Menü

Fogfehérítés házilag

Mindannyian rajongunk a csillogó-villogó, hófehér fogakért. Megkoronázza a mosolyunkat és a vörös rúzs is csak azzal mutat jól. Meg a rózsaszín. Meg őszintén, mindegyik! Megmutatunk pár praktikát, ami egyszerűbb és olcsóbb, mint a fogorvos vagy a gyakran fájdalmas fogfehérítési eljárások, nem mellesleg valamennyi kíméletesebb is.

Nem sport, ne nyomd a végsőkig

A fogak színe adottságoktól is függ, a csontállományod minősége az egyik legmeghatározóbb tényező. Ne próbáld a lehetetlent elérni! Rengeteg veszélyt hordoz magában a legtöbb fehérítési technika: meggyengülhet az ínyed, amitől begyulladhat. A fogzománcod elvékonyodhat, ami a fogak hirtelen gyors romlását eredményezheti. Természetes technikákkal sokkal kíméletesebben fehéríthetőek a fogak. Heti rendszerességnél gyakrabban azonban ne használd ezeket se!

A kurkuma sárga, mégis segít

Ha láttál már kurkumát, valószínűleg hitetlenkedve olvasod ezt, de hidd el, segít. Ugyan a ruhákon és a bútorokon csinos aranysárga foltot hagy, a fogakon a szódabikarbónához hasonlóan működik. Keverj össze egy teáskanál kurkumát fél teáskanál kókuszzsírral vagy egy vizes fogkefét mártogass őrült kurkumába. Dörzsöld át vele a fogaidat, hagyd rajtuk 5 percig és öblítés után moss fogat. A kurkuma egyébként szuper ínyerősítő is!

Szódát citrommal

Keverj össze három teáskanál szódabikarbónát két kanál természetes citromlével. Ne használj bolti, műanyag, üveges citromlevet, valódi citrom facsart levével dolgozz, ha valódi hatást akarsz elérni! A kotyvalékot keverd össze, majd vidd fel a fogakra egy vattapamacs vagy fültisztító pálcika segítségével. Egy kevés alufóliával megvédheted a fogaidon lévő keveréket, így nem kell végigvicsorognod a kezelést. Fél óra után vízzel öblítsd ki a szádat. A legtöbben ismerik ezt a fogfehérítési módszert, viszont sokan fogkefére felvitt szódabikarbónával dörzsölik át a fogakat. Az a verzió sokkal agresszívabban roncsolja a fogzománcot, anélkül, hogy mutatósabb eredményt adna.

Bevállalod a feketét?

Tudod, mi az az aktív szén? Orvosságos szekrényben gyakran láthattál már akár por, akár tabletta formájában. Molekulaszerkezetének köszönhetően remekül köt meg rengeteg szerves és szervetlen anyagot is – hasmenés ellen is az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb fegyver az aktív szén. A fogaid fehérítéséhez érdemesebb a porból bevásárolni, de a tablettát sem nehéz szétmorzsolni vagy megfelelő méretűre széttörni. Használhatod fogkrémmel vagy vizes fogkefével. Dörzsöld át vele a fogaidat, ne gondolj az ízére és bírd öt percig egy nagy mosollyal az arcodon. Utána megkönnyebbülhetsz, öblítsd le a fogaidat és mosd meg őket.

Végre egy fincsi praktika

Az eperben található savak remekül oldják a fogakra lerakódott szennyeződéseket, ráadásul még az íze sem rossz. Nyomkodj szét villával 2-3 szem epret egy tálkában, majd adj hozzá 2 teáskanál szódabikarbónát és kevergesd, hogy állagra egy fogkrémhez hasonlítson. Egy fogkefével vidd fel a keveréket a fogaidra és hagyd hatni legalább öt percig, majd öblítsd le és moss fogat.

Az epermagok eltávolításához szükséged lehet fogselyemre is! Egyébként Cathrine Zeta-Jones is erre a fogfehérítési módszerre esküszik.

Szerző: Udvari Fanni

Bőrápolás, életkornak megfelelően

Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy a bőrünk megfelelő ápolása, hidratálása minden életkorban fontos, azonban – ahogy a különböző koroknak megfelelően készülnek a kozmetikumok is – nem mindegy, milyen módon végezzük az életkorunknak megfelelő bőrápolást.

Az alultápláltság, mint étkezési zavar

Napjaink leggyakrabban előforduló népbetegsége az elhízás, szinte a csapból is az folyik hogyan fogyjunk le, legyünk fittebbek, vagy éppen vékonyabbak. Azonban keveset hallani a legalább ennyire komoly zavarról, az alultápláltságról.

Kar edzés: A legjobb gyakorlatok nőknek és férfiaknak

A kar edzés az egyik legkedveltebb mind közül, de nem mindenki körében. Rengeteg nő fél attól, hogy egyik pillanatról a másikra nagy, férfias karja lesz. A tévhitek helyett tisztázzuk miről is szól a lógó kar eltüntetése, hogy néz ki egy kar edzésterv és melyek a legjobb karizom erősítő gyakorlatok.

Koronavírus: 6 post-Covid tünet, amit kezelni kell

Amikor már azt hinnénk, meggyógyultunk, következik a post-Covid szakasz.

Mi állhat a reggeli fejfájás mögött?

Többször előfordult, hogy száraz szájjal, tompa fejfájással és még fáradtabban ébredet, mint ahogy lefeküdt aludni? Több dolog is állhat a jelenség mögött, de sokszor nem is sejtik, hogy alvási apnoéval küzdenek.