Menü

Ezekkel a készségekkel ki tudsz tűnni a tömegből

Ha a következő években karrierváltásra kerülhet sor, érdemes merőben megújítani az önéletrajzot. Már nem lesz elég olyan képességeket felsorolni, mint a magas fokú produktivitás vagy a vezetői készségek. 2020-ig a munkáltatók elvárásai megváltoznak majd, ami magával vonzza, hogy más készségeket fognak keresni a potenciális munkaerőben.

1. Kreatív problémamegoldás

A kreatív munka jelentős része valójában problémamegoldásból áll: az ügyfelek igényeit, a kreatív csapatot és fogyasztók ízlését kell összekötni úgy egy kampányban, hogy azzal építsék az adott márkát. Az újonnan felvetteknek pedig mély vízben kell bizonyítaniuk, hogy tudnak alkalmazkodni a változó helyzetekhez és igényekhez, és friss meglátásaikkal hozzá tudnak tenni a kreatív folyamatokhoz.

2. Érzelmi intelligencia

Szuper, ha a jelentkező jól képzett és meggyőző az önéletrajza. De az, hogy papíron jól néz ki, még nem jelenti, hogy könnyen dolgozik együtt az ügyfelekkel és a munkatársakkal. Nem egy hatékony robotot keresnek (bár valahol ez lehet előny is), hanem egy fejlett érzelmi intelligenciával rendelkező tehetséget, aki könnyen ráérez az emberi kapcsolatok fontosságára, és képes ezeket alakítani, ápolni, a csapaton belül és az ügyfelekkel is.

3. Vállalkozói attitűd

Az adott pozícióhoz szükséges készségeket meg lehet tanítani az új dolgozónak a munkahelyen is, de a vállalkozói hozzáállást és a kíváncsiságot nem. Egyetem alatti diákmunkák, publikációk szabadúszóként, esetleg egy magánvállalkozás mind extra tapasztalatot jelentenek.

4. Kitartás

Vannak készségek, amiket meg lehet tanulni az iskolapadban. A belső motiváció, hogy akkor is menj előre és ne add fel, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezted, nem ilyen, de könnyen ez a döntő, hogy valaki csak elevickél a munkahelyén, vagy megindul a létrán felfelé.

5. Általános kíváncsiság

A világ körülöttünk egyre gyorsabb tempóban változik, új technológiák, eszközök és igények bukkannak fel. Egy kíváncsi munkavállaló a változásban a lehetőséget látja meg, szívesen kísérletezik az újdonságokkal, ami előnyt jelent.

6. Kritikus gondolkodás és problémamegoldó készségek

Mind a két idézett felmérés arra az eredményre jutott, hogy a felsővezetők szerint a dolgozókból hiányzik a kritikus gondolkodás, akárcsak a problémamegoldó készségek. Céges környezetben folyamatosan jelentkeznek olyan problémák, amelyek eltérítik a projekteket vagy azt eredményezik, hogy a feladatok összetorlódnak. Ennek következtében a munkáltatóknak olyan kreatív problémamegoldó személyiségekre van szükségük, akik bátran szembeszállnak a kihívásokkal. Olyan embereket keresnek, akik a legnagyobb gondok esetén is pozitívan állnak a dolgokhoz, és sikert tudnak aratni.

Megbízható, felelősségteljes: 98%

Csapatjátékos: 85%

Önállóan dolgozni tudó: 83%

Precíz: 85%

Gyorsan tanul: 85%

Jó kommunikációs készséggel rendelkezik: 72%

jó szervezőkészséggel rendelkezik: 55%

Segítőkész: 53%

Terhelhető: 40%

Fontos alap: belső megérzés

A magas érzelmi intelligencia alapja, hogy az ember képes felismerni mások reakcióit, és azt is, miért reagálnak úgy, ahogy. Ez lesz az egyik legértékesebb készség a munkáltatók szemében. Ez olyasmi, amire csak az ember képes. Ugyanakkor nagy igény lesz olyan szociális készségekre is, mint a meggyőzés és a tanítás képessége, mialatt csökken a kereslet olyan technikai képességek iránt, mint a programozás vagy a különböző berendezések üzemeltetése és ellenőrzése.

Játssz el a gondolattal, te kit keresnél az adott pozícióra, ha te lennél a munkáltató! Vajon az önéletrajzod alapján te felvennéd magad? Tekints önmagadra kívülről, mások nézőpontjából!

Szerző: Udvari Fanni

Mi történik, ha éhezünk?

Mi történik, ha éhezünk? Mit jelent a mennyiségi és mit a minőségi éhezés? Mi a megoldás?

Ha babát szeretnél…

Amikor eldöntjük, hogy babát szeretnénk, a legfőbb félelmünk, hogy soká várat magára a pozitív terhességi teszt. Nyilván a természet a főnök ő teszi a dolgát, azonban néhány trükkel mi is növelhetjük a teherbeesés esélyét.

Falászavar – mi az oka?

A falászavarnak nevezett kontrollálatlan falásrohamok 2013-ben jelentek meg önálló kórképként a mentális betegségek rendszerében. Falászavar esetén hirtelen és egyszerre jóval több ételt és ezáltal több kalóriát fogyaszt az illető.

Zenét hallgatok a munkahelyemen. Vajon jól teszem?

Bizonyos előnyei vannak, de ugyanúgy megtaláljuk a hátrányait is. Nem mindegy, milyen az a zene, milyen hangerővel szól, és egyáltalán, kikkel vagyunk egy irodában. Íme egy kis elemzés, objektív és szubjektív szemüvegen keresztül egyaránt.

Arctalan zaklatók

A cyberbullying, vagyis internetes zaklatás, már hosszú évek óta égető probléma, amely megoldása vagy törvényi szabályozása még mindig nincs teljesen tisztázva.