Menü

Természetes módszerekkel az ősz hajszálak ellen!

Sokan elkeserednek, amikor meglátják az első ősz hajszálakat, mely akár bizony nem ritkán már huszonéves korban is előfordulhat! Miért őszülünk és mit tehetünk ellene?

A statisztikák azt mutatják, hogy az európai emberek nagyjából a harmincas éveik közepén kezdenek őszülni. Az általánosítás mellett azonban erős befolyásoló tényező az is, hogy ki mit örökölt felmenőiktől. Előidézhetik sajnos a haj őszülését lelki problémák is, stressz, trauma, haláleset, hirtelen lelki megrázkódtatás is, melyet sajnos nem tudunk elkerülni. A korai őszülésért sok esetben azonban a génjeinket okolhatjuk, hiszen bármennyire is szeretnénk elkerülni, a genetikának köszönhetjük az ősz hajtincseket, azonban lehet tenni ellene.

Az a módszer egészen biztosan nem állja meg a helyét, hogy ki kell tépni, ezzel nem segítünk a problémán, ha egyet kitépünk, három másik nő helyette, de akkor mi a teendő?

Nos, kézenfekvő lenne azt írni, hogy hajfesték és kész, azonban mi ehelyett máris felsorakoztatunk néhány természetes módszert.

Szedjünk vitaminokat, különösen a hajra összeállított és ajánlott készítményeket keressük!

Az ősz hajszálak okozója sokszor a vitaminhiány, ez pedig megelőzhető és jól kezelhető. A hajunkat, bőrünket nemcsak kívülről kell kenegetni, belülről is táplálhatjuk, így nemcsak a hajunk lesz szép, de bőrünk öregedési folyamatai ellen is felvehetjük a harcot.

A B-vitaminok (B5, B6, B10, B12) a réz, a cink, a jód és a vas mind elengedhetetlen ahhoz, hogy a hajunk sokáig megőrizze az eredeti, természetes színét és állapotát.

Készítsünk hajpakolásokat otthon! Nagyon jó a banános-mézes, tojásos-olívaolajos, tojásos, mézes pakolás, ahogy a mézes-olívás hajpakolás is!

A sötétebb hajúak szempillaspirállal is befedhetik alkalmanként az őszebb hajtöveket, hajszálakat, ez egy gyors trükk indulás előtt.

Érdemes az ősz hajszálak ellen hajtonikkal küzdeni, ami természetes módon segít visszaállítani a haj eredeti színét.

Hajproblémákat, hajhullást okozhat vashiány és vérszegénység, de pajzsmirigybetegség és egyéb hormonzavarok is, érdemes egy labort csináltatni és orvossal konzultálni az esetleges hajhullásról, hajproblémákról.

El kell mondani, hogy a genetika mellett az életmód is szerepet játszhat abban, hogy meddig marad meg a hajunk természetes színe. Bizonyított tény, hogy akik dohányoznak, azok nagyobb valószínűséggel kezdenek el őszülni már a harmincas éveik előtt. Életmóddal is tehetünk a hajunk egészségéért, természetes színéért!

Figyeljünk arra, hogy olyan élelmiszereket is fogyasszunk, amelyek támogatják a hajhagymákat, együnk olajos magvakat, minőségi fehérjét.

Fontos, hogyha valaki hirtelen vagy nagyon fiatalon kezd őszülni, forduljon orvoshoz, mert különféle betegségeket is jelezhet ez az állapot.

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.