Menü

A fényes haj titka

Nemcsak a sampon számít

A hajápoláskor nagyon fontos, hogy milyen minőségű és összetevőkkel rendelkező sampont választunk. Ennél azonban még lényegesebb, hogyan kerül a sampon a hajra és a fejbőrre! A fodrászok titka, hogy rétegesen viszik fel a sampont a hajra és nagyon alaposan átmasszírozzák a fejbőrt, majd leöblítik. Az alapos hajmosás a kezdőlépés a fényes haj eléréséhez. A sampon választásnál több szempontra is érdemes odafigyelni, azontúl, hogy milyen hajtípusnak választunk. Az igénybe vett, festett hajnak a hidratáló és tápláló samponon tesznek jót.

Használj balzsamot!

Sokan letudják a hajmosást a samponozással, de ha a cél az igazán egészséges és fényes haj, akkor nem érdemes itt megállni. Ugyanúgy, mint a samponoknál a balzsamot is a hajtípus alapján kell választani. Egészségesebb és lágyabb lesz tőle a haj!

Természetes alapanyagok

Mint minden szépségápolási alapanyag esetén, itt a legjobb, ha természetes összetevőkből álló terméket választunk.

A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag készítmény. A hidegvízi vagy vadhalászatból származó hal 40%-ban tartalmaz ilyen zsírsavakat. Kapszula formájában is kapható és fogyasztható, mert a hajápolás mellett az egész szervezet hasznosítani tudja.

A hajra törölköző száraz állapotában érdemes felvinni a hajvégekre bőségesen, a hajtőre már kevesebbet érdemes tenni, ezután egyszerűen masszírozzuk be a hajba. Fontos megjegyezni, hogyha a haj zsírosodásra hajlamos, akkor az érintett területre már ne kenjük, csak az hajvégekre.

A halolaj mellett a ricinusolaj is ismert és jól használható termék a hajápolásban. Száraz hajra és bőrre is alkalmazható. A hideg sajtolással készülő olajat emésztési problémák esetén is használják hashajtóként. Az igénybe vett haj sérült és elvékonyodott szálait állítja helyre. Nemcsak újra rugalmassá teszi a hajat, hanem növesztő hatása is van, valamint hajhullás ellen is alkalmazható.

A törölköző száraz hajra kell felkenni az olajat, amit ezután érdemes 30 percig pihentetni zuhanysapka alatt. A félóra elteltével gyengéden mossuk meg samponnal a hajat. A haj olajos tapintása ilyenkor természetes.

A hajápolás és az emésztési problémákon túl a ricinusolaj még a pattanásos bőrre, körmök ápolására, masszásra és a szemkörnyéki ráncok kezelésére is hatásos lehet.

Szója és pajzsmirigy

Mi a baj a mértéktelen szójafogyasztással? Vajon a szója hozzájárul a TSH-szint emelkedéséhez? Fogyasztása súlyosbíthatja a pajzsmirigy-alulműködést? Befolyásolhatja a szója a gyógyszerek, vitaminok felszívódását?

A legmagasabb glikémiás indexű ételek

A glikémiás index valójában egy számérték, amely az élelmiszereket egy 0-100-ig terjedő skálán sorolja be vércukorszintre gyakorolt hatásuk alapján. Ezt eredetileg a cukorbetegek számára fejlesztettek ki, de érdemes alkalmaznia azoknak is, akik számára a betegségek megelőzése és a karcsú alak egyaránt fontos.A sok állás veszélyei

Sok állásnak azt nevezhetjük, ha valaki a munkaideje több, mint 60%-ában áll, munkáját állva végzi. Sokat állnak egy helyben a bolti eladók, a tanárok, a pultosok és pincérek, a futószalagnál dolgozók, a biztonsági őrök, a fodrászok, szakácsok és még sorolhatnánk. Ezeknél a foglalkozásoknál különösen fontos odafigyelni a sok állással járó életmód veszélyeire.

Ha magas a koleszterinszint…

Mindig azt hittem az elhízott embereknek mutat magas koleszterinszintet a vérképe, míg a vékony, szálkás, sportoló férjem véreredményét meg nem láttam. A magas koleszterin szinte már népbetegség. Mit tehetünk ellene?

Ezek az ételek rendben tartják az emésztést!

Az emésztési problémáknak sok oka lehet, amely közül egy a kevés mozgás. A karantén hetei alatt kevesebb lehetőség van a rendszeres sportra, de érdemes odafigyelni rá.