Menü

Hajápolás nyáron

Miért kell külön cikket szentelni a nyári hajápolásnak, miben más ez, mint az év többi napján? Mire figyeljünk napozás előtt, alatt és után? Ha bizonytalanok vagyunk, hogy hogyan is ápoljuk helyesen a hajunkat az év legforróbb hónapjaiban, mindenképp érdemes elolvasni mai cikkünket!

Nyáron a nap erősen igénybe veszi a hajat. Akár a nyaralunk, akár strandolunk, akár az utcán sétálunk, a szabadgyökök rendkívül kiszárítják a hajat, így a töredezni, károsodni fog, kivéve, ha megfelelő ápolással gondoskodunk hajkoronánk védelméről.

Napozás előtt az UV sugárzás elleni védelem kulcsfontosságú, erre léteznek már különböző fényvédő sprayk, melyekkel felkészíthetjük a hajunkat a napozásra. Ezek a készítmények, akárcsak a bőrvédelemnél, UV szűrőiknek köszönhetően nem engedik át a káros sugarakat.

Napozás közben nemcsak a hajunkra, hanem bőrünkre is figyelni kell, a napszúrás és a káros sugarak ellen célszerű széles karimájú kalappal védeni magunkat, ezek nemcsak hasznosak, de igen divatosak is.

A fejfedő védi a hajszálakat, ezért jó, ha világos kalapot viselünk, különösen a tengerparton. Jól szellőző textilből vagy szalmából készült verziót válasszunk erre a célra.

Napozás után hajunkra a jól bevált hajápoló szereiket alkalmazhatjuk, de érdemes beszerezni és kipróbálni a napozás utáni termékeket, melyek egy kicsit eltérnek a „megszokottól“, ugyanis eltávolítják a strandolás utáni káros maradványokat, mint például a só, homok és klór és hidratáló hatásuknak köszönhetően helyreállítják a haj és a fejbőr nedvességét is.

A napozó ápolók általában extra tápláló összetevőket és vitaminokat tartalmaznak, melyeket kifejezetten a napozás utáni ápolásra fejlesztettek ki.

Nyáron is használjunk hajmaszkot vagy hajpakolást, melyek értékes tápanyagokkal töltik fel a tincseket, és gátolják a kiszáradást. A meleg hónapokban hetente egyszer érdemes felkerülnie a hajápolónak.

Mivel nyáron gyakrabban mosunk hajat, ezért célszerű a kímélő samponokra váltani, melyeket kifejezetten gyakori használatra fejlesztettek ki.

Ami a nyári hajformázást illeti, olyan frizurát érdemes választani, mely a nagy melegben praktikus, kényelmes viselet és nem igényel sok munkát az elkészítése, így ilyenkor részesítsük előnyben a lazább stílust, kisebb kontyokat, laza copfokat.

A nyári hajápolás külön kategóriának nevezhető, mivel a környezeti ártalmak, a klóros vagy sós víz és az erős napsugárzás ilyenkor jobban próbára teszi a hajszerkezetet, ezért külön gondoskodást igényel, mint a többi évszakban.

A jóga segít a testtartás javításában

Ismerd meg a jóga gyakorlásának fantasztikus hatásait, valamint azt, hogy miként segíthet neked a fizikai erőnléted fejlesztésében és a lelki egészséged megőrzésében.

Az afta típusai és kezelése

Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül. A fájdalmas gyulladással az emberek kb. 60 százaléka találkozik az élete során és az esetek többségében visszatérő gondot jelent.

Megzavarja a pihenést az alkohol

Bár az alkoholról úgy tartják, hogy segít megnyugodni és elaludni, egy új kutatás megállapította, hogy az alkohol éppen azokra a szabályozó rendszerekre hat, melyek az alvást szabályozzák, így megzavarhatja a pihenésünket és álmatlanságot is okozhat.

Miért hízunk nagyobb eséllyel, ha keveset alszunk?

Az az igazság, hogy ha keveset alszol, az valóban befolyásolja a testsúlyodat, mégpedig úgy, hogy a mérleget nem a kívánt irányba dönti.

Hátfájás ellen házilag

Hátfájás ellen házilag, otthon is sok mindent tehetsz akár a megelőzésről, akár a gyors tüneti kezelésről, akár hosszú távú, tartós megoldásról van szó. Még enyhe hátfájás esetén sem érdemes ölbe tett kézzel ülni, mert könnyen súlyosbodhatnak a panaszok, és megbosszulhatja magát, ha nem teszel valamit idejében a hátfájás ellen.