Menü

Elértem a kívánt testsúlyt, mi a teendő ezután?

Joggal lehet büszke magára, aki eléri a kívánt formát, a megálmodott testsúlyt, az elégedett tükörképet, azonban gyakran előfordul, hogy ez az öröm nem tart sokáig, a leadott kilók pedig hamar visszatérnek. Manapság a számtalan divatdiéta korában túl sok figyelmet szenteltünk a fogyásnak és a különböző diétáknak, míg a súly megtartására már kevésbé összpontosítunk.

Sokan azt gondolják a legnehezebb feladat a fogyókúra, hiszen rengeteg erőfeszítést kíván a plusz kilóktól való megszabadulás, azonban több figyelmet kellene fordítani a súly megtartásának mikéntjére is, hiszem egészen más viselkedésformát kíván egy fogyókúra és mást a súly megtartása.

A sikeres fogyókúra után könnyen elfeledkezhetünk a további önkontrollról, pedig az étrend megtervezése és a rendszeres sport a fogyás után is tartandó, így a korábbi erőfeszítések nem tűnnek hiábavalónak.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a súlytartás sok esetben ott bukik el, hogy az emberek visszatérnek a régi, rossz szokásaikhoz, pedig ilyenkor segítene egy élethosszig tartó életmódváltás, melyet elég néhány hónapig tartani, azután már életformává válik és tartóssá teheti az új testsúlyt, az elért formát.

A visszahízásnak előfordul, hogy hormonális okai vannak, amihez szakorvos segítsége szükséges, de másoknál egyszerűen arról van szó, hogy nem figyelnek oda eléggé az étrendjükre és a fogyást követően visszajönnek a leadott kilók.

Természetesen a sikeres diéta után lehet kicsit lazítani, ami nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve bármit bármikor megehetünk, amit megkívánunk.

Továbbra is fontos az egészséges, vitamingazdag és fehérjedús táplálkozás, csak nem kell már vasszigorral működni, hanem bűntudat nélkül is megkóstolhatunk olykor egy – egy kívánatos ételt.

Fontos, hogy kialakítsuk a számunkra megfelelő táplálkozási szokásokat, törekedni kell egy optimális kalóriabevitelre, az üres kalóriák kerülésére, a tápanyagdús és változatos étkezésekre, a késztermékek kerülésére, a tudatos bevásárlásra, a megfelelő folyadékfogyasztásra és a rendszeres mozgásra.

Súlymegtartáskor a legfontosabb az önkontroll gyakorlása, élvezni az elért eredményt, ugyanakkor nem szabad felhagyni a rendszeres edzésekkel, a reform étkezéssel. A befektetett munka és az önkontroll segíteni fogja az alakunk megőrzését és a jojó-effektus elkerülését.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.