Menü

Mi az az orvosi asztrológia

Az orvosi asztrológia, más néven asztromedicina egy nagyon régre visszanyúló tudomány, melyet a mai napig bizonyos gyógymódokban alkalmaznak.

Már Hippokratész, mint híres asztrológus és mondhatni az első orvos is azt vallotta, hogy az az orvos, aki nem ismeri az asztrológiát, sokat veszít szakemberként. Az orvostudomány és az asztrológia kapcsolata már az ókori Babilonba is visszaeredeztethető. Mezopotámiában tudósok vizsgálták a betegségek, járványok kialakulásának összefüggéseit a bolygók állásával.

Azt gondolták, hogy az emberi szervezet egyfajta naprendszer, vagyis ha szívünket egy napnak tekintjük, akkor hozzá képest a belső elválasztású mirigyek (például mellékvese, pajzsmirigy, petefészek) spirálisan helyezkednek el, pont, mint a bolygók egy nap körül. Megfigyelték, hogy az emberi testben a vér áramlása megváltozik nagyfogyatkozáskor, napkitöréskor, de összefügg a napnyugtával és napfelkeltével is, erre egyre több kísérleti bizonyíték is rendelkezésünkre áll.

A modern orvosi asztrológia azon az alapelven működik, hogy ne a betegséget, hanem a beteget kezelje az orvos. Nagyon fontos megjegyezni, hogy egy asztromedikus sem állítja, hogy az asztrológia helyettesíthet bármilyen orvosi kezelést, csupán egy segítő kezet nyújthat egy diagnózis felállításában, fő feladata a megelőzés.

Ahhoz, hogy asztromedicina vonalán induljunk el betegségünk felkutatásában, nem csak az a fontos, hogy nekünk, mint betegnek mi a horoszkópunk, ez ennél egy sokkal komplexebb dolog. A mi horoszkópunknak passzolnia kell orvosunkéval, vagyis az a fontos, hogy mindkettőnk horoszkópja ugyanahhoz az elemhez kapcsolódik, vagyis a négy elem közül a levegőhöz, tűzhöz, vízhez, vagy a földhöz.

Így alakul ki a páciens-orvos asztrológiai kompatibilitás. Ez mellett természetesen a legfontosabb, hogy mi milyen jegyhez tartozunk, minden jegynek megvan a rá jellemző kritikus pont, amiben betegség teljesedhet ki. Ha egy felnőtt elkezd foglalkozni az asztrológiával, akkor a csillagjóslás révén segíthet megelőzni a jegyére jellemző betegségek kialakulását.

Biztosan hallottunk már arról, hogy a régebbi időkben nagy asztrológusok megjósolták, hogy mikor lesznek áradások, mikor lesz világvége, de az egyik legfontosabb ebben az, hogy próbáltak a csillagok állásából járványok megjelenésére is következtetni.

Minden azon az egyszerű elven alapul, hogy minden bolygónak, vagyis a Földnek, a Napnak és az összes többinek is van egy mágneses mezője, melyek különböző intenzitásúak, egymásra hatással vannak, így mi, emberek is részesülünk belőle, vagyis befolyásolják az emberi test elektromágneses terét. Ha abba belegondolunk, hogy minden bolygó hatással van a másikra, és ezt kivetítjük szervezetünkre, akkor azt az összefüggést láthatjuk, hogy ha valami fáj, például a fejünk, akkor annak oka nem a fejünk, hanem az már csak egy jele valamilyen másik problémának.

Érdemes végigböngészni az internet asztrológiai oldalait, hogy mik a jegyünkre jellemző tünetek, mik azok, amikkel segíthetünk szervezetünknek a hatékonyabb működésben és megfigyelhetjük, hogy a bolygók állása milyen hatással lehet egészségünkre.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.