Menü

Ezekkel a készségekkel ki tudsz tűnni a tömegből

Ha a következő években karrierváltásra kerülhet sor, érdemes merőben megújítani az önéletrajzot. Már nem lesz elég olyan képességeket felsorolni, mint a magas fokú produktivitás vagy a vezetői készségek. 2020-ig a munkáltatók elvárásai megváltoznak majd, ami magával vonzza, hogy más készségeket fognak keresni a potenciális munkaerőben.

1. Kreatív problémamegoldás

A kreatív munka jelentős része valójában problémamegoldásból áll: az ügyfelek igényeit, a kreatív csapatot és fogyasztók ízlését kell összekötni úgy egy kampányban, hogy azzal építsék az adott márkát. Az újonnan felvetteknek pedig mély vízben kell bizonyítaniuk, hogy tudnak alkalmazkodni a változó helyzetekhez és igényekhez, és friss meglátásaikkal hozzá tudnak tenni a kreatív folyamatokhoz.

2. Érzelmi intelligencia

Szuper, ha a jelentkező jól képzett és meggyőző az önéletrajza. De az, hogy papíron jól néz ki, még nem jelenti, hogy könnyen dolgozik együtt az ügyfelekkel és a munkatársakkal. Nem egy hatékony robotot keresnek (bár valahol ez lehet előny is), hanem egy fejlett érzelmi intelligenciával rendelkező tehetséget, aki könnyen ráérez az emberi kapcsolatok fontosságára, és képes ezeket alakítani, ápolni, a csapaton belül és az ügyfelekkel is.

3. Vállalkozói attitűd

Az adott pozícióhoz szükséges készségeket meg lehet tanítani az új dolgozónak a munkahelyen is, de a vállalkozói hozzáállást és a kíváncsiságot nem. Egyetem alatti diákmunkák, publikációk szabadúszóként, esetleg egy magánvállalkozás mind extra tapasztalatot jelentenek.

4. Kitartás

Vannak készségek, amiket meg lehet tanulni az iskolapadban. A belső motiváció, hogy akkor is menj előre és ne add fel, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezted, nem ilyen, de könnyen ez a döntő, hogy valaki csak elevickél a munkahelyén, vagy megindul a létrán felfelé.

5. Általános kíváncsiság

A világ körülöttünk egyre gyorsabb tempóban változik, új technológiák, eszközök és igények bukkannak fel. Egy kíváncsi munkavállaló a változásban a lehetőséget látja meg, szívesen kísérletezik az újdonságokkal, ami előnyt jelent.

6. Kritikus gondolkodás és problémamegoldó készségek

Mind a két idézett felmérés arra az eredményre jutott, hogy a felsővezetők szerint a dolgozókból hiányzik a kritikus gondolkodás, akárcsak a problémamegoldó készségek. Céges környezetben folyamatosan jelentkeznek olyan problémák, amelyek eltérítik a projekteket vagy azt eredményezik, hogy a feladatok összetorlódnak. Ennek következtében a munkáltatóknak olyan kreatív problémamegoldó személyiségekre van szükségük, akik bátran szembeszállnak a kihívásokkal. Olyan embereket keresnek, akik a legnagyobb gondok esetén is pozitívan állnak a dolgokhoz, és sikert tudnak aratni.

Megbízható, felelősségteljes: 98%

Csapatjátékos: 85%

Önállóan dolgozni tudó: 83%

Precíz: 85%

Gyorsan tanul: 85%

Jó kommunikációs készséggel rendelkezik: 72%

jó szervezőkészséggel rendelkezik: 55%

Segítőkész: 53%

Terhelhető: 40%

Fontos alap: belső megérzés

A magas érzelmi intelligencia alapja, hogy az ember képes felismerni mások reakcióit, és azt is, miért reagálnak úgy, ahogy. Ez lesz az egyik legértékesebb készség a munkáltatók szemében. Ez olyasmi, amire csak az ember képes. Ugyanakkor nagy igény lesz olyan szociális készségekre is, mint a meggyőzés és a tanítás képessége, mialatt csökken a kereslet olyan technikai képességek iránt, mint a programozás vagy a különböző berendezések üzemeltetése és ellenőrzése.

Játssz el a gondolattal, te kit keresnél az adott pozícióra, ha te lennél a munkáltató! Vajon az önéletrajzod alapján te felvennéd magad? Tekints önmagadra kívülről, mások nézőpontjából!

Szerző: Udvari Fanni

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.