Pakolások zsíros hajra
- Dátum: 2020.09.12., 04:49
- Sipos Zsófia
- citrom, citromlé, haj, joghurt, méz, pakolás, természetes, zsíros
A hamar zsírosodó haj sokak életét megkeseríti. Itt vannak azok a praktikák, amik segíthetnek, hogy hajad tovább őrizze szépségét.
Mint minden szépségápolási terméknél, a hajápolásánál is törekedni kell arra, hogy tisztában legyünk a készítmény összetevőivel. A bőrünknek, körmeinknek és hajunknak is akkor teszünk a legjobbat, ha természetes alapanyagokból álló termékeket használunk. Vannak olyan lehetőségek erre, amik egyszerűen és gyorsan készülnek el, kevés hozzávalóból.
Szódabikarbóna hajra
Hozzávalók:
5-6 evőkanál szódabikarbóna
1 pohár meleg víz
Keverd el a vizet és a szódabikarbónát, majd öntsd a hajadra és alaposan dolgozd el. Öt percig hagyd hatni, majd alaposan mosd át a fejbőrödet és a hajvégeket is, majd samponnal is mosd át. A szódabikarbóna segít eltávolítani a felesleges szennyeződéseket a hajtövekről. Ha kétszer így mosol hajat látható eredménye lesz!
Tojásfehérje és citromlé!
A zsírosodás a túlzott faggyútermelés eredménye, ezen segíthet a tojásból és citromléből készülő pakolás.
Ami kell hozzá:
tojásfehérje
egy kanál só
citromlé (frissen facsart citromból)
Verd fel a tojásfehérjét habbá, majd keverd mellé a citromlevet és a sót. Az alaposan összekevert hozzávalókat masszírozd a fejbőrödbe, majd hagyd pihenni 30 percet és végül öblítsd le meleg vízzel. Ezt követően pedig mosd meg a hajad.
Mézes citromlé
Ami kell hozzá:
egy kanál méz
egy kanál frissen facsart citrom leve
egy kanál Aole Vera
és egy tojássárgája
Alaposan keverd össze a hozzávalókat, tedd fel a hajtövekre és masszírozd bele, majd hagyd pihenni a hajadon körülbelül 20-30 percig. Amikor letelt a megfelelő idő, langyos vízzel öblítsd le és szokott módon mosd meg a hajad.
Joghurtos pakolás
Hozzávalói:
egy pohár joghurt
egy tojássárgája
egy kevés citromlé
A három összetevőből álló pakolást érdemes több héten át hajmosás előtt feltenni a hajra. A natúr joghurt táplálja a hajat, mivel magas a fehérjetartalma, a tojássárgája és a citromlé, mint a fentiekben is segíti a faggyútermelés szabályozását.
Sokféle pakolás és termék lehet segítség a zsíros hajra, a legfontosabb mégis az, mindig a természetesség legyen a cél!
Mi az a hisztaminintolerancia?

A hisztaminintolerancia nem allergia, hanem a hisztamin lebontásának zavara a szervezetben. A bélben termelődő DAO enzim felelős a bevitt hisztamin lebontásáért; ha ez az enzim nem működik megfelelően, a hisztamin felhalmozódik és tüneteket okoz.
A mellrák elleni küzdelemről

Október 1-je világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja volt. Ezen a napon a figyelem azokra a nőkre – és férfiakra – irányul, akik érintettek a betegségben, valamint mindazokra, akik nap mint nap küzdenek a gyógyulásért, a megelőzésért és a tájékoztatásért.
Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.
Hallottál már a hipermobilitás szindrómáról?

Vannak esetek, amikor ízületeink kötöttebbek, van, amikor lazábbak és van, amikor már gondot okozhat a lazaságuk. Ez utalhat arra, hogy hipermobilasak vagyunk.
S.I – a japán gerincterápia

Egyre több ember fordul az alternatív kezelések alkalmazása felé, ha valamilyen egészségügyi problémával küzd, ilyen az S.I terápia is.