Menü

Hogyan foglaljuk le a gyerekeinket nyári szünetben?

Három gyerekkel vagyok itthon a nyári szünetben. Szerintem ennyi bevezető a témához pont elég. Elképesztően nehéz feladat a három fiamat szórakoztatni, pláne, ha ezt pénztárcabarát módon szeretném megoldani. Összeállításunkban erre gyűjtöttem tippeket, szerencsére a világháló segít az ötletelésben, én pedig most csokorba szedtem a legjobbakat.

Lefoglalni a nyári szünet alatt otthon tartózkodó gyermekeinket mind a szülőknek, mind a nagyszülőknek komoly kihívást jelent. A gyerekeim sokat vannak táborokban, azonban nem olcsó mulatság, ez is véges, nem mehetnek minden héten különféle programokra, s nagy örömömre focipálya is van a városunkban, biciklizni is szeretnek, edzésre is járnak egész nyáron, szerencsém van a nagyszülőkkel is, mert fittek, fiatalosak, egészségesek, sokat segítenek, azonban így is sokszor nehéz az unokáik költséghatékony szórakoztatása. (megjegyzés: 5 unoka van a családban)

Abban szerintem egyetértünk, hogy a legjobb, amikor mindenki együtt lehet, az egész család itthon van, akad egy szabad közös hétvége, amikor lehet közös programon gondolkozni, ekkor lehet strandolni, aki teheti elutazni, nyaralni, kirándulni, de otthon is ki lehet próbálni különféle játékokat.

Lehet bunkert építeni, kismedencét kitenni, szabadtéri játékokat előkeresni, tollaslabda, foci és társai, lehet aszfaltkrétával rajzolni az udvarra, vízibombázni, célba dobni, buborékot fújni, de a lakásban is megoldható egy-két „finomabb” tevékenység. Ha nincs otthon autópályánk, színes szalagokból magunk is ragaszthatunk egyet a földre, szőnyegre.

Készíthetünk otthon házilag fagyit, jégkrémet, számtalan recept van a neten.

A kézműveskedést kedvelő kreatív gyerekek számára rengeteg festeni, rajzolni, színezni és vágni való feladat vár kipróbálásra a lakásban, mondjuk az én 3 fiam a gyurmázást is 3 perc alatt unja meg, nem jellemző a kézműveskedés, bár festeni szeretnek, az se köti le őket sokáig.

Nemcsak lányoknak való a varrás, fiúk is varrhatnak vászonra vicces dolgokat.

Bár kétségtelenül nem a legkedveltebb elfoglaltság, de némi olvasni, írni, gyakorolnivaló iskolai anyag is előkerülhet, az én fiam például olvasni tanult meg nemrég, ami gyakorlást igényel a nyári szünetben is, mely nem feltétlen „száraz” könyveket jelent, akár búzadarába, homokba is lehet betűket rajzolni.

Iskolásoknak izgalmas dolog összeállítani a leendő iskolatáskát, tolltartót, iskolakezdési szereket.

Kicsit kalandosabb program sátorozni a kertben, vagy együtt kempingezni valahol, vagy akár fonalakból akadálypályát készíteni, hogy lehessen kúszni-mászni, de néztem egy jó ötletet: lakásban pókemberhálót ugyanezekből, nagyon jópofa feladat lehet.

Remélem jó tippeket hoztam és tetszett az összeállítás, nyári szünet alatt sokféle programra, kreatív elfoglaltságra lesz szükségünk, hogy unatkozás helyett izgalmasan tölthessük el gyermekeinkkel ezt az egész tanévben várva várt pihentető nyári vakációt.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Mennyi alkoholt szabad maximum inni fogyókúra alatt?

Az alkohol fogyasztása gátolja a fogyási folyamatokat, nagyon sokat számít belőle a mérték. A fogyókúra beindításához az alkohol mennyiségére is oda kell figyelni, nem csak a rendszeres mozgás és a bevitt táplálék számít. Az alkoholfogyasztás túlzó mértékben jelentősen gátolja a fogyást.

A meditáció számtalan jótékony hatása

Aki meditál, az elméjét edzi. Mint a testnek a sport. A befelé fordulásról szól, a gondolatok megfigyeléséről, a jelen pillanatban való létezésről és még sok másról is, s mindehhez nincs szükség másra, csak egy kis csendre, nyugalomra és motivációra.

A strandolás veszélyei

A hosszú tél után már mindenki várta a vakációt, a nyarat. A kánikulai melegben sokan a strandokon és a vízparton hűsölnek, ami érthető, azonban ez veszélyes is lehet.

Út a papírmentes konyha felé

A gyerekvállalás időszaka talán sok újdonsült édesanyának válik egy olyan periódussá az életében, amikor a kevés szabadidejében inkább befelé fordul, vagy a környezete csinosításán kezd dolgozni. Hiszen úgy a legkényelmesebb egy kisbabával otthon, ha jól érezzük magunkat az otthonunkban. Mi sem lehetne jobb első lépés, mint egy papírmentes konyha. De hogyan lássunk neki?