Menü

Jelek, hogy nem szeret a párod

A következő jelek azt mutatják, hogy már nem vagy olyan fontos a másiknak, már nem szeret igazán. Természetesen ekkor sem menthetetlen a helyzet, de érdemes minél hamarabb a tettek mezejére lépni!

1. jel, hogy a társad már nem szeret: nem bízik benned, nem őszinte veled

A kapcsolat alapja az őszinteség, a nyílt, egyenes beszéd. Ha kisebb-nagyobb dolgokban nem mond igazat, vagy elhallgatja az igazságot, nem bízhatsz benne. Szintén probléma, ha ő nem bízik benned, nem nyílik meg neked. Nem beszél az érzéseiről, gondjairól, vágyairól. Ha felveted, hogy úgy érzed, már nem szeret, mérges lesz rád, és nem hajlandó megbeszélni a dolgot. Bizalom nélkül viszont nincs kapcsolat.

2. jel, hogy a partnered már nem szeret: nem tesz erőfeszítéseket a kapcsolatotokért

Azért, hogy a kapcsolat működjön, tenni kell. Ha társad már régóta nem kezdeményezett egyetlen közös programot sem, ha semmit nem tesz azért, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, ha azt érzed, hogy csak neked fontos a változás, te igyekszel: a párkapcsolatotok egyoldalúvá vált, partnerednek már nem vagy elég fontos.

3. jel, hogy a társad már nem szeret: nem kommunikál

Emlékszel még azokra az időkre, amikor képesek voltatok akár egy egész éjszakát is átbeszélgetni? Mindenre kíváncsiak voltatok a másikkal kapcsolatban. Most meg már legfeljebb azt kérdezi meg, hogy másnap elmész-e vásárolni? Nem érdekli, hogy mi történt veled aznap, az érzéseid meg pláne nem. De nem beszél a saját dolgairól sem. Nem küld napközben üzeneteket, a tieidre meg nem, vagy csak késve reagál. Nem figyel rád, amikor hozzá beszélsz. Képesek vagytok némán egymás mellett ülni, vagy a telefont nyomkodjátok.

4. Nyitott szemmel csókolózik:

Nem törvényszerű, de szinte mindenkire igaz, legyen bár férfi vagy nő, hogy ha szerelmes, ha átérzi, megérinti a dolog, akkor csók közben becsukja a szemét. Ha a pasi újabban nyitott szemmel csókol meg, az rossz jel.

5. Kevesebb testi kontaktus:

Egy légtérben vagytok, mégsem értek egymáshoz órák hosszat? Egy pici puszi jártatokban-keltetekben, egy érintés, egy kacér popsipacsi azért bizonyára meglenne, ha az érzelmek a helyükön lennének.

6. Lefekvés után hátat fordít:

Természetesen mindenkinek van egy kényelmes és megszokott alvópóz, ami lehet a párodnak az oldalfekvés is.

Mielőtt azonban elalszik, akkor egy ölelgetés vagy huncutkodás dukálna. Ha ez hiányzik, és azonnal hátat fordít, az vészjósló jel.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.