Menü

Hajápolás nyáron

Miért kell külön cikket szentelni a nyári hajápolásnak, miben más ez, mint az év többi napján? Mire figyeljünk napozás előtt, alatt és után? Ha bizonytalanok vagyunk, hogy hogyan is ápoljuk helyesen a hajunkat az év legforróbb hónapjaiban, mindenképp érdemes elolvasni mai cikkünket!

Nyáron a nap erősen igénybe veszi a hajat. Akár a nyaralunk, akár strandolunk, akár az utcán sétálunk, a szabadgyökök rendkívül kiszárítják a hajat, így a töredezni, károsodni fog, kivéve, ha megfelelő ápolással gondoskodunk hajkoronánk védelméről.

Napozás előtt az UV sugárzás elleni védelem kulcsfontosságú, erre léteznek már különböző fényvédő sprayk, melyekkel felkészíthetjük a hajunkat a napozásra. Ezek a készítmények, akárcsak a bőrvédelemnél, UV szűrőiknek köszönhetően nem engedik át a káros sugarakat.

Napozás közben nemcsak a hajunkra, hanem bőrünkre is figyelni kell, a napszúrás és a káros sugarak ellen célszerű széles karimájú kalappal védeni magunkat, ezek nemcsak hasznosak, de igen divatosak is.

A fejfedő védi a hajszálakat, ezért jó, ha világos kalapot viselünk, különösen a tengerparton. Jól szellőző textilből vagy szalmából készült verziót válasszunk erre a célra.

Napozás után hajunkra a jól bevált hajápoló szereiket alkalmazhatjuk, de érdemes beszerezni és kipróbálni a napozás utáni termékeket, melyek egy kicsit eltérnek a „megszokottól“, ugyanis eltávolítják a strandolás utáni káros maradványokat, mint például a só, homok és klór és hidratáló hatásuknak köszönhetően helyreállítják a haj és a fejbőr nedvességét is.

A napozó ápolók általában extra tápláló összetevőket és vitaminokat tartalmaznak, melyeket kifejezetten a napozás utáni ápolásra fejlesztettek ki.

Nyáron is használjunk hajmaszkot vagy hajpakolást, melyek értékes tápanyagokkal töltik fel a tincseket, és gátolják a kiszáradást. A meleg hónapokban hetente egyszer érdemes felkerülnie a hajápolónak.

Mivel nyáron gyakrabban mosunk hajat, ezért célszerű a kímélő samponokra váltani, melyeket kifejezetten gyakori használatra fejlesztettek ki.

Ami a nyári hajformázást illeti, olyan frizurát érdemes választani, mely a nagy melegben praktikus, kényelmes viselet és nem igényel sok munkát az elkészítése, így ilyenkor részesítsük előnyben a lazább stílust, kisebb kontyokat, laza copfokat.

A nyári hajápolás külön kategóriának nevezhető, mivel a környezeti ártalmak, a klóros vagy sós víz és az erős napsugárzás ilyenkor jobban próbára teszi a hajszerkezetet, ezért külön gondoskodást igényel, mint a többi évszakban.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.