Menü

Milyen növényeket ültessünk nyáron?

A nyári időszak ideális lehetőséget nyújt a kertészkedésre. Kíváncsi vagy, milyen növényekkel érdemes gazdagítanod a kertet? Akkor jó helyen jársz, csak olvass tovább.

Az egyik olyan növény, amely jól bírja a nyári hőséget és a szárazságot, a xerofit növények közé tartozó kakukkfű. Ez a növény kis helyen is megél, és szép lila virágai vonzzák a rovarokat a kertbe. A kakukkfűnek kevés vízre, és sok napsütésre van szüksége.

Egy másik növény, amely jól bírja országunk klímáját, a levendula. Ennek a növénynek szintén kevés vízre és sok napsütésre van szüksége, és szép lila virágai pedig kellemes illatot árasztanak. A levendula nem csak szép, de hasznos is, mivel a levendulaolajat gyógyászati célokra is használják.

Ha valami nagyobb és dúsabb növényre vágyunk, akkor érdemes megfontolni a szegfűt. Ez a növény szintén bírja a szárazságot, és egész nyáron virágzik. A szegfűnek azonban több vízre van szüksége, így fontos, hogy rendszeresen öntözzük.

A kevésbé népszerű, de szép és olcsó növények közé tartozik a körömvirág. Ez a növény szép, élénk színű virágokat hoz, és bár nem igényel sok vizet, szereti a napos helyeket. A körömvirág a kertbe ültetve nem csak szép, de hasznos is, mivel a virágából készült kenőcs gyógyítja a bőrproblémákat.

Egy másik kevésbé ismert, de szép növény a fátyolvirág. Ez a növény árnyékos helyen is megél, és szép fehér vagy rózsaszín virágokat hoz. A fátyolvirágnak is kicsit nagyobb a vízigénye, így nála is fontos a rendszeres öntözés.

Ha viszont olyan növényeket keresünk, amelyeket nem szépségük, hanem hasznosságuk miatt tartanánk, akkor érdemes megfontolni a paradicsomot és a paprikát. Ezek a növények nem csak finom és egészséges, vitaminokban gazdag termést adnak, de szép dekorációként is használhatóak a kertben. A paradicsom és a paprika igényes növények, rendszeres öntözést és műtrágyázást igényelnek.

Ültessünk még néhány fűfélét is a kertbe, mert ezek teszik kerek egésszé, befejezetté kertünk hangulatát: ilyenek a bőrlevelű sás, vagy közepes rezgőfű, tarka sás, örökzöld zabfű, medveszőrcsenkesz és évelő tollborzfű.

Folyamatosan tartsuk gyommentesen a beültetett területet, így rengeteg nedvességet és tápanyagot takarítunk meg a növény számára. Öntözésnél vegyük figyelembe, hogy ha gyepfelületbe ültetünk növényt, jóval több vízre lesz szüksége, hiszen a fű rengeteget nedvességet elvesz.

Fontos, hogy a növényeket rendszeresen öntözzük, és figyeljünk oda arra, hogy ne essünk túlzásba a vízzel, mivel az is káros lehet a növények számára. Jó kertészkedést!

Az érzelmi stabilitás nem egy adottság

Csecsemőként kétségbeesetten ordítunk az értetlen felnőttekkel, és – amikor nem kapjuk meg azonnal a magunkét – sokszor felnőttként sem jutunk jobb megoldásra. Vajon miért viselkedünk felnőtt fejjel is gyerekként, amikor nem érjük el a célunkat? Hogyan lehet az, hogy egy nyelvet beszélünk, de hiába, mert mégsem értjük meg egymást? Miért mennek füstbe nagy lánggal indult kapcsolatok, nagy lelkesedéssel indított közös munkák, projektek?

Alufólia kisokos

Számtalan háztartásban megtalálható az alufólia a konyhai eszközök között. A legtöbb ember, sütéshez, vagy élelmiszer csomagolására használja, de számos további lehetőségeket is rejt magába. Az elmúlt években pedig arra keresik a kutatók a választ, hogy egészséges-e a használata.

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!

Ne dobj ki ételt!

Előfordul, hogy a hűtő mélyéről olyan finomságok kerülnek elő, melyekről megfeledkeztünk, s mire a tányérunkra kerülne, már lejárt a szavatosságuk, így a szemétben landolnak. Ismerős a helyzet? Ígérjük meg magunknak, hogy mostantól tudatosabb fogyasztók leszünk!

Pörgesd fel az energiaszintedet pár apró trükkel!

Kimerülten minden cselekedet óriási erőfeszítést igényel, ezért folyton azon vagyunk, hogy újabb és újabb praktikákat kipróbálva mozgósítsuk az energiatartalékainkat. Az alábbi tippek is ezt a célt szolgálják.