Menü

A fényes haj titka

Nemcsak a sampon számít

A hajápoláskor nagyon fontos, hogy milyen minőségű és összetevőkkel rendelkező sampont választunk. Ennél azonban még lényegesebb, hogyan kerül a sampon a hajra és a fejbőrre! A fodrászok titka, hogy rétegesen viszik fel a sampont a hajra és nagyon alaposan átmasszírozzák a fejbőrt, majd leöblítik. Az alapos hajmosás a kezdőlépés a fényes haj eléréséhez. A sampon választásnál több szempontra is érdemes odafigyelni, azontúl, hogy milyen hajtípusnak választunk. Az igénybe vett, festett hajnak a hidratáló és tápláló samponon tesznek jót.

Használj balzsamot!

Sokan letudják a hajmosást a samponozással, de ha a cél az igazán egészséges és fényes haj, akkor nem érdemes itt megállni. Ugyanúgy, mint a samponoknál a balzsamot is a hajtípus alapján kell választani. Egészségesebb és lágyabb lesz tőle a haj!

Természetes alapanyagok

Mint minden szépségápolási alapanyag esetén, itt a legjobb, ha természetes összetevőkből álló terméket választunk.

A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag készítmény. A hidegvízi vagy vadhalászatból származó hal 40%-ban tartalmaz ilyen zsírsavakat. Kapszula formájában is kapható és fogyasztható, mert a hajápolás mellett az egész szervezet hasznosítani tudja.

A hajra törölköző száraz állapotában érdemes felvinni a hajvégekre bőségesen, a hajtőre már kevesebbet érdemes tenni, ezután egyszerűen masszírozzuk be a hajba. Fontos megjegyezni, hogyha a haj zsírosodásra hajlamos, akkor az érintett területre már ne kenjük, csak az hajvégekre.

A halolaj mellett a ricinusolaj is ismert és jól használható termék a hajápolásban. Száraz hajra és bőrre is alkalmazható. A hideg sajtolással készülő olajat emésztési problémák esetén is használják hashajtóként. Az igénybe vett haj sérült és elvékonyodott szálait állítja helyre. Nemcsak újra rugalmassá teszi a hajat, hanem növesztő hatása is van, valamint hajhullás ellen is alkalmazható.

A törölköző száraz hajra kell felkenni az olajat, amit ezután érdemes 30 percig pihentetni zuhanysapka alatt. A félóra elteltével gyengéden mossuk meg samponnal a hajat. A haj olajos tapintása ilyenkor természetes.

A hajápolás és az emésztési problémákon túl a ricinusolaj még a pattanásos bőrre, körmök ápolására, masszásra és a szemkörnyéki ráncok kezelésére is hatásos lehet.

Súlyos okai is lehetnek a lábszárviszketésnek

A bőrszárazság a viszketés egyik leggyakoribb oka, amellyel többek között az a probléma, hogy bár a vakarás időlegesen enyhíti a tünetet, könnyen gyulladást eredményezhet, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. Idősebb korban a bőr elvékonyodik, kevesebb nedvességet köt meg, ami hamarabb kiszáradáshoz, viszketéshez vezet.

Tornázzunk le az arcunkról pár évet!

Ha szeretnénk, hogy sokáig vékony és fiatalos maradjon az arcunk, akkor a kedvenc hidratáló krémünk mellé kipróbálhatjuk az arcjógát, mely segít, hogy a bőr fiatalos és feszes maradjon.

Miért ébredünk fel éjszaka közepén?

A gyakori éjszakai felébredés rendkívül kellemetlen dolog. Nem tudjuk magunkat kipihenni, gyengül az immunrendszerünk, az anyagcserénk, a koncentrációs képességünk. Az állandó kimerültség miatt csökkenhet a munkahelyi teljesítményünk, illetve védtelenebbé válunk a bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen. Extrém példa, de a súlyos alvásmegvonás halállal is járhat.

Miért zsibbad éjjel a lábam?

A kéz-, lábzsibbadás lehetséges okait kutatjuk, mely sajnos egyre gyakoribb panasz, s általában éjszakánként jelentkezik.

Mèhviasz jótékony hatásai

Már az ókori Egyiptomiak is használták rendszeresen eme csodaszert, a méhviaszt. Nem kell mondanom, hogy a fáraók mumifikálásához ez volt az egyik alappillér, hiszen a bevont testeket ezzel lehetett akár több 1000 évig úgy tartósítani, hogy az ne bomoljon le 100%-ban. Használták még továbbá a koporsók légmentes lezárásához is, hiszen, amit egyszer bekentek vele azon a több 1000 év nem igazán fogott.