Menü

Múlt, jelen, jövő 2. rész

A jövő elkezdődött. Ugyanakkor olyan események csoportja ez, ami még nem történt meg. Tervek, álmok, várakozások nélkül csak az árral sodródunk és nem igazán van választási lehetőségünk. Természetesen nem láthatunk mindent előre, de legalább saját terveinket illetően legyen mozgásterünk. Ez azt jelenti, hogy tervek azért is kellenek, hogy legyen mitől eltérni, ha arra szükség mutatkozik.

Sokan ilyenkor fogadalmakat tesznek, amiket vagy betartanak, vagy megszegnek. Például a dohányzásról, alkoholról, szerencsejátékról nem könnyű lemondani. Ugyanakkor akik karcsúbb alakot vagy életmódváltást terveznek az sem egyszerű a tél közepén, pedig valahol el kell kezdeni. Szóval, ha lehet inkább vállalható kisebb lépéseket fogadjunk meg és azok elérése pozitívan fog hatni a végső célunkhoz vezető úton. A megszegett fogadalmak pedig annak megfelelően önértékelésünket akár pillanatnyi közérzetünket is kedvezőtlenül befolyásolhatják. Nem beszélve arról, hogy immunrendszerünk is meghálálja, ha ígéreteinket megtartjuk.

Az új év tervezéséhez szintén rendelkezésre állnak már letölthető évrendező füzetek. Mellé pedig érdemes már a határidő naplót is elővenni fontosabb eseményeket bejegyezni, hogy ezekhez a támpontokhoz csatlakozzon majd a többi esemény év közben. A heti terveinket érdemes lehet akár például parafatáblán vezetni, amit jól látható helyre érdemes kihelyezni otthonunkban vagy munkahelyünkön. Az ilyen elven működő megoldásoknál nem kell lapozgatni, így jobban többször látjuk, és így hatékonyan lehet haladni tapasztalataim szerint. Így a tervek jó hatásfokkal megvalósíthatók.

Tény erre időt kell szánni, de szerintem megéri. Megvan a varázsa és látni lehet saját haladásunkat. Viszont, ha nem szeretnénk ennyit dolgozni ezzel, ma már számtalan alkalmazás is rendelkezésre áll az okostelefonunkban olyan plusz funkciókkal, hogy jelzi a közeledő eseményeket automatikusan értesítéseket jelenít meg, hangjelzést ad. Érdemes lehet egy jó alkalmazást keresni.

Az új év tervezéséhez is érdemes elvonulni egy kicsit. A hosszú hétvége pedig alkalmas lehet egy ilyen feladatra szerintem. Sokat segíthet egy inspiráló könyv elolvasása vagy ilyen zene hallgatása, ami segít szabadjára engedni gondolatainkat. Ugyanakkor egy frissítő kávé vagy tea is jól jöhet és az ilyenkor szokásos ételekről se feledkezzünk meg.

Összességében, úgy vélem, hogy a jövő tervezése mindig izgalmas program az év elején, jó ha szakítunk rá egy kis időt. Érdemes megtervezni a 2021-es esztendőt. És, hogy milyen lesz ez az év? A népi jóslások szerint a napos idő jó évet hozhat, a csillagos éjszaka pedig rövid telet. Na de bárhogy is alakul, az egészségügyi korlátozásokat továbbra is tartsuk be. Vigyázzunk magunkra és egymásra ebben az évben is. Boldog Új évet! Jó egészséget kívánok!

Vörös Sándor

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.