Menü

Miért legyen otthon ricinusolaj?

A ricinusolaj rendkívül népszerű és értékes alapanyag, a Jónás fa magjainak hideg sajtolásával nyerik és Kelet-Afrikából származik. Ezt a növényi olajat széles körben használják kozmetikumokban, szappanokban, masszázsolajokban, valamint haj-, köröm- és szempilla termékekben. Kozmetikumokban "Castor Oil" néven található meg a ricinusolaj és sokrétűen felhasználható, alkalmas például a fejbőr masszázsára és hajápolásra, bőrápolásra, különböző bőrproblémákra, illetve szempilla és szemöldök ápolásra.

A ricinusolajról tudni érdemes, hogy sok benne az E-vitamin , amely nagyon jó a sebek gyógyulásában, valamint antibakteriális hatású, omega-6 és omega-9 zsírsav-tartalma miatt pedig gyulladáscsökkentő is, emellett növeli a bőr ellenállóképességét. Kiválóan kezelhetjük vele a töredezett körmök és a beszakadt, repedezett körömágyat is.

Ha kisebb sebeket bekenünk ricinusolajjal, sokkal hamarabb és szebben fognak gyógyulni, de használhatjuk égési sérülések, műtéti sebek gyógyítására is.

A ricinusolaj emésztőrendszeri problémákra, székrekedésre, gyulladásos bélbetegség kezelésére, vese és húgyfertőzések, illetve asztma kezelése esetén is sikerrel alkalmazott gyógymód. Az egyik talán legismertebb gyógyászati felhasználási módja a természetes hashajtás. Fokozza a belek működését, ezzel segítve a salakanyagok távozását. Belsőleg használva a székrekedés megszüntetéséhez felnőttnél rendszerint 1 evőkanál, gyermeknél 1 teáskanál az ajánlható adag.

Mindenképp legyünk óvatosak, mert míg kis dózisban biztonságosnak tekinthető, nagyobb mennyiségben már hasi görcsöket, hányingert, hányást és hasmenést okozhat, hosszútávon emiatt nem alkalmazható.

Én magam legjobban külsőleg szeretem használni, s leginkább azért, mert a szempilla, szemöldök hamarabb nő, ha rendszeresen bedörzsölöm esténként ricinusolajjal, illetve három gyerekes anyukaként gyakran alkalmazom a fiaimnál horzsolások, karcolások esetén is.

A ricinusolajról érdemes bővebben olvasni, ugyanis leírások ajánlják aranyér esetén is, de jól kezeli a szemölcsöket, a tyúkszemet és a bőrkeményedéseket is.

A ricinusolajat már az ókori Egyiptomban is használták áldásos hatásai miatt, így nem véletlen, hogy még manapság is igen népszerű és kedvelt gyógyászati szer.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.