Menü

Milyen egy pihentető hálószoba?

A tökéletes, pihentető hálószoba rendkívül fontos, hogy rohanó világunkban valahol ki tudjuk pihenni a napi hajtást. Az alvás pedig az egyik legfontosabb dolog a feltöltődésünkben. Melyek azok a szempontok, melyek alapján berendezhetjük a saját kis hálókuckónkat, nyugalmunk szigetét.

A pihentető alvás létszükséglet, törekednünk kell a megfelelő mennyiségű és minőségű alvással eltöltött órákra, melynek egyik legfontosabb alapja, hogy elalvás előtt száműzzünk minden elektronikai eszközt a környezetünkből! Szakemberek szerint a hálószobában nincs helye a televíziónak, sem más kütyünek, laptopnak, ami tönkreteszi az elalvásra hangolódást.

A legjobb, ha a telefonunk sincs a közelben, bár nyilván sokan annak ébresztőjével ébredünk, mégis így nagy a kísértés, hogy még elalvás előtt is a közösségi oldalakon babráljunk, vagy a hírek között szörfözzünk. Ha kivitelezhető, inkább hagyjunk a hálón kívül a mobiltelefont és használjunk ébresztőórát.

Ha mégis telefon mellett alszunk, mindenképp vegyük le a netet, így nem fognak kósza üzenetek, értesítések felébreszteni az éjszaka közepén legjobb álmunkból.

A jó hálószoba második alaptulajdonsága, hogy egész egyszerűen rend van. Rend és tisztaság. egy igazi szentély. A nyugalom szigete. Nincs kupi, nem lepi por, a függönyök tiszták, az ágynemű friss és ropogós, az ablakokon ki lehet látni, a felületek ragyognak, de legalábbis tiszták, s rendszeresen szellőztetünk.

Természetesen nem kell sterilnek lennie patika renddel, de a hálószobában – legalább ott - mindig legyen szemet gyönyörködtető tisztaság és rend. Nem itt kell tárolni a gyerek játékait, dobozokat, poros könyveket, s egyéb szemetet.

A szellőztetés fontosságát említettük már, de a hálóban fokozottan figyeljünk arra, hogy elalvás előtt alaposan szellőztessünk át és ébredés után is reggel. Így nem fejfájással kezdjük a reggelt, hanem frissen, üdén. Nem bágyadtan és kómásan, hanem nagyokat szippantva a friss reggeli levegőből. Erről nem mondjunk le!

Ha valaki fejfájós, vagy nehezen ébred, ezzel a kis trükkel könnyebben veheti a reggeli akadályokat, arról nem is beszélve, hogy az éjszakai „oroszlánszagot” ki kell szellőztetni.

Nagyon sokféle ízlés és berendezési stílus létezik, de én azt gondolom, a hálószobáan a pihenéshez a legjobb a minimál stílus. A minimalista elrendezés megkönnyíti fenntartani a rendet, egyszerűbb a takarítás és amúgy sincs helye a hálószobában egy csomó lomnak és kacatnak, ezek nem segítik az elalvás előtti relaxációt.

Színekben pedig érdemes válassz természetes, nyugtató árnyalatokat választani, mindenképp olyat, ami nem harsány, s az elalvást, a pihentető alvásra hangolódást és a frissítő, üdítő ébredést segíti.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?