Menü

Jelek, hogy nem szeret a párod

A következő jelek azt mutatják, hogy már nem vagy olyan fontos a másiknak, már nem szeret igazán. Természetesen ekkor sem menthetetlen a helyzet, de érdemes minél hamarabb a tettek mezejére lépni!

1. jel, hogy a társad már nem szeret: nem bízik benned, nem őszinte veled

A kapcsolat alapja az őszinteség, a nyílt, egyenes beszéd. Ha kisebb-nagyobb dolgokban nem mond igazat, vagy elhallgatja az igazságot, nem bízhatsz benne. Szintén probléma, ha ő nem bízik benned, nem nyílik meg neked. Nem beszél az érzéseiről, gondjairól, vágyairól. Ha felveted, hogy úgy érzed, már nem szeret, mérges lesz rád, és nem hajlandó megbeszélni a dolgot. Bizalom nélkül viszont nincs kapcsolat.

2. jel, hogy a partnered már nem szeret: nem tesz erőfeszítéseket a kapcsolatotokért

Azért, hogy a kapcsolat működjön, tenni kell. Ha társad már régóta nem kezdeményezett egyetlen közös programot sem, ha semmit nem tesz azért, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, ha azt érzed, hogy csak neked fontos a változás, te igyekszel: a párkapcsolatotok egyoldalúvá vált, partnerednek már nem vagy elég fontos.

3. jel, hogy a társad már nem szeret: nem kommunikál

Emlékszel még azokra az időkre, amikor képesek voltatok akár egy egész éjszakát is átbeszélgetni? Mindenre kíváncsiak voltatok a másikkal kapcsolatban. Most meg már legfeljebb azt kérdezi meg, hogy másnap elmész-e vásárolni? Nem érdekli, hogy mi történt veled aznap, az érzéseid meg pláne nem. De nem beszél a saját dolgairól sem. Nem küld napközben üzeneteket, a tieidre meg nem, vagy csak késve reagál. Nem figyel rád, amikor hozzá beszélsz. Képesek vagytok némán egymás mellett ülni, vagy a telefont nyomkodjátok.

4. Nyitott szemmel csókolózik:

Nem törvényszerű, de szinte mindenkire igaz, legyen bár férfi vagy nő, hogy ha szerelmes, ha átérzi, megérinti a dolog, akkor csók közben becsukja a szemét. Ha a pasi újabban nyitott szemmel csókol meg, az rossz jel.

5. Kevesebb testi kontaktus:

Egy légtérben vagytok, mégsem értek egymáshoz órák hosszat? Egy pici puszi jártatokban-keltetekben, egy érintés, egy kacér popsipacsi azért bizonyára meglenne, ha az érzelmek a helyükön lennének.

6. Lefekvés után hátat fordít:

Természetesen mindenkinek van egy kényelmes és megszokott alvópóz, ami lehet a párodnak az oldalfekvés is.

Mielőtt azonban elalszik, akkor egy ölelgetés vagy huncutkodás dukálna. Ha ez hiányzik, és azonnal hátat fordít, az vészjósló jel.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

A válások 11 leggyakoribb oka

Amikor a várva várt és oly sokáig tervezett nagy napon kimondjuk a boldogító igent, még valóban komolyan gondoljuk a „holtomiglan-holtodiglan”-t és az „egészségben-betegségben”-t. De mi történik ezután? Miért felejtjük el mire vállalkoztunk?

Mit jelent a hipomániás epizód?

Pár napostól akár hónapokig tartó állapot, melynek során a beteg igen beszédes, feldobott vagy éppen ingerlékeny, s amely jól elválik normális, nem depressziós állapotától.

Praktikák halogatás ellen

Az egyetemi időszak izgalmas próbatételt jelent a saját időgazdálkodásunk szempontjából, mivel az életünk ez alatt a pár év alatt a legkevésbé strukturált: az óráink egy részéről eldönthetjük, hogy látogatjuk-e őket vagy sem, a feladataink elvégzését szabadon osztjuk be, a maradék időt pedig az általunk választott egyéb programok töltik ki.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Az internetfüggők rosszabbul szerepeltek több magatartás-értékelésnél: az addikció mértékében, az érzelmi viselkedésben, a társas kapcsolatokban, a szorongással összefüggő érzelmi problémákban, és a rosszabb pontszámokat összekapcsolták két specifikus agyterület fehérállományának alacsonyabb sűrűségével.