Menü

Természetes módszerekkel az ősz hajszálak ellen!

Sokan elkeserednek, amikor meglátják az első ősz hajszálakat, mely akár bizony nem ritkán már huszonéves korban is előfordulhat! Miért őszülünk és mit tehetünk ellene?

A statisztikák azt mutatják, hogy az európai emberek nagyjából a harmincas éveik közepén kezdenek őszülni. Az általánosítás mellett azonban erős befolyásoló tényező az is, hogy ki mit örökölt felmenőiktől. Előidézhetik sajnos a haj őszülését lelki problémák is, stressz, trauma, haláleset, hirtelen lelki megrázkódtatás is, melyet sajnos nem tudunk elkerülni. A korai őszülésért sok esetben azonban a génjeinket okolhatjuk, hiszen bármennyire is szeretnénk elkerülni, a genetikának köszönhetjük az ősz hajtincseket, azonban lehet tenni ellene.

Az a módszer egészen biztosan nem állja meg a helyét, hogy ki kell tépni, ezzel nem segítünk a problémán, ha egyet kitépünk, három másik nő helyette, de akkor mi a teendő?

Nos, kézenfekvő lenne azt írni, hogy hajfesték és kész, azonban mi ehelyett máris felsorakoztatunk néhány természetes módszert.

Szedjünk vitaminokat, különösen a hajra összeállított és ajánlott készítményeket keressük!

Az ősz hajszálak okozója sokszor a vitaminhiány, ez pedig megelőzhető és jól kezelhető. A hajunkat, bőrünket nemcsak kívülről kell kenegetni, belülről is táplálhatjuk, így nemcsak a hajunk lesz szép, de bőrünk öregedési folyamatai ellen is felvehetjük a harcot.

A B-vitaminok (B5, B6, B10, B12) a réz, a cink, a jód és a vas mind elengedhetetlen ahhoz, hogy a hajunk sokáig megőrizze az eredeti, természetes színét és állapotát.

Készítsünk hajpakolásokat otthon! Nagyon jó a banános-mézes, tojásos-olívaolajos, tojásos, mézes pakolás, ahogy a mézes-olívás hajpakolás is!

A sötétebb hajúak szempillaspirállal is befedhetik alkalmanként az őszebb hajtöveket, hajszálakat, ez egy gyors trükk indulás előtt.

Érdemes az ősz hajszálak ellen hajtonikkal küzdeni, ami természetes módon segít visszaállítani a haj eredeti színét.

Hajproblémákat, hajhullást okozhat vashiány és vérszegénység, de pajzsmirigybetegség és egyéb hormonzavarok is, érdemes egy labort csináltatni és orvossal konzultálni az esetleges hajhullásról, hajproblémákról.

El kell mondani, hogy a genetika mellett az életmód is szerepet játszhat abban, hogy meddig marad meg a hajunk természetes színe. Bizonyított tény, hogy akik dohányoznak, azok nagyobb valószínűséggel kezdenek el őszülni már a harmincas éveik előtt. Életmóddal is tehetünk a hajunk egészségéért, természetes színéért!

Figyeljünk arra, hogy olyan élelmiszereket is fogyasszunk, amelyek támogatják a hajhagymákat, együnk olajos magvakat, minőségi fehérjét.

Fontos, hogyha valaki hirtelen vagy nagyon fiatalon kezd őszülni, forduljon orvoshoz, mert különféle betegségeket is jelezhet ez az állapot.

Súlyos okai is lehetnek a lábszárviszketésnek

A bőrszárazság a viszketés egyik leggyakoribb oka, amellyel többek között az a probléma, hogy bár a vakarás időlegesen enyhíti a tünetet, könnyen gyulladást eredményezhet, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. Idősebb korban a bőr elvékonyodik, kevesebb nedvességet köt meg, ami hamarabb kiszáradáshoz, viszketéshez vezet.

Tornázzunk le az arcunkról pár évet!

Ha szeretnénk, hogy sokáig vékony és fiatalos maradjon az arcunk, akkor a kedvenc hidratáló krémünk mellé kipróbálhatjuk az arcjógát, mely segít, hogy a bőr fiatalos és feszes maradjon.

Miért ébredünk fel éjszaka közepén?

A gyakori éjszakai felébredés rendkívül kellemetlen dolog. Nem tudjuk magunkat kipihenni, gyengül az immunrendszerünk, az anyagcserénk, a koncentrációs képességünk. Az állandó kimerültség miatt csökkenhet a munkahelyi teljesítményünk, illetve védtelenebbé válunk a bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen. Extrém példa, de a súlyos alvásmegvonás halállal is járhat.

Miért zsibbad éjjel a lábam?

A kéz-, lábzsibbadás lehetséges okait kutatjuk, mely sajnos egyre gyakoribb panasz, s általában éjszakánként jelentkezik.

Mèhviasz jótékony hatásai

Már az ókori Egyiptomiak is használták rendszeresen eme csodaszert, a méhviaszt. Nem kell mondanom, hogy a fáraók mumifikálásához ez volt az egyik alappillér, hiszen a bevont testeket ezzel lehetett akár több 1000 évig úgy tartósítani, hogy az ne bomoljon le 100%-ban. Használták még továbbá a koporsók légmentes lezárásához is, hiszen, amit egyszer bekentek vele azon a több 1000 év nem igazán fogott.