Menü

Így készíts házi fehérjeszeletet a legegyszerűbben

Lehet, hogy egészségesnek tűnnek, ám a boltban kapható energia-, fehérje- és müzliszeletek többsége teli van cukrokkal és feldolgozott hozzávalókkal. Ezért megéri házilag nekiállni proteinszeletet készíteni, hiszen így valóban szuperegészségessé tehetjük ezt az energiabombát. Ha előre összedobsz egy nagyobb adagot, elcsomagolhatod a szeleteket, így csak ki kell kapnod a hűtőből, ha szükséged van egy kis energiára. Íme, egy nagyon finom és egészséges recept:

Házi csokis-mandulás fehérjeszelet

Hozzávalók:

1 csésze zabpehely

2 ek chiamag

1/4 csésze apróra vágott mandula

1/4 csésze kókuszolaj

fél csésze mandulavaj

2 ek csokis fehérjepor

Elkészítés:

Először a zabpelyhet, a chiamagot és a mandulát keverd össze.

Egy másik tálban keverd krémes állagúra a kókuszolajat, a mandulavajat és a fehérjeport.

Ezután keverd össze a két mixet alaposan, majd öntsd egy 20×20 centis sütőpapírral borított tepsibe, egyengesd el a felszínét, majd tedd hűtőbe minimum 4 órára.

Vágd 10 egyenlő szeletre, és tárold hűtőben.

Csokoládés fehérjeszeletek

Egy darab házilag készített fehérjeszelet tápanyagtartalma: 117 kalória, 6,9 g fehérje, 16,1 g szénhidrát, 3,6 g zsír.

8 fehérjeszelethez szükségünk van:

• 1 bögre mandulavaj

• 3 evőkanál mandulatej (nem édesített)

• 1/4 bögre agáve szirup (vagy méz)

• 1 evőkanál kakaópor

• 4 mérőkanál True Whey fehérje (csokoládé íz)

• 1/2 bögre darált zabpehely

• 1/4 bögre magas %-ú csokoládé (vagy csokis chips)

Elkészítés:

1. Az összes folyékony hozzávaló összekeverésével kezdjük. (mandulavaj, tej és szirup)

2. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (kakaó, fehérje, zabpehely és csokidarabkák) és jól átkeverjük.

3. Tésztát csinálunk belőle, amely állagának a cookies keverékéhez kellene hasonlítania.

4. Utána egy kb. 8×8 cm méretű tálat használunk, amit sütőpapírral bélelünk ki, és a tésztát a tál aljába nyomkodjuk.

5. Ezt követően a tálat 30 percre a hűtőbe helyezzük.

6. A végén felszeleteljük és légmentesen lezárt dobozban vagy zacskóban tárolhatjuk hűtőben vagy mélyhűtőben.

Vörösáfonyás-narancsos fehérjeszelet

Egy darab házilag készített müzliszelet tápanyagtartalma: 234 kalória, 20 g fehérje, 15 g szénhidrát, 5 g cukor, 11 g zsír, 3 g rost.

Hozzávalók:

• 1 csésze zabpehely

• 1/2 csésze földimogyoróvaj vagy más mogyoróvaj

• 1 és 1/3 csésze zsírszegény tej

• 1 és 1/3 csésze vaníliás fehérje

• 1/3 csésze szárított vörösáfonya

• 2 kiskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. Előkészítünk egy széles, tapadásmentes felülettel rendelkező serpenyőt, tepsit vagy jénai tálat, amit kibélelünk sütőpapírral.

2. Finom porrá daráljuk a zabpelyhet, de ez nem szükséges.

3. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd finomra keverjük a keveréket. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a fehérjét és újra jól átkeverjük.

4. A tésztát áthelyezzük az előkészített tepsire és egy kenőkés segítségével egyenletesen szétkenjük. A tetejére zsíros sütőpapírt helyezünk.

5. A keveréket éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.

Használjunk lapátkát a keverék kiborítására a tepsiből és helyezzük át a konyhapultra. Végül tetszőlegesen felvágjuk kb. 8 szeletre.

A vegán életmód mögöttes nehézsége

A vegán életmódra való váltás nem tartozik a legegyszerűbb folyamatok közé, bármennyire sziklaszilárd eltökéltség áll is az elhatározás mögött. Rögös az út azoknak, akik azelőtt rendszeresen fogyasztottak húst, tejtermékeket és cukrozott élelmiszert. Adódik a kérdés, hogy mi játszódik le a szervezetünkben, ha teljesen kizárjuk az állati eredetű készítmények bevitelét? Hogyan lehet ezt az állapotot tartósan fenntartani?

Itt az ideje a birsalmának

A birsalmát kedveljük eltéveszthetetlen, zamatos íze miatt, de vajon ki tudja, hogy mennyire jótékony hatással van szervezetünkre?

Egészséges nassolnivalók

Ha éppen sietünk valahová, vagy éppen még nincsen ebédidő, de megkívánunk valamit hajlamosak vagyunk egészségtelen édességeket vásárolni és fogyasztani. Pedig néhány egyszerű alternatívával könnyen egészségesebbé tehetjük még a nassolási szokásainkat is!

Amit a kókuszvízről tudni érdemes

A kókuszt mindenki ismeri, hiszen egyes országok alapvető élelmiszere, sokféleképpen felhasználják minden részét, ám a kókuszvízről kevesebbet hallunk, azon kívül, hogy finom. Nézzük, mire is jó nekünk.

A bento kultúrája

A bento kultúrája Japánból származik, és harmonikusan ötvözi a táplálkozást, az esztétikát és az egészséges életmódot. Ezek az előre összeállított dobozok igazán változatossá teheti étkezéseinket, és érdekes perspektívát ad, az előre elkészített ételek világának.