Menü

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy változtass valamin

Ha gyakran vagyunk nyugtalanok, vagy unatkozunk, az azt jelentheti, hogy kétségbeejtően nagy szükségünk van a változásra, hogy a lelkünk ismét elégtétellel teljen el. Nem kell feltétlen az egész életünket gyökerestől megváltoztatnunk, egy új hobbi, vagy edzésterv is kitöltheti a tátongó ürességet.

1. Az időd legnagyobb részében nyugtalannak és elégedetlennek érzed magad

Ha gyakran elkalandozol a munkádtól, és azon veszed észre magad, hogy csak bámulsz kifelé az iroda ablakán, és valami jobbra vágyakozol, valószínűleg drasztikus változásra van szükséged. Manapság sokan úgy érzik, csapdába estek a munkájukban, vagy azért, mert folyamatosan stressznek vannak kitéve, nem találják kielégítőnek a munkát, vagy a főnökük képtelen elvárásai miatt. A Gallup Intézet világszintű felmérése szerint 1 milliárd teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló közül mindössze 15% érzi úgy, hogy leköti a munkája. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók 85%-a boldogtalan munkahelyén.

2. Rossz szokásokat vettél fel

Amikor az emberek boldogtalanok, gyakran kábítószerekkel, alkohollal, szerencsejátékkal, egészségtelen ételekkel, vagy más függőségekkel rejtik el a fájdalmukat. Bár egyesek szerint ezek a függősségek a modern élet melléktermékei, legyőzhetjük őket, ha elsajátítjuk a mindfulness módszerét, és jó szokásokkal helyettesítjük a rosszakat.

Az önpusztító viselkedés a mai világban rendkívül elterjedt, de ha inkább a szívedre és a lelkedre hallgatsz az agyad helyett, rájössz, hogy nincs szükséged ezekre, hogy elfedd a fájdalmat.

3. Állandóan kimerült vagy

Ha a lelkednek változásra van szüksége, olyan érzés lehet, mintha mázsás súly nyomná a mellkasodat. Ha alig várod, hogy visszabújhass az ágyba munka után, úgy érzed, elszakadtál a téged körülvevő emberektől, és egyszerűen csak kimerültnek érzed magad, akkor egészen biztosan változásra van szükséged. Vizsgáld meg az életedet, hogy megtudd, minek kell változnia, és állj elő egy tervvel.

4. Elveszettnek érzed magad és nem találod az utadat

Úgy érzed eltávolodtál magadtól, a hitedtől és a célodtól. Nem érzed „valódinak” önmagad többé.

Terv nélkül szétszórt vagy, és tétován bolyongsz az élet ködében. Mélyen magadban tudod, hogy jobban is élhetnél. Tudod, itt az ideje, hogy újra megtaláld magad, és ami számodra fontos.

5. Alig várod, hogy vége legyen a napnak.

A nap nagy részét azzal töltöd, hogy arra vársz lejárjon munkaidőd, lefeküdjenek a gyerekek, egyedül maradhass, találkozz a barátaiddal, együtt legyél a férjeddel/feleségeddel stb.
Nem szereted azt, amivel éppen az idődet töltöd, alig várod, hogy máshol legyél. Nem akarsz a JELENBEN lenni. Úgy érzed csapdába estél és a napi kötelezettségeid megfojtanak.

6. A lelked többre vágyik.

Az élet szép, nincs okod panaszra, de mégis úgy érzed, többre vagy hivatott.Van egy víziód, álmod. Nem látod teljesen tisztán még és nem is tudod biztosan hová fogsz eljutni vele, de ott érlelődik benned.

Tudod, hogyha egyszer igent mondasz annak a halk, belső hangnak, akkor az életed jobbá fog válni. Több boldogságot, nyugalmat, szenvedélyt és értelmet találsz majd az életedben.

Szülőnek lenni beteljesedés?

Vannak életcéljaink, legalábbis jó esetben. Több dolgot szeretnénk elérni, s ezek a dolgok az élet különböző területeihez kapcsolódnak. A családi élet és az ezt biztosító mögöttes egzisztencia sokak tervei között szerepel, de hogy ez maga az élet beteljesedése is lenne, nos, az egy vitatott kérdés.

Példaképek és negatív hősök

Más emberek élete mindig példa a számunkra. Valamilyen módon az előttünk járó emberek hatással vannak ránk, vagy azért, mert ellesünk tőlük néhány alkalmazandó technikát, vagy épp ellenkezőleg.

Tippek sorozatfüggőknek

"Nem vagyunk sorozatfüggők, csak szeretjük rendesen megnézni őket." Igen-igen, csak az új részt várjuk, csak ezt az évadot gyorsan megnézzük nem is foglalkozunk vele később... Ha ezek az önáltató mondatok frusztrációval töltenek el, akkor neked is jól jöhet néhány tipp a "leszokáshoz".

Komfortzónák és tudattalan gátak

Az ember énvédő mechanizmusai révén rengeteg tudattalan határvonalat állít fel magában, és ezeken csak a legritkább esetekben lép át akarattal. Ám nagyon könnyen kimozdul, más emberek hatására. Vajon ez hogyan működik?

Tanulásfüggőség

Az emberi elme annyira összetett, hogy egyes jelenségei szinte megmagyarázhatatlanok, mások viszont egészen egyszerű elemi okokra is visszavezethetőek. A függőség kérdése mind fiziológiai szempontból, mind lélektani szempontból igen érdekes. De rajongunk-e függőségig olyan dolgokért, amelyek elől mások menekülnek? A tanulásfüggőség példája ezt remekül szemlélteti.