Menü

A mezítláb járás jótékony hatásai!

Ki ne hallotta volna már, hogy mezítláb járni egészséges, s ha belegondolunk, hogy elődeink évezredeken át mezítláb jártak, talán ez nem is tűnik olyan lehetetlen ötletnek. Mai kényelmes világunkban azonban ez ritka, kényelmes cipőt, megfelelő zoknit hordunk, a mezítláb járás pedig háttérbe szorul, pedig nagyon sok előnye van.

Lúdtalp-problémák kezelésére mindenképp az egyik legmegfelelőbb „gyógymód”, de ettől függetlenül is nagyon egészséges, ugyanis többek között aktiválja az izomzatot, véd a deformációtól, megelőzi a visszér problémákat és edzi az izmokat, inakat, de erősödnek a belső szervek is, hiszen a sarkunkban több ezer idegvégződés van.

Ideje megszabadulni a cipőnktől és a zokninktól és kicsit álldogálni a talajon mezítláb, vagy akár elkezdhetünk sétálni is, ha máshol nem, legfeljebb otthon az udvarunkban, a kertünkben.

Talán még nem hallottunk erről, de a mezítláb járás segít a szervezetünk hőszabályozó rendszerének aktiválásában, ezáltal pedig az immunrendszerünk válik ellenállóbbá.

Hogyan segít a hátfájás kezelésében és vajon mi köze a körömgombához?

Nos, mivel a mezítláb járás javítja a tartást, így az izomzatunk és testünk váza is erősödik, ez pedig megelőzi a hátfájdalmakat, a körömgomba ellen pedig azért veszi fel sikerrel a harcot, mert cipő nélkül a lábfejünk szárazon marad, nem izzad, mint például egy zárt cipőben és a keringés is így hatékonyabbá válik.

A legfontosabb érvek egyike a mezítlábas járás mellett, hogy javítja a tartásunkat, megelőzve a hátfájdalmakat, gerincproblémákat, ezért ne halogassunk egy-egy mezítlábas sétát, azonban figyeljünk rá, hogy biztonságos talajt keressünk, nehogy belelépjünk valamibe, ami sérülést okozhat!

Gondoljunk csak arra, milyen jó érzés egy fárasztó nap után otthon lerúgni a cipőinket és végre mezítláb járkálni a lakásban.

A mezítláb járás kisgyermekkorban is nagyon fontos, hiszen jobbá válik a gyerekeknek a talajfogása, az egyensúlyérzete, dinamikusabbá válik a mozgása, jobb lesz a testtartása és jobban szellőzik a bőre, elkerülve a gombás fertőzéseket.

Szerencsére léteznek ma már úgynevezett mezítlábas parkok is, ahol számos járófelületet ki lehet próbálni a családdal a finom homoktól kezdve a durvább kavicsokig. A mezítlábas parkok listáját érdemes megnézni a neten és ellátogatni valamelyikbe.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.