Menü

Meglepő jelek, amelyek megmutatják, hogy jó úton jársz

Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor azt hisszük, hogy nem haladunk előre. Van, hogy úgy érezzük, hogy a körülmények csapdájába kerültünk.

Új problémákkal küzdesz

Ha tehát mindig ugyanazokkal a problémákkal küzdesz, ugyanolyan szituációkba kerülsz, akkor ott még mindig van valamilyen lecke számodra, amelyet meg kell tanulnod. Ha azonban új problémáid vannak, például már nem aggodalmaskodsz az anyagi helyzeted miatt, hanem inkább egy romantikus párkapcsolat manifesztálására koncentrálsz, vagy ha egykoron szeretett munkád immáron púp a hátadon, és folyamatosan arról álmodozol, hogy vajon milyen lenne az életed, ha másik hivatást választanál. Ezek olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy megtanultad a korábbi kihívások leckéit, és készen állsz arra, hogy szembenézz az újakkal.

Megváltoznak a baráti kapcsolataid

A személyes fejlődés útja gyakran érinti kapcsolatainkat is. Úgy érezzük, hogy egykoron kielégítő és örömteli barátságaink mostanra megváltoztak. Már nem tudunk úgy kapcsolódni régi barátainkhoz, mint azelőtt. Nem értjük, hogy miért nem akarnak például a mostanában minket érdeklő dolgokról beszélgetni. Nem mindenki tette le a voksát a fejlődés mellett. De te csak maradj a saját ösvényeden, és ismerd el, hogy mindenkinek megvan a maga útja. Nem mindenki fog követni téged, de ettől te még szeretheted őket úgy, ahogy vannak. Ha kitartasz személyes fejlődésed mellett, akkor egyre több olyan emberrel fogsz találkozni, akik hozzád hasonlóan gondolkoznak, és párhuzamos fejlődési szinten vannak veled.

Ne a korlátokra fókuszálj, hanem a lehetőségekre!

Van, hogy az ember életében eljön az a pillanat, amikor a megoldások helyett mindenhol csak a problémákat és a korlátokat látja. A spirituális fejlődés során azonban egyre inkább észre fogod venni, hogy rengeteg lehetőség hever a lábad előtt. Ne rémülj meg az ismeretlentől, inkább legyél nyitott rá, és teremtsd meg tiszta szándékból és koncentrált cselekvésből merítkező valóságodat.

Egyre jobb a kapcsolatod magaddal!

Évtizedeken át azt gondoltam, hogy a világ összeesküdött ellenem, ezt használtam kifogásként. A világot okoltam nyomorúságomért. „Hogyan lehetséges az, hogy a barátaim azt esznek, amit csak akarnak, és mégis vékonyak maradnak?” – gondoltam. „Én már attól is hízom, ha ránézek egy sütire. Kövérségre vagyok ítélve.” Végül rájöttem, hogy nem a világ, hanem én ítélem magamat kudarcra. Ha elkezdjük magunkat másokhoz hasonlítgatni, csak állandóan szorongani fogunk. Ne törődj másokkal, foglalkozz inkább magaddal, bánj magaddal jól, hiszen csak így kerülhet felszínre páratlan és bármire képes éned.

Már nem érdekel (vagy csak kevéssé érdekel), hogy mit gondolnak rólad mások.

Régen folyamatosan mások elismerésére szomjaztál, de hirtelen azon kapod magadat, hogy egyre kevésbé foglalkozol mások véleményével. Elégedett vagy a saját döntéseiddel, és nem félsz megmutatni önmagad.

Ez egy csodálatos fázis, melynek során egyre nyugodtabbá és magabiztosabbá válsz. Hagyd, hogy igazi éned vigyen előre!

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.

Kommunikációs problémák fajtái

Az önérvényesítés mindenkiben ott van: van, aki erőszakosan nyomul, van, aki érzelmi zsarolást alkalmaz, vagy manipulatív eszközökkel él, hogy elérje célját.

Az énerő miértje és fejlesztése

Az életben számos olyan kérdés van miszerint: milyen tulajdonságokat szeretünk leginkább magunkban? Mely képességeinkre támaszkodhatunk a nehéz helyzetekben? Úgymond mindenki életében vannak krízisek, mélypontok, amelyekkel akkor is meg kell küzdeni, ha az számunkra nem komfortos. Ehhez a küzdéshez énerőre van szükség, amelyet leggyakrabban a múltbéli helyzetekből, és tapasztalatokból merítünk. Ebben a cikkben arra kaphatunk választ, hogy miből táplálkozhat a belső énünk, vagyis miből meríthetünk erőt a mindennapi stresszhelyzetekkel való megküzdéshez.

A betegségtudat valós okai

Az egészségszorongás kapcsán fontos kiemelni annak két „végpontját”: amikor a személy nem észleli testi jelzéseit, vagy nem veszi tudomásul azokat, illetve amikor felnagyítja őket olyannyira, hogy akár ennek hatására halálfélelmet is átél.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.