinyilvánítását a témáról, pedig nem kellene. Érdemes beszélni róla, és néhány dologgal tisztába kerülni.

Pletyka

Egy frappáns mondatot olvastam a közösségi oldalon „nyugodtan hidd el, amit rólam pletykálnak, sőt, ha gondolod, még hozzá is tehetsz.” Mosolyogtam rajta, de sajnos kevés ember van, akit nem foglalkoztat, hogy mit mondanak róla mások. Ők viszont boldog emberek.

Olvass az emberekben!

A szem a lélek tükre – tartja a mondás. De, hiába is próbálunk figyelni magunkra, a testünk is mindent elárul jelenlegi lelkiállapotunkról. Ezek a non-verbális kommunikáció eszközei. Sok helyzetben érdemes megfigyelni a gesztust, a mimikát és a szakértők máris el tudják mesélni, hogy éppen hazudunk, szorongunk vagy csak feszültek vagyunk. Ezek általában tudatalatti “dolgok”, amiket nem nagyon tudunk kontrollálni.

Borderline személyiségzavar tünetei

A borderline személyiségzavarban szenvedők viselkedése szélsőséges, kiszámíthatatlan. Környezetük gyakran elviselhetetlennek érzi őket, ám a betegek is gyakran szenvednek éppen önmaguktól.