Menü

Strandsmink – így csináld

A melegben ki ne vágyna a víz mellé, hiszen alig-alig lehet elviselni a hőt, legfeljebb a hűtött lakásban, de állandóan bent kuksolni sem lehet. Ahhoz, hogy a strandon is magabiztosak lehessünk mi nők, néha jól jön egy laza kis smink, de nagyon oda kell figyelni a hogyanra.

Sokan ragaszkodnak valamilyen megszokott rutinhoz a napi kinézetükhöz, mindegy, hogy a munkába mennek, bevásárolni, vagy strandra, de nem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat és hogyan használunk. Nem minden kozmetikum bírja a napsütést vagy a vízzel való érintkezést, és az is fontos, hogy milyen sorrendben állunk neki a felkenésnek, vagy mivel alapozzuk, ha nem figyelünk oda, nagy károkat tehetünk bőrünk épségében is.

Az első és legfontosabb lépés az arcbőr megtisztítása, mielőtt bármit felviszünk bőrünkre. Először mossunk alaposan kezet, majd langyos vízzel mossuk le arcunkat és töröljük szárazra, utána tonizálhatunk. A tonizálásnál fontos, hogy a bőrünknek megfelelő terméket válasszunk attól függően, hogy száraz, vagy zsírosodásra hajlamos a bőrünk.

A következő lépés a fényvédelem. Nem, nem fényvédőt tartalmazó alapozó, hanem egy legalább 30 faktoros, de fehérebb, érzékeny bőrűek esetében inkább válasszunk 50 faktorost. Hagyjuk rendesen felszívódni a krémet, ezzel bebiztosítjuk arcunkat az UV sugarak okozta károsodások ellen. Ezt követi a jól kiválasztott, színazonos BB krém, amit kimondottan arra fejlesztettek ki, hogy a vízparti smink alapját adja, a bőrhibáinkat ezzel lefedhessük. Ennél a kozmetikumnál figyeljünk arra, hogy bírja a vizet és az izzadást, különben sminkünk könnyedén elfolyhat. A púdert és a pirosítót kerüljük.

A szemek kiemelése vonzóbbá teszi a tekintetet. Ehhez vízálló szemöldökceruzát és szemillaspirált kell használnunk, de otthon azért a zuhany alatt próbáljuk ki, hogy valóban tartósak e. Aki a kellemetlen bakikat el szeretné kerülni, érdemes a tartós szempillafestést és göndörítést, illetve a szemöldök tetoválást választania. Végül helyezünk hangsúlyt az ajkakra. Mindig gondoljunk arra, hogy az ajkak érzékenyek, kiszáradnak, kicserepesednek. Napközben többször is kenjük át ajakbalzsammal, de használhatunk fényvédőt és vitaminokat tartalmazó szájfényeket is.

Hazaérkezéskor alaposan mossuk le a sminket, mivel egy strandon a homok, a por és a vízben található mindenféle anyagok eltömíthetik a pórusokat, ezzel kellemetlen gyulladásokat okozva. A letisztított arcbőrt mindig hidratáljuk napozás utáni krémmel, így elkerülhetjük a sok napfény okozta ráncosodást is. Arra is készüljünk fel, hogy ha erősebb sminket teszünk fel, bizony úgy is fogunk lebarnulni, szóval ezért sem érdemes túlzásba vinni a dolgot.

Azzal, hogy strandra megyünk, nem kell feltétlenül lemondani a megszokott sminkelési rutinról, de gondosan ügyeljünk arra, hogy mit használnunk, abból is mennyit és milyen sorrendben, hogy elkerüljük a kellemetlen következményeket.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.