Menü

Tart még az újévi fogadalmad?

Kinek meddig tart az újévi lelkesedés? Megszegted már a fogadalmad, vagy még figyelsz rá és teszel érte? Január közepén járunk, vajon az edzőtermek meddig üzemelnek még teltházzal? Rágyújtottál ma? Folytatod a diétát? Hogy állsz az újévi elhatározásokkal?

Bízom benne, hogy olvasóink nagy része még kitart és lelkes, ám a januárnak nemsokára vége és ekkorra már fogy a lelkesedés, lazul a „kevesebbet cigizem” fogadalom, a diéta is megcsúszik itt-ott, a mozgásra sincs éppenséggel egy hete idő, a februári kondibérlet pedig talán nem is kell már februárra.

Mi a baj a fogadalmakkal? Miért bukunk el?

Legfőképp az, hogy olyanokról mondunk le, amit szeretünk. A nassolásról, a cigizésről, az édességről, a lustulásról. Az alkoholfogyasztásról, a „kütyüzésről”, vagy éppenséggel a szerencsejátékról. Ezekről azért akarunk lemondani, mert pontosan tudjuk, hogy helytelen szokások, azonban mégis rabjává válunk káros szenvedélyeinknek.

Jobb otthon a kanapén nézni egy filmet, vagy tovább aludni reggel, mint edzeni menni, amikor pedig a napi stresszfaktor magas lesz a munkahelyen, kell az a cigi, csoki, nasi. Ebédre is jobban csúszik a pizza, mint a brokkoli és ha a tegnapi napot is elrontottuk evés terén, jó eséllyel kihagytuk bűntudatból a vacsorát, ami miatt még éhesebbek, ingerültebbek leszünk.

Ismerős?

Mikor ezeknek a szokásoknak megálljt akarunk parancsolni, akkor először hirtelen minden rosszabb lesz, pedig hosszútávon ekkor cselekszünk jót.

Vitathatatlan, hogy a változás nem könnyű, hiszen igen nehéz lemondani arról, amit egyébként szeretünk, megszoktunk. Ezért kihívás az újévi fogadalom, hogy olyan dolgon szeretnénk változtatni, amin „nem is szeretnénk”.

A szakértők szerint azért nehéz az újévi fogadalom, mert míg az elhatározás könnyű, addig megtenni már nehéz, amikor szembesül vele az ember, hogy igenis össze kell szedni magad, el kell menned az edzésre, el kell készítened a leírt diétás ételt és lemondani az egészségtelenről, stresszhelyzetben sem a cigaretta után nyúlni és sok más egyéb. Ezért van szükség folyamatosan a motivációra. Hogy a cél lebegjen a szemünk előtt.

Nem véletlenül fogalmaztad meg, hogy mit kell tenned, ennek oka, hogy látod, mire van szüksége a szervezetednek.

Mi lehet a megoldás, hogy kitarts?

A fokozatosság. Ami hirtelen kezdődik el nagy lépésekkel, az hamar el is fog múlni. Tervezz apró lépésekkel, keress olyan sportot, ami január végén is örömet okoz még, egyél úgy, ami ízletes és egészséges, köss kompromisszumot, s legfőképp legyél türelmes önmagadhoz.

Ha nem drasztikusak a változások, akkor tovább kitartunk és megjön a várva várt sikerélmény, s ez visz minket tovább és mindig előre. A jó, a jobb irányba. Sokkal több kitartást kívánok!

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.