Menü

Barátság korona idején

Lassan elérünk a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások első (és reméljük utolsó) évfordulójához, amikor a karantén már inkább teher, mint áldás és a nap minden pillanatában azt kívánjuk, legyen minden újra normális! Bár a járvány és a betegség úgy tűnik még egy darabig velünk marad, mégis lassan eljöhet az ideje, hogy újra találkozhassunk, étteremben vacsorázhassunk vagy beüljünk egy moziba. Addig is, hogy a covid-magányosságot leküzdjük, itt van pár tipp, hogy lehet online kikapcsolódni ismerősökkel és barátokkal!

Közös kávé!

Már november óta nélkülözni kell a kávézók hangulatát, amit otthon igen nehéz megidézni, de egy próbát megér! Lényeg: legyen pohár kávé és egy barát, akivel elfogyasztjuk. Az élő találkozások kockázata miatt mindnyájan az online térre hagyatkozhatunk csupán, de egy kávézós beszélgetés a Zoomon vagy Skypeon egy kicsit pótolhatja a találkozás hiányát.

Szabadon!

A legtöbb településen kötelezővé tették a maszk viselését, ami megnehezíti a szabadtéri programlehetőségeket is. Azonban Budapesten – és a többi nagyvárosban is – vannak helyek, ahol le lehet venni a maszkot. Egy termosz meleg itallal a Margit-szigeten, egy padon ülve máris olyan, mintha nem egy fejre állított világban élnénk.

Másik lehetőség kihasználni az erdős területeket, kiránduló helyeket. Budapest közelében is rengeteg ilyen hely van, de érdemes utánanézni, mennyire népszerűek, mivel a maszk nélküli tömeges helyek látogatása még mindig nem ajánlott.

Társas online

A közös online játék nem a járvány alatt lett népszerű, számtalan olyan videójátékkal találkozhatunk, amik lehetőséget adnak, hogy egymástól több száz vagy ezer kilométerre élők közösen tudjanak játszani. Online azonban nemcsak videójátékok állnak rendelkezésre, hagyományosabb társasokkal is kikapcsolódhatunk a barátainkkal egy közös (videó)hívásban.

A szociális kapcsolatok, barátok és ismerősök most mindennél fontosabbak. Egymás bátorítása, egy hívás vagy egy pár soros üzenet is rengeteget jelenthet egy nehéz helyzetben lévő barátnak! Igaz, egy valódi ölelést nem pótol a Facebook „ölelő”emojija, de sokat jelent a virtuális támogatás is.

A levendula – mi mindenre is jó?

Kerti dísznövényként a legismertebb, de felhasználják továbbá fűszerként, és a belőle kivont illóolajat is számtalan kozmetikai termékben hasznosítják. Nézzük, mire is jók ezek…

Mentális betegségek, depresszió

Nem könnyű téma, de mindenképpen érdemes róla beszélni. A depresszióval, vagy a mentális betegségek valamilyen formájával legtöbbünk már találkozott életében. Vagy saját magunk által, vagy valamilyen hozzátartozó, társ, vagy barát okán.

Kicsoda az, aki „workaholic”?

A szenvedélyek és függőségek sok ember és a környezetükben élők életét is megnehezíti, sőt van, hogy fenekestől felborul az egész addigi életvitelük. És bizony egy munkamániás vagy másnéven workaholic is komoly függőségben szenved.

Jössz a piacra?

A vásárok és piacok a régi idők emberei számára szinte ünnepnapok voltak. Az idő, amikor nemcsak beszerezték a különlegesebb termékeiket vagy használati cikkeiket, hanem találkoztak egymással, szórakoztak és egy kicsit „világot” láttak.

A játékfüggőségről

Az egyre fejlődő technológiák egyre fejlettebb játékokat, eszközöket hoznak létre. Ezek használata köztudottan függőséget okoz. A probléma valódi, következményekkel, elvonási tünetekkel járhat. A probléma már annyira komoly, hogy „kinevelő” intézeteket is létrehoztak.