Menü

A fényes haj titka

Nemcsak a sampon számít

A hajápoláskor nagyon fontos, hogy milyen minőségű és összetevőkkel rendelkező sampont választunk. Ennél azonban még lényegesebb, hogyan kerül a sampon a hajra és a fejbőrre! A fodrászok titka, hogy rétegesen viszik fel a sampont a hajra és nagyon alaposan átmasszírozzák a fejbőrt, majd leöblítik. Az alapos hajmosás a kezdőlépés a fényes haj eléréséhez. A sampon választásnál több szempontra is érdemes odafigyelni, azontúl, hogy milyen hajtípusnak választunk. Az igénybe vett, festett hajnak a hidratáló és tápláló samponon tesznek jót.

Használj balzsamot!

Sokan letudják a hajmosást a samponozással, de ha a cél az igazán egészséges és fényes haj, akkor nem érdemes itt megállni. Ugyanúgy, mint a samponoknál a balzsamot is a hajtípus alapján kell választani. Egészségesebb és lágyabb lesz tőle a haj!

Természetes alapanyagok

Mint minden szépségápolási alapanyag esetén, itt a legjobb, ha természetes összetevőkből álló terméket választunk.

A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag készítmény. A hidegvízi vagy vadhalászatból származó hal 40%-ban tartalmaz ilyen zsírsavakat. Kapszula formájában is kapható és fogyasztható, mert a hajápolás mellett az egész szervezet hasznosítani tudja.

A hajra törölköző száraz állapotában érdemes felvinni a hajvégekre bőségesen, a hajtőre már kevesebbet érdemes tenni, ezután egyszerűen masszírozzuk be a hajba. Fontos megjegyezni, hogyha a haj zsírosodásra hajlamos, akkor az érintett területre már ne kenjük, csak az hajvégekre.

A halolaj mellett a ricinusolaj is ismert és jól használható termék a hajápolásban. Száraz hajra és bőrre is alkalmazható. A hideg sajtolással készülő olajat emésztési problémák esetén is használják hashajtóként. Az igénybe vett haj sérült és elvékonyodott szálait állítja helyre. Nemcsak újra rugalmassá teszi a hajat, hanem növesztő hatása is van, valamint hajhullás ellen is alkalmazható.

A törölköző száraz hajra kell felkenni az olajat, amit ezután érdemes 30 percig pihentetni zuhanysapka alatt. A félóra elteltével gyengéden mossuk meg samponnal a hajat. A haj olajos tapintása ilyenkor természetes.

A hajápolás és az emésztési problémákon túl a ricinusolaj még a pattanásos bőrre, körmök ápolására, masszásra és a szemkörnyéki ráncok kezelésére is hatásos lehet.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.