Menü

Ez történik ha 30 napig vizet iszol

A test, a szervek, a szövetek, a sejtek, víz nélkül nem tudnak élni és működni. Ha vizet iszol, fantasztikus dolgokra számíthatsz. Sokaknak nehézséget okoz a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása, de megéri odafigyelni rá.

Mentálisan sokkal aktívabb és erősebb leszel. Ha 30 napig csak vizet iszol, az agyad sokkal gyorsabban reagál. Mivel az agy működéséhez rengeteg oxigénre van szükség, és a víz az egyik legjobb oxigénforrás, a fokozott vízfogyasztás egyértelműen fantasztikusan hat az agy működésére. Gyors és okos leszel. Napi 8-10 pohár víz elfogyasztása 30%-kal javíthatja a kognitív képességeket.

Hozzásegít a kiegyensúlyozott anyagcseréhez.

Nagy mennyiségű víz elfogyasztása javítja az anyagcserét, függetlenül a táplálkozástól. 1.5 liter víz elfogyasztása ébredés után 24%-kal javítja az anyagcsere rendszer hatékonyságát.

Erősebb csontok, erősebb szív

A víz megakadályozza a vér besűrűsödését, így segítve a megfelelő keringést. Napi 5 pohár víz 40 százalékkal csökkenti a szívbetegségek lehetséges kialakulását. A csontokban újraépíti azokat az anyagokat, melyek lengéscsillapítóként funkcinálnak járás vagy futás közben, valamint rugalmasabbá teszi az izületeket.

Miért segít a víz fogyni?

A víz két úton is segíti a fogyást. Részben a fent említett módon, a kalóriabevitel csökkentésével, részben az anyagcsere felpörgetésével, aminek köszönhetően könnyebben elégnek a kalóriák. Ha egy ültő helyedben megiszol két pohár vizet, azzal akár 30%-kal is gyorsíthatod az anyagcserédet a következő 30-40 percben.

Erősödik az immunrendszered

A tiszta víz serkenti a máj és a vesék működését, márpedig ezek a szervek felelnek a szervezet méregtelenítéséért. A méregtelenített test pedig könnyebben felveszi a harcot a betegségekkel szemben.

ZSÍRT fogsz veszíteni!

Ha 30 napig csak vizet iszol, a szervezeted segít méregteleníteni a létfontosságú szerveidet, ez megtisztítja a tested, és elősegíti a hasi zsír csökkenését! Tudom, tudom, helyi zsírégetés nincs, de gondolj csak bele, sokkal nagyobb esélyed van minderre, ha elhagyod az alkoholt, és a cukros italokat is. Az első napokban lehet, hogy növekszik majd a súlyod, mert több vizet veszel fel, mint egyébként, és a szervezeted megtartja ezt, de hamarosan kevesebb kalóriát fogsz fogyasztani, elkezdesz fogyni, mert a víz átmossa a rendszereidet, kitisztítja a tested, és csökkenti az éhséged. Az étkezések előtt elfogyasztott 1-2 pohár víz segít megelőzni, hogy túledd magad, így természetes módon kevesebbet fogsz enni.

Látszani kezd a víz szépítő hatása

Ha eddig reggelenként kávéra volt szükséged ahhoz, hogy beindítsd a napot, lassanként elhagyhatod, mivel a megfelelő hidratálás hatására több lesz az energiád. De a hajad és a bőröd is megszépül a víztől.

Nincs más feladatod, mint hogy belődd, számodra mennyi az ideális vízfogyasztás naponta, és kitartóan ragaszkodj ahhoz a mennyiséghez, amennyitől jól érzed magad.

Szerző: Udvari Fanni

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.