Menü

Hogyan foglaljuk le a gyerekeinket nyári szünetben?

Három gyerekkel vagyok itthon a nyári szünetben. Szerintem ennyi bevezető a témához pont elég. Elképesztően nehéz feladat a három fiamat szórakoztatni, pláne, ha ezt pénztárcabarát módon szeretném megoldani. Összeállításunkban erre gyűjtöttem tippeket, szerencsére a világháló segít az ötletelésben, én pedig most csokorba szedtem a legjobbakat.

Lefoglalni a nyári szünet alatt otthon tartózkodó gyermekeinket mind a szülőknek, mind a nagyszülőknek komoly kihívást jelent. A gyerekeim sokat vannak táborokban, azonban nem olcsó mulatság, ez is véges, nem mehetnek minden héten különféle programokra, s nagy örömömre focipálya is van a városunkban, biciklizni is szeretnek, edzésre is járnak egész nyáron, szerencsém van a nagyszülőkkel is, mert fittek, fiatalosak, egészségesek, sokat segítenek, azonban így is sokszor nehéz az unokáik költséghatékony szórakoztatása. (megjegyzés: 5 unoka van a családban)

Abban szerintem egyetértünk, hogy a legjobb, amikor mindenki együtt lehet, az egész család itthon van, akad egy szabad közös hétvége, amikor lehet közös programon gondolkozni, ekkor lehet strandolni, aki teheti elutazni, nyaralni, kirándulni, de otthon is ki lehet próbálni különféle játékokat.

Lehet bunkert építeni, kismedencét kitenni, szabadtéri játékokat előkeresni, tollaslabda, foci és társai, lehet aszfaltkrétával rajzolni az udvarra, vízibombázni, célba dobni, buborékot fújni, de a lakásban is megoldható egy-két „finomabb” tevékenység. Ha nincs otthon autópályánk, színes szalagokból magunk is ragaszthatunk egyet a földre, szőnyegre.

Készíthetünk otthon házilag fagyit, jégkrémet, számtalan recept van a neten.

A kézműveskedést kedvelő kreatív gyerekek számára rengeteg festeni, rajzolni, színezni és vágni való feladat vár kipróbálásra a lakásban, mondjuk az én 3 fiam a gyurmázást is 3 perc alatt unja meg, nem jellemző a kézműveskedés, bár festeni szeretnek, az se köti le őket sokáig.

Nemcsak lányoknak való a varrás, fiúk is varrhatnak vászonra vicces dolgokat.

Bár kétségtelenül nem a legkedveltebb elfoglaltság, de némi olvasni, írni, gyakorolnivaló iskolai anyag is előkerülhet, az én fiam például olvasni tanult meg nemrég, ami gyakorlást igényel a nyári szünetben is, mely nem feltétlen „száraz” könyveket jelent, akár búzadarába, homokba is lehet betűket rajzolni.

Iskolásoknak izgalmas dolog összeállítani a leendő iskolatáskát, tolltartót, iskolakezdési szereket.

Kicsit kalandosabb program sátorozni a kertben, vagy együtt kempingezni valahol, vagy akár fonalakból akadálypályát készíteni, hogy lehessen kúszni-mászni, de néztem egy jó ötletet: lakásban pókemberhálót ugyanezekből, nagyon jópofa feladat lehet.

Remélem jó tippeket hoztam és tetszett az összeállítás, nyári szünet alatt sokféle programra, kreatív elfoglaltságra lesz szükségünk, hogy unatkozás helyett izgalmasan tölthessük el gyermekeinkkel ezt az egész tanévben várva várt pihentető nyári vakációt.

A sportsérülések leggyakoribb okai

Aki sportol, tisztában van a sérülések kockázatával, legyen valaki hobbi-, vagy élsportoló. A sérülés a sportélet velejárója, azonban sok olyan húzódás, fájdalom van, mely kiküszöbölhető.

Mint a jégcsap, olyan hideg? Melegítsd fel magad!

Kicsi a bors, de erős. Ez a porra is igaz lehet

A háztartási munkák réme a por. Szinte hiábavaló küzdelmet vívunk az apró, majdcsak láthatatlan szemcsékkel, amelyek alattomos módon már a takarítás után azonnal visszaülnek.
Úgy érzed, hogy hiába takarítasz nap, mint nap, a por szinte már akkor megtalálható, ahogy portalanítás után elvetted onnan a kezedet?

BTMN és SNI a gyerek papírján. Mit jelentenek ezek?

Mit jelent a BTMN? Kik tartoznak ebbe? Kik az SNI gyerekek? Nos pedagógusként és egy BTMN kisfiú anyukájaként szeretném ezeket a fogalmakat rendbe tenni és kicsit körül járni melyik mit takar, milyen fejlesztés szükséges és kik végzik ezeket.

Vénasszonyok nyara. De miért pont ez a neve?

Kicsit mosolyogva olvastam a minap, hogy egy német hölgy a múlt században egyszer panasszal élt az „Altweibersommer” - azaz vénasszonyok nyara - kifejezés miatt a helyi bíróságnál. Nőként és időskorúként is sértőnek találta ezt a szót. Hogy milyen döntés született a bíróságon, a cikkből kiderül!