Menü

Természetes módszerekkel az ősz hajszálak ellen!

Sokan elkeserednek, amikor meglátják az első ősz hajszálakat, mely akár bizony nem ritkán már huszonéves korban is előfordulhat! Miért őszülünk és mit tehetünk ellene?

A statisztikák azt mutatják, hogy az európai emberek nagyjából a harmincas éveik közepén kezdenek őszülni. Az általánosítás mellett azonban erős befolyásoló tényező az is, hogy ki mit örökölt felmenőiktől. Előidézhetik sajnos a haj őszülését lelki problémák is, stressz, trauma, haláleset, hirtelen lelki megrázkódtatás is, melyet sajnos nem tudunk elkerülni. A korai őszülésért sok esetben azonban a génjeinket okolhatjuk, hiszen bármennyire is szeretnénk elkerülni, a genetikának köszönhetjük az ősz hajtincseket, azonban lehet tenni ellene.

Az a módszer egészen biztosan nem állja meg a helyét, hogy ki kell tépni, ezzel nem segítünk a problémán, ha egyet kitépünk, három másik nő helyette, de akkor mi a teendő?

Nos, kézenfekvő lenne azt írni, hogy hajfesték és kész, azonban mi ehelyett máris felsorakoztatunk néhány természetes módszert.

Szedjünk vitaminokat, különösen a hajra összeállított és ajánlott készítményeket keressük!

Az ősz hajszálak okozója sokszor a vitaminhiány, ez pedig megelőzhető és jól kezelhető. A hajunkat, bőrünket nemcsak kívülről kell kenegetni, belülről is táplálhatjuk, így nemcsak a hajunk lesz szép, de bőrünk öregedési folyamatai ellen is felvehetjük a harcot.

A B-vitaminok (B5, B6, B10, B12) a réz, a cink, a jód és a vas mind elengedhetetlen ahhoz, hogy a hajunk sokáig megőrizze az eredeti, természetes színét és állapotát.

Készítsünk hajpakolásokat otthon! Nagyon jó a banános-mézes, tojásos-olívaolajos, tojásos, mézes pakolás, ahogy a mézes-olívás hajpakolás is!

A sötétebb hajúak szempillaspirállal is befedhetik alkalmanként az őszebb hajtöveket, hajszálakat, ez egy gyors trükk indulás előtt.

Érdemes az ősz hajszálak ellen hajtonikkal küzdeni, ami természetes módon segít visszaállítani a haj eredeti színét.

Hajproblémákat, hajhullást okozhat vashiány és vérszegénység, de pajzsmirigybetegség és egyéb hormonzavarok is, érdemes egy labort csináltatni és orvossal konzultálni az esetleges hajhullásról, hajproblémákról.

El kell mondani, hogy a genetika mellett az életmód is szerepet játszhat abban, hogy meddig marad meg a hajunk természetes színe. Bizonyított tény, hogy akik dohányoznak, azok nagyobb valószínűséggel kezdenek el őszülni már a harmincas éveik előtt. Életmóddal is tehetünk a hajunk egészségéért, természetes színéért!

Figyeljünk arra, hogy olyan élelmiszereket is fogyasszunk, amelyek támogatják a hajhagymákat, együnk olajos magvakat, minőségi fehérjét.

Fontos, hogyha valaki hirtelen vagy nagyon fiatalon kezd őszülni, forduljon orvoshoz, mert különféle betegségeket is jelezhet ez az állapot.

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Mellkasi fájdalom: mi okozhatja?

A mellkasi fájdalomról a legtöbb embernek a szívroham jut eszébe, azonban a mellkasi fájdalomnak nagyon sok oka lehet, néhány egészen banálistól az életveszélyesig.

A melatonin lehetséges mellékhatásai

Az alvási gondokkal küzdők közül nagyon sokan keresik az alternatív megoldásokat problémáik enyhítésére, és ezek közé tartozik a melatonin szedése is. Ennek azonban mellékhatásai is lehetnek.

Szikrázik a szemed? – ezek lehetnek az okok

Sokunkkal előfordult már, hogy a semmiből egyszer csak egy előugrott egy fényszikra, vagy egy gyorsan mozgó pont, de tulajdonképpen semmi sem mozog körülöttünk, csak a szemünk érzékeli ezt. Többféle oka is lehet, de mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

A kontaminált vékonybél szindróma jelei

Sokszor hajlamosak vagyunk szervezetünk vészjelzéseit az elmúlt betegségekre, kiadós ünnepi étkezésekre vagy a mozgásszegény téli időszakra fogni, ám ha már hosszabb ideje fennálló panaszoktól szenvedünk, érdemes egy egyszerű vizsgálattal megbizonyosodnunk arról, nincs-e komolyabb betegségünk.