Menü

Éttermek, amiket jobb elkerülni

Vannak árulkodó jelei annak, hogy nem a megfelelő étterembe tévedtünk. Ha nehezen ítéljük meg, hogy „jó helyen járunk-e”, akkor nézzük a követkető szempontokat, melyek segítenek a választásban.

Első és feltűnő szempont természetesen, ha nem kedvesek, nem barátságosak, nem köszönnek, amikor belépünk az ajtón. Ez alapvetés, ha nem teszik, udvariatlanok, ami nem jó jel. Ha leültünk és hosszú percekig nem foglalkozik velünk a pincér, akkor nem működik jól az étterem, nem jó a rendszer, rossz helyre ültünk be.

Édesanyám egyik fő szempontja volt mindig, hogy hány autó áll az étterem előtt, üres-e a hely, vagy gyakori a teltház, nos ez sokat elárul. Ha üres, ne próbáljuk ki.

Koszos a hely, koszos a mosdó. Ez hatalmas baki, ha ez nem tiszta és higiénikus, a konyha sem az. A tisztaság alap. Személy szerint én utálom, ha ragad az asztal és az alátét, vagy pecsétes a terítő, koszos az étlap. Ilyenkor gondolkozzunk el azon, milyenek az evőeszközök és a poharak és mi lehet a konyhában.

Túl nagy a választék. Ha egy étteremben sok étel közül választhatunk, az is gyanús, hiszen akkor nem valószínű, hogy minden alapanyag friss.

Negyven-ötven ételt még a világ legnívósabb étterme sem tud frissen, jó minőségben elkészíteni.

Nem jó az étel. Akár hallomásból, akár egy tapasztalatból azt mondhatjuk, hogy bizonyos étel nem ízlett, a leves íztelen volt, a fogások hidegek, vagy nem tűntek frissnek, akkor ne tervezzünk oda több étkezést.

Ritka alapanyagokat használnak. Vannak bizonyos alapanyagok, élelmiszerek, amik szinte alig fordulnak elő Magyarországon, ha étterem ezekre hivatkozik, fogjunk gyanút.

Túl nagy adagokat adnak. Sokszor az embereket a minőség helyett a mennyiséggel akarják megfogni. Ha ezzel büszkélkednek, az nem jó vendégcsalogató módszer.

Fényképes étlap. Ezzel nagyon mellé lehet nyúlni. A rossz minőségű illusztrációk elavultak.

Nem szeretem a stíluskavalkádot, a giccset, a sokféle stílus ízléstelen keveredését. Aki ilyen éttermet rendez be, az a tányéron se művelhet nagyon fantasztikus dolgokat.

Sok jó étterem van, azonban jónéhány hely igazi csalódás lehet még a kezdeti tetszetős jelek után is, ha például szép és elegáns, de nem jó az étel, vagy ízlik minden fogás, de túlzóak az árak, vagy a hely kellemes, de a pincérek nem kedvesek. Sok szempontnak kell tökéletesen „klappolnia”, hogy megtalálhassuk a kedvenc helyeinket.

A legfinomabb pisztáciás ételek nyomában

A pisztácia nagyon közkedvelt csemege, amit a legtöbben filmnézés közben rágcsálnivalóként fogyasztanak. Kevesen tudják, hogy ez a csonthéjas gyümölcs főételek és desszertek alapanyagaként is kiváló lehet. Markáns, jellegzetes ízének köszönhetően ínycsiklandozó sütemények készülhetnek belőle.

Stressz vezetés közben: így csökkenthetjük a feszültséget

Manapság alig akad olyan ember, aki rövidebb vagy hosszabb ideig ne érezné magát stresszesnek. A stressz a 21. század egyik népbetegsége, amely nemcsak az egészségünkre, hanem az autóvezetésre sincs jó hatással.

Ribizlis édességek receptekkel

Egyesek szerint túl macerás a fürtök száracskáiról leszedni a kis terméseket, mások viszont nem sajnálják az időt a pikáns, fanyarkás desszertért.

Tudatos otthonalakítás: hogyan csináljuk?

Milyen legyen az otthonunk? Mindenki szeretne olyan házban, lakásban élni, ahol otthon érzi magát. Nézzünk meg néhány szempontot, ami segíthet a tudatos otthonalakításban. Fontosak a belsőépítészeti, energetikai, épületgépészeti és lakberendezési szempontok egyaránt.

Isteni sajtfélék, amiket diéta alatt is fogyaszthatunk

Ezek a sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal ízletesebbé varázsolják.