Menü

Amikor már semmi nem segít, akkor kell hívni a piócás embert!

Amikor már semmi nem segít, akkor kell hívni a piócás embert! - mondja néphit. A pióca kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Amikor a kozmetikusom említette a pióca kezelést, kissé viszolyogtam, pedig azt tartják, hogy ami visszavisz minket a természethez, a harmóniához, az csak jó lehet, a piócakezelés talán épp ilyen. Hogy ez a nem túl szép állatka mi mindenben tud nekünk segíteni, nos elolvastam, hogy mennyi mindenre ajánlott nézzük mit tud egy piócás kezelés.

Magyarországon több százéves múltra tekint vissza a népi orvoslás területén. Őseink bevált és hatékony gyógyító kezelése volt ez a terápia.

Az orvosi pióca jótékony hatással van számos akut problémára, sőt, már maga a probléma megelőzésére is, mivel a bennünk lappangó, tüneteket még alig mutató betegségeket is megelőzheti.

A piócaterápia segíti a szövetben lévő régi lerakódások kiválasztódását és feloldódását, a pióca kezelés után a vérkeringés helyreáll.

Az orvosi pióca javítja a belső szervek, izmok, ízületek vérellátását, megszünteti a szövetekben a fehérjepangást. Gyulladás gátló, véralvadásgátló és görcsoldó hatást képes kifejteni, alkalmazható reumás és egyéb ízületi betegségeknél is. Csökkenti az allergiás tüneteket, segít megelőzni azokat, javítja az asztmások légzését.

A pióca nyála fiatalító hatással van szervezetünkre, nyálában nagyon sok, más módon pótolhatatlan gyógyító hatású anyagot fedeztek fel, amely akár 100 különböző hatóanyagot is tartalmazhat, olyanokat például, amelyeket a gyógyszeriparban a mai napig sem tudtak előállítani.

A kezeléssel spontán új hajszálérhálózat jön létre a szerv és az állat között, testének 10-szeresére képes tágulni,15 ml vért szív ki s kb. ugyanannyi ki is folyik, a seb 24-36 órát vérezhet. A kezelés 10 perctől 4 órán át is tarthat.

Ez a kis állat képes pozitívan hatni: a mikro keringésre, a vérrögképződésre, a méreganyagokra, gyulladásos folyamatokra, ízületi-és egyéb fájdalmakra, vérsűrűségre, rákos megbetegedésre, vírusokra, baktériumokra és még sorolhatnánk.

Tilos alkalmazni vérszegénység, esetén, véralvadást gátló gyógyszerek, szteroidok szedésekor, kemoterápia esetén, várandósság alatt, belső vérzésekkor, lengyengült állapotban.

A kezelés jár némi kellemetlenséggel, úgy, mint viszketés, helyi gyulladás, ödéma, nyirokcsomó gyulladás és láz, de tudni kell, hogy minél erősebbek ezek a tünetek, annál több a volt a méreganyag a szervezetünkben.

A beteg érezhet enyhe fájdalmat a kezelés alatt, felléphet vérzés a piócacsípés helyén és tapasztalhatunk allergiás reakcióhoz hasonló viszketést a kezelt felületen.

Ha valakit érdekel a piócás kezelés, de még gondolkozik rajta, a világhálón számtalan leírás és videó mutatja be ezt az ősi gyógymódot, érdemes utánanézni. Jó egészséget!

Martinka Dia

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Ellenőrizzük rendszeresen a vércukorszintünket!

Sokak életét keseríti meg a cukorbetegség, ami köztudottan az egyik leggyakoribb népegészségügyi probléma Magyarországon. A cukorbetegséget megelőzi az inzulinrezisztencia, mely sokszor tünetmentesen jelentkezik. Mit jelent a magas vércukorszint és az alacsony vércukorszint és miért ajánlott mérni. Erről szól mai cikkünk.

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Amit a hosszú COVID jelenségről tudni érdemes

A COVID-19 világjárvány óta több millió ember fertőződött meg a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírussal. Míg sokan felépülnek a fertőzésből néhány héten belül, egyeseknél hosszabb távú tünetek jelentkeznek, amelyeket összefoglaló néven long COVID-nak nevezünk. Ebben a cikkben ezen jelenségről, annak tüneteiről, hatásairól és kezelési lehetőségeiről tudhatunk meg többet.