Menü

A fényes haj titka

Nemcsak a sampon számít

A hajápoláskor nagyon fontos, hogy milyen minőségű és összetevőkkel rendelkező sampont választunk. Ennél azonban még lényegesebb, hogyan kerül a sampon a hajra és a fejbőrre! A fodrászok titka, hogy rétegesen viszik fel a sampont a hajra és nagyon alaposan átmasszírozzák a fejbőrt, majd leöblítik. Az alapos hajmosás a kezdőlépés a fényes haj eléréséhez. A sampon választásnál több szempontra is érdemes odafigyelni, azontúl, hogy milyen hajtípusnak választunk. Az igénybe vett, festett hajnak a hidratáló és tápláló samponon tesznek jót.

Használj balzsamot!

Sokan letudják a hajmosást a samponozással, de ha a cél az igazán egészséges és fényes haj, akkor nem érdemes itt megállni. Ugyanúgy, mint a samponoknál a balzsamot is a hajtípus alapján kell választani. Egészségesebb és lágyabb lesz tőle a haj!

Természetes alapanyagok

Mint minden szépségápolási alapanyag esetén, itt a legjobb, ha természetes összetevőkből álló terméket választunk.

A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag készítmény. A hidegvízi vagy vadhalászatból származó hal 40%-ban tartalmaz ilyen zsírsavakat. Kapszula formájában is kapható és fogyasztható, mert a hajápolás mellett az egész szervezet hasznosítani tudja.

A hajra törölköző száraz állapotában érdemes felvinni a hajvégekre bőségesen, a hajtőre már kevesebbet érdemes tenni, ezután egyszerűen masszírozzuk be a hajba. Fontos megjegyezni, hogyha a haj zsírosodásra hajlamos, akkor az érintett területre már ne kenjük, csak az hajvégekre.

A halolaj mellett a ricinusolaj is ismert és jól használható termék a hajápolásban. Száraz hajra és bőrre is alkalmazható. A hideg sajtolással készülő olajat emésztési problémák esetén is használják hashajtóként. Az igénybe vett haj sérült és elvékonyodott szálait állítja helyre. Nemcsak újra rugalmassá teszi a hajat, hanem növesztő hatása is van, valamint hajhullás ellen is alkalmazható.

A törölköző száraz hajra kell felkenni az olajat, amit ezután érdemes 30 percig pihentetni zuhanysapka alatt. A félóra elteltével gyengéden mossuk meg samponnal a hajat. A haj olajos tapintása ilyenkor természetes.

A hajápolás és az emésztési problémákon túl a ricinusolaj még a pattanásos bőrre, körmök ápolására, masszásra és a szemkörnyéki ráncok kezelésére is hatásos lehet.

A szájvíz használata

A szájvíz alkalmazása ma már egy hétköznapi dolognak számít, míg régen csak akkor használtuk, ha felírta a fogorvos. Miért van ez és valójában mit tartalmaznak?

Andropauza – azaz a férfi változókor

Szinte mindenki tudja, mi az a menopauza, azaz a női változókor, azonban kevesebbet hallani a másik nem képviselőinél szintén természetes andropauzáról.

Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Körmeink betegségekről is árulkodhatnak, a különböző körömhibák ugyanis utalhatnak egészségügyi problémákra, ezért kell komolyan venni, ha körmünk töredezik, barázdás vagy foltos. Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Tudnivalók a hátrahajló méhről

Sajnos máig köztudatban van az a nézet, hogy a hátrahajló méh megnehezíti a terhességet, vagy a baba kihordását. Önmagában azonban ez nem igaz: az elképzelés mára már elavult.

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.