Menü

A jelek, hogy megtaláltad a lelki társad

Legyen szó, akár szerelemről, akár barátságról, a lelki társak nagyon hamar felismerik egymást. Ennek vannak különböző jelei is, melyekről most írunk bővebben.

A lelki társak találkozásakor az az érzés lesz rajtunk úrrá, hogy már találkoztuk valahol. Elképzelhető, hogy ez így van, csak még nem jött el az ideje annak a bizonyos megfelelő találkozásnak és beszélgetésnek.

Az időzítés soha nem véletlen, mindig okkal történik akkor és ott, ahogy a megismerkedésnek eljön az ideje. Egy biztos: a lelki társak valamikor megtalálják egymást.

Amikor a lelkünk másik felével vagyunk, soha nem érezzük kínosnak a csendet, nincs erőltetett téma, sem nehezen induló társalgás. Két lelki társ között azonban a csend sem unalmas, vagy kellemetlen.

Akik szeretik, kedvelik egymást, meglátják mindig a másik jó tulajdonságait, a pozitívumokat, s ezek kerülnek előtérbe a hibák helyett, ez pedig azért van, mert ők mélyebben, igazabban kapcsolódnak egymáshoz. Egymás hiányosságai kompenzálják. Akik lélekben kötődnek egymáshoz, ők kiegészítik egymást. Ami hiányzik az egyikből, az megvan a másikban.

A lelki társak nem félnek elengedni a másikat, mert tudják, hogy felesleges a bizonytalanság, a féltékenység, ezért nem akarják minden percben magukhoz láncolni a másikat. Tisztelik és kölcsönösen kedvelik egymást.

Tudnak bocsánatot kérni. Mondják, hogy „sajnálom”, „hibáztam” vagy „ne haragudj”. Sokszor akkor is elnézést tudnak kérni, ha tudják, a vitában nekik volt igazuk.

Egy embernek több lelki társa is lehet, nemcsak egy. Sokan kíváncsiak arra, hogy vajon mindenkinek van és mindenki megtalálja a lelki társát? Vagy a mostani barátjuk, párjuk az?

Nos erre idővel rá fogunk jönni, hiszen ez egy tartós kötelék, erős kapocs, semmivel össze nem téveszthető érzés.

A lelki társ azért bukkan fel az életünkben, hogy tanítson minket, fejlődjünk általa, s közben ő maga is tanul és fejlődik. Nem egyértelműen a szerelmünk, hiszen lehet egy rokon, közelebbi családtag, barát is, de mindenképp azzal a céllal érkezik, hogy utat mutasson nekünk.

Nem csak az lehet a lelki társ, aki a legjobban szeret. Talán meglepő, de sokszor olyan is lehet ez az ember, akitől féltünk, akit eleinte nem kedveltünk. A lelki társ sokféle összefüggésben jelenhet meg az életünkben.

A lelki társ egy hatalmas ajándék az életünkben, akit kincsként kell kezelnünk. Sokszor jobban ismer bennünket, mint mi magunkat, az életünk fontos része. Becsüljük meg, ha találkozunk vele.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?