Menü

Természetes módszerek nátha ellen

Sajnos a nátha, megfázás, légúti megbetegedések időszakát éljük, a gyerekek mindent „is” hazahoznak a közösségből. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a megbetegedéseket, erősebb legyen az immunrendszerünk, vagy ha már beleesetünk a nyavalyákba, mielőbb meggyógyulhassunk. Jómagam mindig is érdeklődtem a népi gyógymódok iránt, természetesen mindezek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, diagnózist és orvosi kezelést, de kiegészítő megoldásként érdemes tenni egy próbát a népi gyógyászattal.

Nagyon sok olyan növényünk, fűszerünk, élelmiszerünk van, melyek felveszik a harcot a betegségekkel.

A kakukkfű, a retek, a gyömbér és a fokhagyma mind óriási csapást tud mérni a náthára. Nem leszek álszent: a házi pálinka is remek gyógyhatású szer, nyilván mértékkel. A legjobb, ha felmelegítve, egy kis mézet hozzákeverve fogyasztjuk.

Sok gyógyszer sajnos a tüneteket kezeli és nem az okot, így érdemes holisztikus szemlélettel az egész testet, lelket kezelni.

Az izzadás az egyik leghatásosabb természetes gyógymód, legyen az egy bögre gyógytea, mellyel beülünk egy kád forró vízbe, vagy kamillás gőzölés, inhalálás, esetleg szauna, sokat segít a tisztulásban, természetesen a szokásosnál bőségesebb folyadékbevitel mellett.

A gyógyfüvek közül nagyon jó influenza esetén a kamilla, kakukkfű, hársfa kiemelten ajánlott.

Kisfiamnak most a napokban a mézes hársfateát kínálom, érdemes volt leszedni és kiszárítani.

A fokhagyma előnyeit nem kell ecsetelni, az egyik tuti recept az egy evőkanál méz és egy gerezd fokhagyma (felaprítva) keveréke.

A reszelt torma, fokhagymával keverve ütős fegyver a betegség ellen!

A gyömbér remek immunerősítő, fertőtlenítő szer, kivételes gyógyító ereje van.

Sokan nem gondolnák, de az illóolajak is hatékonyak lehetnek, akik értik az aromaterápiát, már bólogatnak is, hogy bizonyos olajok tisztító és vírusölő hatásúak, az aromalámpában és fürdővízben egyaránt. Az eukaliptusz és a menta tisztítják a légutakat, a gyömbér, a grapefruit, a rozmaring pedig energetizál.

Amikor várandós voltak az orrcseppeket, orrsprayket nem használhattam, ekkor került elő a sóoldatos orröblítés. A só - forró vízben elkeverve, majd fölé hajolva - kiváló inhaláló szer. Tengeri vagy Himalája sóval érdemes inhalálni.

A savanyú káposztát gyakran fogyasszuk megfázásos időszakban, ahogy a frissen préselt almalevet, narancslevet is.

Azt gondolom a népi gyógymódok sorát még hosszan lehetne folytatni, érdemes megkérdezni az időseket erről. Én a kisfiam mellkasát és hátát éjjel disznózsírral kentem be, először szkeptikus voltam, de a hatását tapasztaltam és lehet, hogy a mai „modern” anyukáknak ez furcsa módszer, de én kaptam egy nyugodt éjszakát és a gyerekem is jobban lett másnapra.

A falusi fiatalok összetartó közössége

Sokszor felmerül a kérdés, hogy szép dolog falun lakni, mert csend, nyugalom van, de mit is kezdjen ott magával az ember, főleg egy fiatal?! Igen is van mit csinálni, erre egy nagyon jó példa egy kis falu fiatal közössége, akik nagyon kreatívan fogják össze a falu népét, hogy együtt szórakozhassanak, és felpezsdítsék nem csak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály életét is. Interjú a KIFLI közösségével és egy oszlopos tagjával, Bódog Bencével.

Mezítláb járni egészséges

Elődeink évezredeken át mezítláb jártak, ma már azonban cipőt, zoknit hordunk, pedig a mezítláb járásnak nagyon sok előnye van, erre én magam akkor jöttem rá, mikor a fiam ortopéd orvosa egész nyárra ezt tanácsolta, lúdtalp-problémánk kezelésére.

Házi mosogatógép tabletta

A mostani elsivatagosodó világunkban, ahol nagy kincs az egészség, Földünk és vizünk tisztaságának megóvása, sok módszert alkalmazhatunk, hogy vigyázzunk ezekre, magunkra és még spórolhatunk is vele, így kipróbáltuk a házi mosogatógép tablettát, íme, az eredmény.

Szívelégtelenség kisokos - sajtóközlemény

A szívelégtelenség, mint kifejezés bizonyára mindenki számára ismerősen hangzik, elvégre, sajnos elég gyakran találkozhatunk vele a mindennapok során. De vajon tudjuk is mi rejlik valójában a tragikus halált, vagy legalábbis halálos betegséget sejtető elnevezés mögött, vagy csak valami ingatag elképzelésünk van a rettegett kórról? Egyáltalán mik a tünetei? Ha enyhén szúró érzést érzünk a mellkasunkban, rögtön a sürgősségire kellene rohannunk? Most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat

Mire figyeljünk vérvétel előtt?

Időnként pusztán betegségmegelőzés, egészségmegőrzés szempontjából, máskor konkrét betegség miatt szükséges laborvizsgálat. A vérvétel bizonyos időközönként fontos, ám sokszor elbizonytalanodik az ember, mi mindent tehet és mit nem a laborvizsgálat előtt, ezért csokorba gyűjtjük, mi mindenre kell figyelni vérvételre készülve.