Menü

Ezek a szeretethiányos ember legfontosabb jellemvonásai

Nem is gondolnánk, de emberek milliói élnek körülöttünk, akik a látszat ellenére szeretethiányos személyek és nem boldogak lelkük mélyén. Ők azok, akik már gyerekkorukból hoztak magukkal valamit, ami egész életükre kihat. Nem kaptak gyerekként annyi szeretetet, amennyit kellett volna és emiatt egész életükben ennek hiányában élnek.

Jól manipulálnak

Az egyik legnagyobb dolog, amihez értenek mások manipulálása és a bűntudat ébresztése bennük. Állandóan megsértődnek, ha valami nem az elképzeléseik szerint alakul. Általában egy ilyen ember soha nem ismeri el, ha hibázott, viszont remek képessége van a bűnbakok kereséséhez.

Birtoklási vágy

Elvárja, hogy mindig ott légy mellette, amikor az ő kedve úgy óhajtja. Ha véletlenül még sem így alakulnak a dolgok, hatalmas bűntudatot képes ébreszteni benned amiért nem voltál mellette. Követelőző és nem szereti, ha másokkal is foglalkozol rajta kívül, mivel úgy érzi, ő érdemli a legtöbb figyelmet.

A szeretet koldusa

Szomjazik arra, hogy nap mint nap meg legyen dicsérve, elismerjék tetteit, tudtára adják mennyire fontos. Próbáld ki, hogy egyszer egyetértesz vele, amikor kritizálja magát. Élete legnagyobb meglepetése lesz tőled.

Kapcsolatai nem állandóak

Egész életében jönnek-mennek az emberek, sosincs egy olyan személy, aki végig kitartana mellette. Fél a magánytól és attól, hogy egyedül marad, de valahogy mindig képes arra, hogy eltaszítsa maga mellől azokat a személyeket, akik egyébként igazán szeretik őt.

Minden csak róla szól

Nem tudsz vele úgy beszélgetni, hogy minden mondata ne ott kössön ki, hogy vele éppen mi történik. Igazából nem érdekli a te dolgaid, csak a látszat kedvéért teszi meg a kérdezősködést, legbelül csak önmagával volt elfoglalva. Néha meghallgatja a másik fél véleményét, mert tudja, hogy egy kisebb csontot nekik is dobnia kell, de azért nem erőlteti meg magát.

Semmi sem elég

Ha bármiben, akár tárgyakban, akár szívességben ad neked valamit, mindig a többszörösét kéri vissza és el is várja tőled, hogy százszorosan megháláld! A társaságában gyakran érezheted magad fáradtnak, kimerültnek, mivel az összes energiádat elszívja és belőled táplálkozik.

Állandó panaszkodás

Elvárja tőled, hogy megoldd az élete összes problémáját, miközben ő nagy ívben tesz a tieidre. Ha éppen hív, akkor tudod, hogy két óra panaszkodás következik, ami során kiderül, hogy mennyi rossz dolog érte és neked fogalmad sincs arról, hogy ő miken ment keresztül.

Mit tehetsz te?

Fogadd el először is, hogy nem lehet mindenkin segíteni! A szeretethiányos embereknek sokkal nehezebb, mert nem ismerik a feltétel nélküli szeretet fogalmát. Ha úgy érzed, hogy már a közérzetedre is negatív hatással van egy ilyen ember társasága, akkor a legjobb, ha elengeded és hagyod, hogy megtanulja a leckét… de már nélküled.

Mindent a hidrofóbiáról

A víz csodálatos elem, egyeseket vonz és megbabonáz, másokat taszít. Vannak olyan emberek is, akik pánikba esnek a víz láttán. A hidrofóbia a kóros félelem meglehetősen gyakori típusa.

Pár nappal ezelőtt kirúgtak. Hogyan tovább?

Amikor a szomorúság, gyász fogalmára gondolunk, legtöbben egy halálesetet, válást, szakítást képzelünk magunk elé és az azt követő érzelmileg megterhelő időszakot. Valójában a gyász fogalmát ennél sokkal kiterjedtebben használhatjuk, adott esetben egy munkahely elvesztésére is. Az elbocsátást mindenki veszteségként éli meg, akár szerette a munkáját, akár nem. Az alábbi cikkben arra nézhetünk meg néhány tippet, hogy ezt a folyamatot hogyan dolgozhatjuk fel könnyebben.

Az alázatos hozzáállás előnyei

Az utóbbi időben újra és újra szembejött velem a jelenség, emiatt úgy éreztem, hogy megérett arra, hogy írjak róla. Az alázat, alázatosság, mint jelenség. Mert azt látom, hogy aki alázatos tud lenni, annak haladnak a dolgai, előbb-utóbb sikerül, amit eltervezett és az emberek ezt el is ismerik.

A hipochondria tünetei és kezelése

A hipochondria olyan szomatoform zavar, amelynél az egyén kényszeresen foglalkozik saját egészségi állapotával, megszállottan keresi a szervezetében fellépő kóros elváltozásokat, betegségeket, holott szervi baja többnyire nincsen.

A kor alapú diszkrimináció a mindennapokban

Az idősekkel (vagy néha a fiatalokkal) szembeni korizmus szisztematikusan jelen van az egész társadalomban, és még a tanultabb társadalmi osztályokban, kulturális közegekben is szembetűnő. Ennek szemléltetése már az iskolás években is tökéletesen megfigyelhető, egészen kicsi kortól. A modern világ kultúrája és a fejlett országok társadalma egyre inkább elfogadó a mássággal kapcsolatban, és ez az, ami egy alapvető irány kell, hogy legyen. Azonban a kor alapú előítéletesség ennek ellenére mégis rengetegszer jelen van, leginkább pedig az időseket érinti.