Menü

Dolgok, amiket csak egy hedonista érthet meg

A hedonizmus egy ókori görög filozófia, amely szerint a legfontosabb dolog az életben az örömök elérése. Alapelve szerint az élvezet az egyetlen dolog, ami jó egy embernek. Még inkább leegyszerűsítve a hedonista arra törekszik, hogy a lehető legtöbb élvezetet érje el a lehető legkevesebb fájdalom mellett.

1.A hedonista lehetőség szerint nem fosztja meg magát semmilyen élvezettől.

2. Az ízek az egyik legfontosabb örömforrások közé tartoznak. Ezért ők nem pusztán esznek és isznak, hanem igazán élvezik az elfogyasztott ételt és italt, mintha csak szeretkeznének az ételekkel. Ízorgiáznak.

3. Egy igazi hedonista képes felmérni mely élvezetet szabad csak mértékkel fogyasztani vagy kiélvezni. Sosem viszi túlzásba, nem akar ártani magának vagy másnak, mert akkor tudja, hogy megszűnik az élvezet forrása.

4. A vérbeli hedonista tudja és elfogadja, hogy szükség van néha szürke, unalmas, rossz napokra is, pont azért, hogy utána jobban élvezhesse tovább az életet és azt, amit kínál. Megérti, hogy nem lehet mindig folyamatos extázisban élni.

5. Ugyanakkor az előbbihez visszatérve nem jelenti azt, hogy egy pocsék napban is ne próbálna meg először egy kis fényt és örömet keresni.

6. A 4-es ponthoz hasonlóan pedig, imád élni és szórakozni, esetleg bulizni, de ugyanúgy tudja értékelni a békés és csöndes napokat is. Mind a kettőben megtalálja a maga élvezetét.

7. Megint csak az előbbiekhez visszatérve, imádja a társaságot, a barátokat, de ugyanúgy szeret időnként egyedül lenni. A barátokkal töltött és a magányos percek egyaránt kínálnak neki élvezetet. Egy film nézése vagy könyv olvasása is ugyanolyan kellemes élmény neki.

8. Imád szórakozni, nevetni, humorizálni, akár önmagán is, mert ezek elképesztő pozitív energiákat és boldogságot szabadítanak fel benne.

9. Egy kicsit mindig úgy érzi, hogy menése van. Utazni, vagy beülni valahova a barátokkal. Tudja, hogy az élet a négy falon kívül várja és egy kicsit mindig be van sózva, mert vágyja az újabb élményeket és kalandokat. Belevaló, életrevaló mert üldözi az újdonságokat és szívesen kipróbál szinte bármit.

10. Jellemzően gyakorlatias emberek. Igaz, néha nagyon hűbelebalázsok tudnak lenni és gondolkodás nélkül fejest ugranak a dolgokba, mert szerintük a hirtelenkedés is az élet élvezetének része, mint akik készen állnak minden percben arra, hogy fogadják az élet meglepetését. Ugyanakkor tudnak ők tervezgetni és előre gondolkodni, de mégiscsak jobb szeretnek megvalósítani, mert a gyakorlatban rejlenek számukra a valódi örömök.

11.Az egyik legkiemelkedőbb jellemzőjük, hogy csak ritkán mondanak nemet a testi örömökre és azok különböző variációira. Ez teszi őket különösen hedonistává, hogy kihasználják és aktívan megélik a test nyújtotta gyönyöröket. Persze csak úgy, hogy mindkét félnek jó legyen és a sztereotípiákkal ellentétben a hedonizmus és a szexfüggőség nem jár feltétlenül együtt.

Aktívan megélik az életet, még ma. A legtöbben vallják a carpe diem filozófiát is, hogy élj a mának. Ők ma akarnak boldogok lenni. Ma akarnak szeretni, élni, utazni, kalandozni, nem tartogatják magukat a ködös jövőnek és hátra sem néznek. Számukra csak a ma létezik.

Mindent az erotomániáról

Az erotománia egy elavult kifejezés, nők esetében nimfomániaként is emlegették, utóbbinak volt férfi párja a szatiriázis.

A megmondási kényszer létezik és ilyen hatással van az emberi kapcsolatokra

Van olyan ismerősöd, akinek folyamatos megmondási kényszere van, vagyis úton-útfélen embereket szembesít véleményével? Ugye, milyen fárasztó sokszor ezt hallgatni? A megmondási kényszer egy létező jelenség és sokszor nem egyszerű az élet egy ilyen ember oldalán.

Partnerhez való túlzott ragaszkodás

A partnerhez való túlzott ragaszkodás leggyakrabban a kapcsolat létrejötte után szokott nehézséget okozni. A párkapcsolat fejlődésének első szakaszát szimbiózisnak nevezzük.

Tanulj meg beszélgetni közléskényszer helyett

Az információk százai árasztják el életünk minden percét, akár akarjuk, akár nem. Eközben pedig elfelejtjük azt, ami emberré tett bennünket, a társalgás közben másokra odafigyelést

Társfüggőség, avagy kodependens kötődés a kapcsolatainkban

A társfüggőséget, mint fogalmat a hétköznapokban azokra a személyekre szoktuk használni, akik a párjukhoz függő módon kötődnek. Tágabb értelemben azonban a szakma bármely kapcsolatra használja, ahol a személy – addiktív kötődésben – szinte belefonódik a másik személyébe, így saját énképe, személyisége és problémái háttérbe szorulnak.