Menü

Kollagén kisokos

A kollagén az egyik leggyakrabban emlegetett szó a kozmetikai iparban. Gyakorlatilag minden nőnek ajánlják 30 fölött, de akár már 25 éves kortól is szembejönnek az emberrel ezek a hirdetések. A kollagén a szervezetben legnagyobb mennyiségben megtalálható fehérje, ami 30 éves korunktól már nem termelődik akkora mennyiségben, mint mondjuk 25 éves korunk előtt. A kollagén fontos alkotója egyébként a bőrnek, hajhagymáknak, csontoknak, szalagoknak és inaknak, de még a porcoknak is. Szinte mindenhol megtalálható és nagyjából 40 különböző kollagéntípust különítünk el.

Az I-es típusú kollagén nagyobb mennyiségben megtalálható a bőrben, hajhagymákban, csontokban, szalagokban és inakban. Ezt halból és marhából tudják előállítani. Egyébként forrás szerint összesen három csoportra osztjuk a kollagéneket; marha, csirke, hal.

A fentebb említett marhából származó kollagén tartalmaz II-es típusút is, ami az ízületek és porcok alkotóeleme, forrása pedig általában csirke, nem pedig marha; abban csak kisebb mennyiségben van jelen.

A III-as típusú kollagén az I-eshez hasonlóan a bőr és haj egyik legfontosabb alkotóeleme, emellett pedig az artériák falaiban is megtalálható: feladatuk a szövetek rugalmasságának biztosítása, ezzel nem csak a külsőt fiatalítva, de a szív-és érrendszer egészségét is biztosítva.

A kollagén szedése 25-30 éves kor körül már minden nő életében előkerül, ha csak ötlet szintjén is. Hiszen nem csak a kor, de az életmód is nagyban befolyásolja a szervezet kollagéntermelését.

A szájon át szedhető kollagén készítmények teszteredményei azt mutatják, hogy pár hét után láthatóan finomodik a bőr felülete, persze nem várhatunk egyből 10 év mínuszt, de az eredmény egyértelmű. A meglévő ráncokon bár azt ígérik segít a kollagén szedése, ezek általában nem tűnnek el, legjobb esetben is csak halványodnak kicsit.

Alapvetően a bőrünk hidratáltságát hivatott a kollagén fenntartani, ami miatt pedig üdébbnek, kipihentebbnek tűnik az arc és elmondható az is, hogy lelassítja az öregedés folyamatát és a ráncok kialakulását.

Kiszerelését tekintve általában a hidrolizált kollagént ajánlják, mert ez egyfajta előemésztett formája a kollagénnek és a gyomor is könnyebben, jobb hatásfokkal dolgozza fel. Persze lehet natúr kollagént is vásárolni, azonban ez könnyebben hasznosul. A hidrolizált kollagént kapszulában, vagy por formában is lehet kapni.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

A szájápolás fontossága

Már gyermekkortól fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia, valamint az egészséges étkezés. Mai témánk a szájápolással kapcsolatos.

Gyógynövényekkel a légúti megbetegedések ellen

Ahogy közeledik az ősz, úgy közeledik az influenza-szezon, így érdemes lehet néhány könnyen elérhető gyógynövénnyel megelőzni a problémát.

A sarki gyökér kapszula szedésének pozitív hatásai

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „Az egész világot fenyegető járványnak” nevezte a stresszt. Fontos azonban tudni, hogy stressz nélkül az élet elképzelhetetlen lenne, bizonyos szituációkban szükségünk van rá. Probléma akkor van, ha a stressz folyamatosan jelen van életünkben, mert ez kimerültséghez vezethet. Egy ilyen tartósan fennálló stressz esetén felhasználjuk energiatartalékainkat, kimerülünk, és nem tudunk megfelelően teljesíteni a mindennapokban.

Ezért egyél meg egy kanál szódabikarbónát

Régen csak a szódabikarbóna segített, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kellett valamit. Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ennek ellenére is érdemes újra felfedeznünk háztartásunk és pipereasztalunk jolly jokerét. A szódabikarbóna mértékletes, alkalmankénti használata például jót tehet az emésztésnek, nem ez az egyetlen azonban, amelyből egy kanálnyi mennyiség is sokat segíthet.