Menü

A ginkgo biloba és a fülzúgás

Ha cseng a fülünk vagy fülzúgást tapasztalunk, az minden esetben igen kellemetlen. A fülzúgás azonban nem egy betegség vagy egy állapot, hanem sokkal inkább egy olyan alapvető probléma tünete, mint a fülsérülés, a keringési rendellenesség vagy az életkorral járó halláskárosodás.

A fülzúgás kezelése ennek megfelelően változik, de mindegyik kezelés hatékony kiegészítője lehet a ginkgo biloba. A fülzúgás vagy tinnitus fantom zajokat jelent a fülben, melyek lehetnek csengések, búgások és zúgások. Ezeket a hangokat lehet hallani az egyik vagy mindkét fülben és lehetnek olyan hangosak is, hogy befolyásolják a gondolkodás képességét. A fülzúgás leggyakoribb oka lehet a külső, közép- vagy belső fül problémái.

Ritkábban okozhatja e problémát a véredények duzzanata vagy a belső fül csontjának problémáit. A tinnitus lehet tünete a korral járó hallásvesztésnek, a fülzsír okozta elzáródásnak, de a stresznek, a depressziónak, a Meniere-betegségnek vagy a fej-nyaki sérüléseknek is. A kezelés pedig a kiváltó októl függ, de bizonyos alternatív terápiák, antidepresszánsok, fehér zajgépek és bizonyos kiegészítők és gyógynövények is segíthetik a gyógyulást.

A fülzúgás fajtái
Ahogyan már említettük, a fülzúgás többféle formában jelentkezhet, a beteg legtöbbször az alábbi hangokat érzékeli:
zümmögés,
hasító zaj,
zúgás,
susogó hang,
csengés,
sikításhoz hasonlatos zaj,
ritmikus, pulzáló hang,
halk robbanáshoz hasonló zaj.

Tudnunk kell, hogy a fülzúgás önmagában nem betegség, hanem más rendellenességek következménye. Orvosi szempontból két típusát különböztethetjük meg.
1. Szubjektív fülzúgás. Ez a gyakrabban előforduló típus, ebben az esetben a fülzúgást csak a beteg érzékeli, külső eszközzel nem lehet kimutatni.
2. Objektív fülzúgás. Bár közvetlenül ezt a fülzúgást is csak a beteg hallja, orvosi eszközökkel (pl. sztetoszkóp) a szakember számára is érzékelhető.

A ginkgo bioba egy olyan gyógynövény, ami erős antioxidáns hatásokkal és keringést segítő tulajdonságokkal bír. Két fontos hatóanyagot, flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaz, amelyek védik az idegeketet, a véredényeket, a szívizmokat,valamint javítja a vér áramlását és tágítja a vérereket. A ginkgo biloba ma már kapszula, tabletta, folyékony kivonat és tea formában is beszerezhető. Mivel a tinnitus gyakran társul érrendszeri betegségekkel, a ginkgo biloba igen hasznos lehet, hiszen a vérkeringést is serkenti.

A tudományos vizsgálatok is alátámasztják, hogy a ginkgo biloba enyhíti a tinnitus tüneteit. A kutatók bebizonyították, hogy a tinnitus tüneteinek kezelésére a ginkgo biloba jelentős javulást mutatott.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?