Menü

Tippek költözés előtt állóknak

Általánosságban kijelenthetjük, hogy a költözés örömteli időszaka az életünknek. Az új lakhely gondolata felvillanyozza az embert, aztán jön a szomorú felismerés: a költözés elképesztő rumlival jár együtt! Mind a régi, mind az új lakásunk állapota napokig, sőt, hetekig háborús hadteret megszégyenítő külső jegyekkel operál majd, a nagy rendetlenségben pedig szinte saját magunkat sem találjuk.

KATEGORIZÁLÁS AZ ÁTLÁTHATÓSÁG SZOLGÁLATÁBAN – CSOMAGOLÁS TIPPEK

Kevés bosszantóbb dolog képzelhető el, mint amikor a szállítók távozása után ott maradunk a halomba rakott dobozokkal, zsákokkal és valójában fogalmunk sincs arról, hogy melyikben mi van. Ez a kicsomagolást is jelentősen megnehezítheti, és sok időnk mehet el rá, hogy kitaláljuk, mit és hova is pakoltunk.

A költözés tippek egyik alaptétele lehetne, hogy egyszerűen jelöljük meg a dobozokat, zsákokat. Írjuk rájuk, hogy pontosan mi található bennük és melyik helyiségben tároljuk majd őket. Ezt a legkönnyebben különböző színű öntapadó papírok felragasztásával tehetjük meg. Tovább könnyíthetjük a saját munkánkat, ha arra is utalunk a papíron, hogy milyen sorrendben javasolt kicsomagolni. Mindez nem igényel különös odafigyelést, az előnyeit pedig rendkívül megérezhetjük a kipakolás során.

A PRAKTIKUS KÖLTÖZTETŐ DOBOZ ÉS KIEGÉSZÍTŐI

Egyvalamiben biztosak lehetünk, hogy dobozokra a költözéshez minden mennyiségben szükségünk lesz. A költöztető doboz egyik előnye, hogy védett helyet biztosít az holminknak, ráadásul felhasználóbarát, hiszen az alkalmazásával könnyebbé válik a rakodás folyamata.

A költöztető doboz önmagában azonban még nem elegendő, gondolnunk kell arra is, hogy hogyan zárjuk majd le, vagy mivel béleljük ki, hogy a benne lévő törékenyebb tárgyak ne sérüljenek. Amire mindenképpen szükségünk lesz még az az erős ragasztószalag, csomagolópapír és fólia. Bélésnek használhatunk rongyokat, nem használt ruhadarabokat, újságpapírt, de vásárolhatunk buborékfóliát is.

KÖLTÖZTETŐ DOBOZ BESZERZÉSE

Azok, akik már legalább egyszer átestek egy költözésen az életükben, tudják jól, hogy a költöztető dobozok megvétele, pláne, ha nagyobb tételről van szó, bizony nem olcsó mulatság. Ha pedig már túlvagyunk a költözködés procedúráján, a drága dobozok valószínűleg a fészerben vagy a tárolóban porosodnak majd, amíg nem találunk jobb helyet a számukra.

A profi költözködők tanácsát megfogadva megspórolhatjuk ezt a pénzt, ha a helyi kisebb-nagyobb boltokat megcélozva megkérjük az illetékes személyeket, adják nekünk az elszállításra váró dobozaikat. A kereskedelmi szféra dolgozói még boldogok is lesznek, hogy megszabadítottuk őket a dobozoktól.

Tippek őszi stresszoldásra!

Még az olyan aprónak tűnő, hétköznapi kihívások is okozhatnak bennünk feszültséget, mint a családi élet szervezése, a háztartás menedzselése vagy a munkahelyi rutinfeladatok elvégzése. Az ősszel újrainduló mókuskerékben szinte észre sem vesszük, hogy tűréshatárunk végéhez értünk, a felgyülemlett stresszt pedig ideje lenne levezetni. Ebben akár néhány otthon is elvégezhető, egyszerű gyakorlat is segíthet – állítja a NaturMed Hotel Carbona orvosa, aki a stressz oldásával kapcsolatban ad hasznos tanácsokat.

A serdülők lelki egészsége

Nemrég volt a Mentális egészség világnapja, melynek kapcsán a koronavírus járvány lelki egészségre való hatását is vizsgálták, s összefüggést mutattak ki a fiatalok lelki egészsége és a vírus között. Sajnos tény, hogy emelkedik világszerte az öngyilkosságok aránya a fiatalok körében, ezért pedig többnyire a serdülők mentális betegségei okolhatók.

Kétszáz maraton!

42,195 km. Ennyi egy maratoni táv. Egyet is nehéz és küzdelmes lefutni, nemhogy kétszázat. Kele Géza futónagykövet ennyit teljesített eddig, s a történet folytatódik. Bár elfoglalt és mindig úton van, mégis volt rám néhány perce, nekem pedig öröm és motiváló volt Gézával beszélgetni. Vajon mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen eredményt tudhasson maga mögött?

Mit tehetünk a téli depresszió ellen?

A magyar lakosság több, mint 10 %-át érinti a téli depresszió, mára már szinte természetesnek számít, de lehet ellene tenni.

A legnagyobb egészségügyi probléma a gyerekkori obezitás

Borzasztó irányba haladunk. Tanárként, szülőként, vagy egyszerűen csak a világban nyitott szemmel járó megfigyelőként azt tudom mondani, hogy aggasztó, amit látunk. A felnőttkori elhízásnál már csak egy borzasztóbb: a gyerekkori.