Menü

Tippek költözés előtt állóknak

Általánosságban kijelenthetjük, hogy a költözés örömteli időszaka az életünknek. Az új lakhely gondolata felvillanyozza az embert, aztán jön a szomorú felismerés: a költözés elképesztő rumlival jár együtt! Mind a régi, mind az új lakásunk állapota napokig, sőt, hetekig háborús hadteret megszégyenítő külső jegyekkel operál majd, a nagy rendetlenségben pedig szinte saját magunkat sem találjuk.

KATEGORIZÁLÁS AZ ÁTLÁTHATÓSÁG SZOLGÁLATÁBAN – CSOMAGOLÁS TIPPEK

Kevés bosszantóbb dolog képzelhető el, mint amikor a szállítók távozása után ott maradunk a halomba rakott dobozokkal, zsákokkal és valójában fogalmunk sincs arról, hogy melyikben mi van. Ez a kicsomagolást is jelentősen megnehezítheti, és sok időnk mehet el rá, hogy kitaláljuk, mit és hova is pakoltunk.

A költözés tippek egyik alaptétele lehetne, hogy egyszerűen jelöljük meg a dobozokat, zsákokat. Írjuk rájuk, hogy pontosan mi található bennük és melyik helyiségben tároljuk majd őket. Ezt a legkönnyebben különböző színű öntapadó papírok felragasztásával tehetjük meg. Tovább könnyíthetjük a saját munkánkat, ha arra is utalunk a papíron, hogy milyen sorrendben javasolt kicsomagolni. Mindez nem igényel különös odafigyelést, az előnyeit pedig rendkívül megérezhetjük a kipakolás során.

A PRAKTIKUS KÖLTÖZTETŐ DOBOZ ÉS KIEGÉSZÍTŐI

Egyvalamiben biztosak lehetünk, hogy dobozokra a költözéshez minden mennyiségben szükségünk lesz. A költöztető doboz egyik előnye, hogy védett helyet biztosít az holminknak, ráadásul felhasználóbarát, hiszen az alkalmazásával könnyebbé válik a rakodás folyamata.

A költöztető doboz önmagában azonban még nem elegendő, gondolnunk kell arra is, hogy hogyan zárjuk majd le, vagy mivel béleljük ki, hogy a benne lévő törékenyebb tárgyak ne sérüljenek. Amire mindenképpen szükségünk lesz még az az erős ragasztószalag, csomagolópapír és fólia. Bélésnek használhatunk rongyokat, nem használt ruhadarabokat, újságpapírt, de vásárolhatunk buborékfóliát is.

KÖLTÖZTETŐ DOBOZ BESZERZÉSE

Azok, akik már legalább egyszer átestek egy költözésen az életükben, tudják jól, hogy a költöztető dobozok megvétele, pláne, ha nagyobb tételről van szó, bizony nem olcsó mulatság. Ha pedig már túlvagyunk a költözködés procedúráján, a drága dobozok valószínűleg a fészerben vagy a tárolóban porosodnak majd, amíg nem találunk jobb helyet a számukra.

A profi költözködők tanácsát megfogadva megspórolhatjuk ezt a pénzt, ha a helyi kisebb-nagyobb boltokat megcélozva megkérjük az illetékes személyeket, adják nekünk az elszállításra váró dobozaikat. A kereskedelmi szféra dolgozói még boldogok is lesznek, hogy megszabadítottuk őket a dobozoktól.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.