Menü

Miért legyen otthon ricinusolaj?

A ricinusolaj rendkívül népszerű és értékes alapanyag, a Jónás fa magjainak hideg sajtolásával nyerik és Kelet-Afrikából származik. Ezt a növényi olajat széles körben használják kozmetikumokban, szappanokban, masszázsolajokban, valamint haj-, köröm- és szempilla termékekben. Kozmetikumokban "Castor Oil" néven található meg a ricinusolaj és sokrétűen felhasználható, alkalmas például a fejbőr masszázsára és hajápolásra, bőrápolásra, különböző bőrproblémákra, illetve szempilla és szemöldök ápolásra.

A ricinusolajról tudni érdemes, hogy sok benne az E-vitamin , amely nagyon jó a sebek gyógyulásában, valamint antibakteriális hatású, omega-6 és omega-9 zsírsav-tartalma miatt pedig gyulladáscsökkentő is, emellett növeli a bőr ellenállóképességét. Kiválóan kezelhetjük vele a töredezett körmök és a beszakadt, repedezett körömágyat is.

Ha kisebb sebeket bekenünk ricinusolajjal, sokkal hamarabb és szebben fognak gyógyulni, de használhatjuk égési sérülések, műtéti sebek gyógyítására is.

A ricinusolaj emésztőrendszeri problémákra, székrekedésre, gyulladásos bélbetegség kezelésére, vese és húgyfertőzések, illetve asztma kezelése esetén is sikerrel alkalmazott gyógymód. Az egyik talán legismertebb gyógyászati felhasználási módja a természetes hashajtás. Fokozza a belek működését, ezzel segítve a salakanyagok távozását. Belsőleg használva a székrekedés megszüntetéséhez felnőttnél rendszerint 1 evőkanál, gyermeknél 1 teáskanál az ajánlható adag.

Mindenképp legyünk óvatosak, mert míg kis dózisban biztonságosnak tekinthető, nagyobb mennyiségben már hasi görcsöket, hányingert, hányást és hasmenést okozhat, hosszútávon emiatt nem alkalmazható.

Én magam legjobban külsőleg szeretem használni, s leginkább azért, mert a szempilla, szemöldök hamarabb nő, ha rendszeresen bedörzsölöm esténként ricinusolajjal, illetve három gyerekes anyukaként gyakran alkalmazom a fiaimnál horzsolások, karcolások esetén is.

A ricinusolajról érdemes bővebben olvasni, ugyanis leírások ajánlják aranyér esetén is, de jól kezeli a szemölcsöket, a tyúkszemet és a bőrkeményedéseket is.

A ricinusolajat már az ókori Egyiptomban is használták áldásos hatásai miatt, így nem véletlen, hogy még manapság is igen népszerű és kedvelt gyógyászati szer.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.