Menü

Ételek, amelyektől egészségesebb lesz a hajad

Az étrend számít, tényleg az vagy, amit megeszel. Jobban nő, és erősebb lehet a hajad ezektől az ételektől, ami eleve megoldhatja sokak problémáját a hajkoronával kapcsolatban.

A haj esetében is a minél változatosabb, színesebb táplálkozás az alapelv. Fontos, hogy naponta kétszer fehérjéhez jusson a szervezet. Ezenkívül fogyassz teljes kiőrlésű gabonakészítményeket, gondoskodj a jó minőségű táplálékról.

A haj szárazsága, zsírosodása, hullása is legtöbbször valamilyen vitaminhiányra utal. A zsíros hajat sokszor a túlzott fűszerhasználat okozza. Kerüld a csípős fűszereket: a borsot, paprikát, chilit, curry-t. Hajbarát fűszerek is léteznek, ilyen a kömény és a kurkuma.
A színtelen, fénytelen haj leggyakoribb oka az erős vegyszerek roncsoló hatása, ami a gyakori hajfestés, szőkítés, melírozás során éri a hajat. Azonban fehérjehiány is állhat a háttérben. Naponta kilogrammonként 0,75 g protein a javasolt mennyiség. Jó forrásai a sovány húsok, a halak, a mogyoró- és diófélék. A száraz haj egyik oka az esszenciális zsírsavak hiánya is lehet. Ebben az esetben egyél mogyoróféléket, magvakat, olajos halat.

Ha a hajad lassan nő, elképzelhető, hogy a jelenséget a B-vitamin hiánya okozza. Fogyassz tojást, halat, tejet, mogyoróféléket, hüvelyeseket.
A hajhullás a vashiány következménye is lehet. Nőknek naponta 14,8 mg vas bevitele ajánlott. Táplálékkiegészítők helyett inkább változtass étrendeden! Iktass be vörös húst, sötétzöld zöldségeket, például brokkolit, spenótot és salátákat.

A hajhullás hátterében nem csak a vitaminhiány, hanem az A-vitamin túladagolása is állhat. Ezt olyan étrend okozhatja, amelyben túlsúlyban vannak az A-vitamin-tartalmú ételek, de többféle táplálékkiegészítő párhuzamos alkalmazása is okozhatja. Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, a szervezetben könnyen felhalmozódhat. Ezért egyszerre csak egy mesterséges vitaminkészítményt fogyassz, és figyelj oda, hogy milyen készétel vagy -ital mennyi hozzáadott A-vitamint tartalmaz.

Tehát, mint mindig emlékezünk rád, az étrend az egészséges haj kulcsa is. Mindig azt mondják, hogy mi vagyunk azok, akik esznek, tehát ha a testnek a legegészségesebb összetevőket adjuk, a jutalom nagyobb lesz. Jól tudomásul veszi mindazt, ami következik, és alkalmazhatja most.

Mi az a hisztaminintolerancia?

A hisztaminintolerancia nem allergia, hanem a hisztamin lebontásának zavara a szervezetben. A bélben termelődő DAO enzim felelős a bevitt hisztamin lebontásáért; ha ez az enzim nem működik megfelelően, a hisztamin felhalmozódik és tüneteket okoz.

A mellrák elleni küzdelemről

Október 1-je világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja volt. Ezen a napon a figyelem azokra a nőkre – és férfiakra – irányul, akik érintettek a betegségben, valamint mindazokra, akik nap mint nap küzdenek a gyógyulásért, a megelőzésért és a tájékoztatásért.

Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.

Hallottál már a hipermobilitás szindrómáról?

Vannak esetek, amikor ízületeink kötöttebbek, van, amikor lazábbak és van, amikor már gondot okozhat a lazaságuk. Ez utalhat arra, hogy hipermobilasak vagyunk.

S.I – a japán gerincterápia

Egyre több ember fordul az alternatív kezelések alkalmazása felé, ha valamilyen egészségügyi problémával küzd, ilyen az S.I terápia is.