Menü

Meglepő jelek, amelyek megmutatják, hogy jó úton jársz

Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor azt hisszük, hogy nem haladunk előre. Van, hogy úgy érezzük, hogy a körülmények csapdájába kerültünk.

Új problémákkal küzdesz

Ha tehát mindig ugyanazokkal a problémákkal küzdesz, ugyanolyan szituációkba kerülsz, akkor ott még mindig van valamilyen lecke számodra, amelyet meg kell tanulnod. Ha azonban új problémáid vannak, például már nem aggodalmaskodsz az anyagi helyzeted miatt, hanem inkább egy romantikus párkapcsolat manifesztálására koncentrálsz, vagy ha egykoron szeretett munkád immáron púp a hátadon, és folyamatosan arról álmodozol, hogy vajon milyen lenne az életed, ha másik hivatást választanál. Ezek olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy megtanultad a korábbi kihívások leckéit, és készen állsz arra, hogy szembenézz az újakkal.

Megváltoznak a baráti kapcsolataid

A személyes fejlődés útja gyakran érinti kapcsolatainkat is. Úgy érezzük, hogy egykoron kielégítő és örömteli barátságaink mostanra megváltoztak. Már nem tudunk úgy kapcsolódni régi barátainkhoz, mint azelőtt. Nem értjük, hogy miért nem akarnak például a mostanában minket érdeklő dolgokról beszélgetni. Nem mindenki tette le a voksát a fejlődés mellett. De te csak maradj a saját ösvényeden, és ismerd el, hogy mindenkinek megvan a maga útja. Nem mindenki fog követni téged, de ettől te még szeretheted őket úgy, ahogy vannak. Ha kitartasz személyes fejlődésed mellett, akkor egyre több olyan emberrel fogsz találkozni, akik hozzád hasonlóan gondolkoznak, és párhuzamos fejlődési szinten vannak veled.

Ne a korlátokra fókuszálj, hanem a lehetőségekre!

Van, hogy az ember életében eljön az a pillanat, amikor a megoldások helyett mindenhol csak a problémákat és a korlátokat látja. A spirituális fejlődés során azonban egyre inkább észre fogod venni, hogy rengeteg lehetőség hever a lábad előtt. Ne rémülj meg az ismeretlentől, inkább legyél nyitott rá, és teremtsd meg tiszta szándékból és koncentrált cselekvésből merítkező valóságodat.

Egyre jobb a kapcsolatod magaddal!

Évtizedeken át azt gondoltam, hogy a világ összeesküdött ellenem, ezt használtam kifogásként. A világot okoltam nyomorúságomért. „Hogyan lehetséges az, hogy a barátaim azt esznek, amit csak akarnak, és mégis vékonyak maradnak?” – gondoltam. „Én már attól is hízom, ha ránézek egy sütire. Kövérségre vagyok ítélve.” Végül rájöttem, hogy nem a világ, hanem én ítélem magamat kudarcra. Ha elkezdjük magunkat másokhoz hasonlítgatni, csak állandóan szorongani fogunk. Ne törődj másokkal, foglalkozz inkább magaddal, bánj magaddal jól, hiszen csak így kerülhet felszínre páratlan és bármire képes éned.

Már nem érdekel (vagy csak kevéssé érdekel), hogy mit gondolnak rólad mások.

Régen folyamatosan mások elismerésére szomjaztál, de hirtelen azon kapod magadat, hogy egyre kevésbé foglalkozol mások véleményével. Elégedett vagy a saját döntéseiddel, és nem félsz megmutatni önmagad.

Ez egy csodálatos fázis, melynek során egyre nyugodtabbá és magabiztosabbá válsz. Hagyd, hogy igazi éned vigyen előre!

Mi az integrációs zavar

A szenzoros integrációs zavar elméletét a 70-es évek elején dolgozta ki egy gyermekpszichológus. Az integrációs zavar lényege, hogy az agy nem képes megfelelően működni, ami különféle magatartásbeli, beilleszkedési és tanulási zavarokat okozhat.

Depresszió jelei az arcon

A depresszió az egyik leggyakoribb lelki eredetű probléma világszerte: az emberiség 3%-a átélt életében már legalább egyszer egy depresszív periódust.

A néma segélykiáltás: az önbántalmazás

Ütések, harapás, bőrcsipkedés, hajtépkedés adott esetben vagdosás és még sok más hasonló formája van a fiatalok körében egyre nagyobb arányban előforduló önkárosításnak. Az önsértés számos lelki problémára nyújthat megküzdési módszert, ami könnyen megszokássá válhat és akár tragédiával is végződhet – még akkor is, ha a szándék az lenne, hogy az önbántalmazáson keresztül keressen kiutat az ember.

A szeretethiányos ember ismertető jelei

Nem bírnak meglenni egyedül. Társ-, illetve társaságfüggők. De még ha van is mellettük valaki, akkor is attól paráznak, hogy elfogják veszíteni az illetőt, elhagyják, elárulják őket.

Károsan hat a gyermekre a túl sok ajándék

A karácsony előtti hetekben a gyerkőcök izgatottan várják, milyen ajándék lesz majd a karácsonyfa alatt: vajon megérkezik a hatalmas legószett vagy a babaház, amire olyan nagyon vágytak?