Menü

Külföldi utazási helyek és tippek

A külföldi utazási szabályok letisztulásával, egyre többen szeretnének majd külföldi nyaralásokra menni. Először mindenképp érdemes eldönteni, hogy hova szeretnénk menni nyaralni, esetleg Horvátország, Görögország, Montenegró, Nagy-Britannia vagy valami még távolabbi helyszín. A pontos helyszín kiválasztása után, érdemes lehet mindig jóval előre foglalni, hiszen ezáltal olcsóbban lehet szálláshoz jutni, másrészt ha repülővel kell a helyszínre menni, akkor érdemes azt is előzetesen lefoglalni, természetesen visszamondási lehetőséggel.

Érdemes utána nézni az úti célnak, beutazási feltételeknek, a légitársaság szabályainak, figyelni az aktualitásokat. Persze ezzel még nem biztosítjuk be magunkat az esetleges változások ellen, de jó képet kaphatunk a helyzetről, és ha kell időben tudunk módosítani, döntést hozni. Emellett ha hosszabb útra megyünk, esetleg autót szeretnénk bérelni, akkor mindenképp érdemes biztosítást is kötni az útra.

Valószínűleg az idei évben a korábbiakhoz hasonló helyszínek lesznek a legnépszerűbbek, mint például:

Dubrovnik, Split (Horvátország)
Mykonos, Korfu, Zakynthos, Rodosz (Görögország)
Kusadasi (Törökország)
Velence, Róma, Milánó (Olaszország)
Barcelona, Alhambra, Mallorca (Spanyolország)

Az idei év még drágább lesz

A hazai infláció, és a jelenleg zajló folyamatok nem sok jóval kecsegtetnek. A szomszédos országokban, mint például Horvátország, még inkább elszálltak az árak hiszen rengeteg turista van az országban, és a koronavírus-járványhelyzet, valamint az orosz-ukrán konfliktus miatti problémákat a legtöbb országban, a szezonális turizmussal próbálják a kieső bevételt visszahozni.

A másik ok, hogy az emberek nagy része több, mint egy éve nem utazott sem szabadidős, sem családlátogatás céljából, így sokan már csak a lehetőségre várnak, hogy szinte bármi áron, de újra biztonságosan utazhassanak. Ez pedig nem indokolja, hogy a szolgáltatók különböző kedvezményekkel csábítsák az utazókat.

Miben változhatnak az utazási szokások?

Valószínűleg nem lehet azzal számolni, hogy a korábbi esetleg kedvező árak visszatérnének. Ehelyett fontos lesz, hogy az adott ország mit kér a beutazóitól és, hogy milyen egészségvédelmi szabályokkal működik a helyi turizmus. Esetleg csak repülővel lehet eljutni, vagy megoldható józan keretek között autóval is, és akkor könnyebben lehet mozogni az adott országban. Kérdés, hogy például a kedvelt úti célokon korábban látott tömegeket miként fogják az országok szabályozni, ilyen lehet Velence, Barcelona, Korfu, ahol a túlzott turizmus korábban is problémákat okozott, most valószínűleg a koronavírus-járványhelyzet után ezek még inkább előtérbe kerülhetnek.

Összességében leginkább egyéni döntés, hogy hova, milyen módon, mivel és mennyi időre szeretnénk nyaralni menni. Azonban külföldi nyaralások esetén érdemes még inkább tájékozódni a kiutazáshoz szükséges iratokkal, papírokkal kapcsolatban. Emellett pedig az érvényes járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban is tájékozódni kell, és hosszabb utak esetén, valamint az Európai Unión kívül érdemes lehet utasbiztosítást is kötni.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.