Menü

A könyökfájás lelki oka

A keleti orvoslás szerint a testet, és lelket egységbe kell kezelni, ha általános egészségünkről szeretnénk gondoskodni. A lélek egészsége nélkül nem beszélhetünk testi egészségről, és fordítva. Ha valamilyen fizikai tünetünk van, gondoljunk arra, hogy milyen lelki problémánk lehet.

Ha az elvárások túl nagy nyomással nehezednek ránk, és nem tudunk megfelelni, akkor könyökproblémák alakulnak ki. A könyök a világgal való kapcsolatunk jelképe is, hiszen segítségével “ölelünk át”, vagy “taszítunk el” valamit/valakit.

Ha a könyökünkön megvastagodik a bőr, ún. pikkelyek alakulnak ki, akkor azt jelzi, hogy vastag páncélt növesztünk a világ, és közénk, nagyon bezárkózunk. Minél merevebbek vagyunk, annál több problémánk adódik a könyökünkkel. Ha elveszítjük rugalmasságunk, akkor problémáink lesznek a könyökünk hajlékonyságával.

Ha úgy érezzük, hogy elveszítettük a “fegyvereinket” egy bizonyos üggyel szemben, akkor a könyökünk is jelezni fog, hiszen kemény harc vár rá az életben. Próbáljuk meg feladni az állandó ellenállást, ne álljunk mindig harcban valakivel, vagy valamivel, élvezzük a jelen pillanat nyújtotta örömöket.

Ha a jobb könyökkel adódnak problémáink, akkor női oldalunk sérült (vagy valamelyik nőnemű családtagunk véleményét nem tudjuk elfogadni), ha a bal könyökünk jelez, akkor a férfias énünk nem tud megküzdeni valamivel (vagy valamelyik hímnemű családtagunk véleményét nem tudjuk elfogadni).

Az ízületi fájdalomnak is lehetnek pszichológiai okai. Akik ettől a kórtól szenvednek, gyakran nagyon kritikusak a környezetükkel szemben, magasra teszik a morális mércét, és erősen sztereotipizálnak is. Elfojtott indulataik és folytonos haragjuk nem hagyja, hogy megbocsássanak másoknak, vagy hogy átalakítsák nézőpontjukat.

A blokkolt ízületek természetesen nem csak az ember általánosságban vett, feszült életmódjára utalhatnak. Sok esetben egy bizonyos élethelyzetre reagál testi tünetekkel a pszichénk. Ez egy védekezőmechanizmus, amivel azt üzeni a testünk, hogy a lelki feszültséget nem vagyunk képesek feldolgozni. Ilyenkor érdemes átgondolnunk, mi az az életünkben, amivel elégedetlenek vagyunk, milyen helyzet okozza a lelki konfliktust, és ezen gondok megoldására vagy megszüntetésére kell törekednünk.

Pszichoszomatikus tünetek bárkinek bármilyen életkorban jelentkezhetnek. Tanulmányok kimutatták, hogy bizonyos körülmények között nagyobb valószínűséggel jelentkeznek szomatikus tünetek. Ilyen a kaotikus életmód, az érzelmek felismerésének és kifejezésének nehézségei, a gyermekkori elhanyagolás, a szexuális zaklatás, depresszió, személyiségzavarok, alkoholizmus vagy kábítószer-függőség, illetve munkanélküliség.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.

Tanácsok orrfolyás ellen

Orrváladék minden nap termelődik, hogy az orrnyálkahártyát nedvesen tartsa, megelőzze a kiszáradását, a száraz orr kialakulását. Fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a kórokozók, por és pollenek tüdőbe jutását.

Egészséges fogyás a hasról

Egyre több a túlsúlyos és elhízott ember, köztük sokan gyerekek. A kevés mozgás, az ülőmunka, a sok tv-nézés és mobil és számítógép-használat, a gyors ételek nem könnyítik meg a fogyni kívánók dolgát. Ilyen feltételek mellett, hogy lehet egészségesen leadni a fölösleges kilókat?