Menü

Ha babát szeretnél…

Amikor eldöntjük, hogy babát szeretnénk, a legfőbb félelmünk, hogy soká várat magára a pozitív terhességi teszt. Nyilván a természet a főnök ő teszi a dolgát, azonban néhány trükkel mi is növelhetjük a teherbeesés esélyét. A párok jelentős részénél létrejön a terhesség egy-másfél év alatt, de ettől függetlenül nem árt kicsit rásegíteni a dologra.

A babatervezés előtt már szedhetjük a babaváró-és terhesvitaminokat, folsavat, letehetjük a cigarettát, mérsékelhetjük az alkoholt és odafigyelhetünk a kicsit több gyümölcs, zöldség, olajosmag fogyasztásra. Ezek még nem is olyan nagy dolgok, máris léptünk egy nagy lépcsőt felfelé, az esélyek útján. A dohányzás abbahagyása is javíthatja a fogantatás esélyeit.

A leendő anyának kb. 3 hónappal a tervezett teherbeesés előtt érdemes elkezdeni folsavat szedni, mely megakadályozza a fejlődési rendellenességek egy részét.

Akiknél évekig nem sikerül a baba, nekik érdemes elmenniük egy átfogó vizsgálatra, de a pajzsmirigyet mindenképp meg kell nézetni, hiszen ha az nem működik megfelelően, az nagyban gátolja a teherbeesést. Jó hír, hogy gyógyszerre kezelhető és utána semmi akadálya a terhességnek. Mondom ezt pajzsmirigybetegként, a harmadik babával a pocakomban.

A peteérés nyomon követhető ovulációs tesztek segítségével, ma már sok drogériában kaphatóak.

Nem csekély fontosságú lépés, ha törekszünk rá, hogy valamilyen módon csökkentsük a stresszt, felejtsük el az extrém fogyókúrát, mindenféle egyoldalú étrendet és éljünk a lehető legegészségesebben, legalább most ebben az időszakban. Nem kell csodadiétákban hinni, inkább összpontosítsunk arra, hogy együnk több teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget, gyümölcsöt és alacsony zsírtartalmú ételeket, emellett növelni a rost és vízfogyasztást. Mondjuk fogalmazzunk úgy, hogy: edd magad terhesre!

A túledzés nem segíti a teherbeesést, de a rendszeres és mértékletes sportolás segíti a termékenységet.

Kissé intim, de lényeges momentum… a közösülés gyakorisága. Nem segít a napi együttlét, sokkal hatásosabb ha, kétnaponta bújunk össze.

Sokan hisznek az étrendkiegészítőkben, köztük én is. A palástfűtea, a barátcserje, a méhpempő nekem sokat segített a teherbe esésben.

Egy gyermek születése a legnagyobb ajándék az életben. Azonban nem szabad türelmetlennek és elkeseredettnek lennünk, ha ez a meglepetés várat magára. Próbáljunk pozitívan állni az egészhez és mindent megtenni, hogy mielőbb megérkezzen az a gólya.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.