Menü

Jelek, hogy nem vagy annyira boldog a párkapcsolatban, mint amilyennek látszol

Manapság annyira zsúfolt életet élünk, hogy sokszor nincs is időnk elgondolkodni azon, hogy mi tesz minket igazán boldoggá. Mindannyian találunk valami olyan dolgot a partnerünkben, amit idegesítőnek tartunk, azonban, ha téged minden idegesít, amit mond vagy tesz a partnered, akkor a dolgok nincsenek épp a legnagyobb rendjén.

1. Nem mutatod ki a szeretetedet.

Mindenki máshogyan fejezi ki a másik iránt érzett szeretetét. Némelyek szavakban, mások pedig érintések vagy más gesztusok által. Ha a párkapcsolatodból hiányzik a szeretet kifejezésének módja, akkor valószínű eljött az ideje annak, hogy elgondolkodj ezen egy kicsit.

2. Nem szeretnél időt tölteni a pároddal.

A párkapcsolat kezdeti szakaszában valószínű 24 órából 24-et a pároddal szerettél volna tölteni és az volt az érzésed, hogy soha nem lesz belőle eleged. A közösen töltött órák száma idővel bizonyára csökkenni fog, azonban, ha elérkeztél egy olyan ponthoz, amikor már azt is kerülöd, hogy pár percet a pároddal tölts, ez azt jelentheti, hogy a párod már nem tesz téged boldoggá.

3. Amikor a jövődre gondolsz, nem vonod be őt is a terveidbe.

Amikor tervezed a jövődet, sokszor egy olyan személlyel képzeled el azt, akit szeretsz. Ha viszont a jövőd tervezésekor eszedbe sem jut a párod, gondolod, hogy van értelme még együtt lennetek?

4. Más férfiakhoz vonzódsz.

Természetes az, ha néha megnézel az utcán egy jóképű férfit, vagy ha néha fantáziálgatsz más férfiakról, azonban ha ez nagyon gyakran történik meg, akkor ez is jele annak, hogy az aktuális partnered nem az igazi.

5. Előbb másoknak meséled el az életed fontosabb eseményeit, mint a párodnak.

Amikor az életben valami fontosabb esemény történik velünk, általában a partnerünkkel szeretjük azt megosztani legelőször. Azonban, ha az első személy, akinek elmondod az életedben történt legfontosabb dolgokat nem a párod, ez azt jelenti, hogy a párod általában vagy nem szokott örülni a te örömödnek, vagy téged nem érdekel annyira a párod véleménye.

6. Már nem beszélgettek, hanem majdnem mindig veszekedtek.

A kommunikáció a sikeres párkapcsolatok kulcsa. Ha párkapcsolatban élsz, de nem tudsz egy egyszerű és őszinte kommunikációt folytatni a partnereddel, akkor valószínű az érzelmeitekről vagy a nehézségek megoldásáról sem fogtok tudni beszélgetni.

7. Minden apróság idegesít a párkapcsolatodban.

Amikor szeretünk, sokkal könnyebben túltesszük magunkat bizonyos dolgokon. Azonban amikor nehezedre esik elnézni a párod zavaró dolgait és minden hibájára megjegyzést teszel, akkor ezzel a viselkedéssel akár pokollá is teheted a párod életét és ezzel együtt a párkapcsolatodat is.

8. Párod nem szerepel a prioritási listádon.

Az életben szükség van arra, hogy némely dolgot priorizáljunk. Ha minden dolgodat fontosabbnak tartod a pároddal töltött időnél, akkor valószínű itt az idő, hogy ne raboljátok többet egymás idejét és minél előbb külön utakon folytassátok.

Egy párkapcsolatban boldognak és beteljesedettnek kellene érezned magad, azonban ha azt érzed, hogy csak egy helyben toporogsz, és a párkapcsolatod megakadályoz abban, hogy örülj az életnek, akkor valószínű itt az ideje, hogy ne vesztegessétek többet az időtöket és adjátok meg egymásnak az esélyt a boldogságra egy másik személy mellett.

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.