Menü

Éttermek, amiket jobb elkerülni

Vannak árulkodó jelei annak, hogy nem a megfelelő étterembe tévedtünk. Ha nehezen ítéljük meg, hogy „jó helyen járunk-e”, akkor nézzük a követkető szempontokat, melyek segítenek a választásban.

Első és feltűnő szempont természetesen, ha nem kedvesek, nem barátságosak, nem köszönnek, amikor belépünk az ajtón. Ez alapvetés, ha nem teszik, udvariatlanok, ami nem jó jel. Ha leültünk és hosszú percekig nem foglalkozik velünk a pincér, akkor nem működik jól az étterem, nem jó a rendszer, rossz helyre ültünk be.

Édesanyám egyik fő szempontja volt mindig, hogy hány autó áll az étterem előtt, üres-e a hely, vagy gyakori a teltház, nos ez sokat elárul. Ha üres, ne próbáljuk ki.

Koszos a hely, koszos a mosdó. Ez hatalmas baki, ha ez nem tiszta és higiénikus, a konyha sem az. A tisztaság alap. Személy szerint én utálom, ha ragad az asztal és az alátét, vagy pecsétes a terítő, koszos az étlap. Ilyenkor gondolkozzunk el azon, milyenek az evőeszközök és a poharak és mi lehet a konyhában.

Túl nagy a választék. Ha egy étteremben sok étel közül választhatunk, az is gyanús, hiszen akkor nem valószínű, hogy minden alapanyag friss.

Negyven-ötven ételt még a világ legnívósabb étterme sem tud frissen, jó minőségben elkészíteni.

Nem jó az étel. Akár hallomásból, akár egy tapasztalatból azt mondhatjuk, hogy bizonyos étel nem ízlett, a leves íztelen volt, a fogások hidegek, vagy nem tűntek frissnek, akkor ne tervezzünk oda több étkezést.

Ritka alapanyagokat használnak. Vannak bizonyos alapanyagok, élelmiszerek, amik szinte alig fordulnak elő Magyarországon, ha étterem ezekre hivatkozik, fogjunk gyanút.

Túl nagy adagokat adnak. Sokszor az embereket a minőség helyett a mennyiséggel akarják megfogni. Ha ezzel büszkélkednek, az nem jó vendégcsalogató módszer.

Fényképes étlap. Ezzel nagyon mellé lehet nyúlni. A rossz minőségű illusztrációk elavultak.

Nem szeretem a stíluskavalkádot, a giccset, a sokféle stílus ízléstelen keveredését. Aki ilyen éttermet rendez be, az a tányéron se művelhet nagyon fantasztikus dolgokat.

Sok jó étterem van, azonban jónéhány hely igazi csalódás lehet még a kezdeti tetszetős jelek után is, ha például szép és elegáns, de nem jó az étel, vagy ízlik minden fogás, de túlzóak az árak, vagy a hely kellemes, de a pincérek nem kedvesek. Sok szempontnak kell tökéletesen „klappolnia”, hogy megtalálhassuk a kedvenc helyeinket.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!