Menü

Íme 5 típusú nő, aki egyedül él

Van jó néhány nyomos érvünk, és van néhány élethelyzet is, amikor egyedül találjuk magunkat… vagy éppen mi választjuk.

Aki azért nem él kapcsolatban, mert még nem talált rá megfelelő személyt

Nagyon könnyű rásütni a „válogatós” jelzőt. Nagyanyáink korában ő volt az, aki sokáig pártában maradt, akit úgy is csúfoltak, hogy „vénlány.” Szerencsére ezen, már túl vagyunk.

Egyedül él, mert nem találja az igazit, a megfelelőt. Hogy emiatt keserű lenne? Igen, néha az, mert azt hiszi, baj van vele, hogy ő senkinek nem kell. Pedig nincs vele semmi baj, sőt! Ő az, aki nehezebben nyílik meg, nehezebben megközelíthető, inkább barátkozik, és néha reménytelenül lesz szerelmes. Nagyon szeretne már egy igazi társat, de az még várat magára. Mivel a saját bőréből nem tud kibújni, inkább vár.

Akivel mindenki szeretne együtt lenni, de ő mégis egyedül van

Mindenki ismeri a nőt, aki (szinte) tökéletes. Hosszú lábak, tökéletes mosoly, selyem haj, édes arc. És még kedves is. Sőt agya is van! Na, neki aztán nem könnyű, bárhogy is képzelik mások. Két dolog szokott történni vele. Vagy senki nem meri megközelíteni (általában egyébként ez a helyzet), vagy mindenféle idióta vele akar lenni.

Mindkét helyzet nehéz, főleg, hogy a megoldás egyiknél sem egyszerű. Többnyire egyébként előbb-utóbb a sok érdeklődőből egy sikerrel jár, és ha a lánynak szerencséje van, akkor egymásra is találnak. De addig még nagyon sok békát meg kell csókolni

Aki imád egyedül élni, és élvezi a szingli létet

Igen, Ő nem egy mese, hanem egy létező NŐ. Szóval az a helyzet ma Magyarországon, hogy bár számtalan médium leírta, elmondta, megmutatta milliószor, a NŐ, aki egyedül él, még mindig egy kicsit szánalomra méltó. Mások szerint. Azok szerint, akik nem értik mi a jó az egyedül létben. Pedig nagyon sok minden, nagyon jó benne! Akik nem akarják, hogy „nullahuszonnégyben” lógjon rajtuk/velük valaki, akik maguknak valók, akik imádnak a saját világukban élni, vagy akik nem képesek a monogámiára gyakran választják ezt az életet.

És inkább válasszák ezt, mint boldogtalanok legyenek egy kapcsolatban.

Akinél a karrier az első

Nem, ez nem egy kifogás arra, hogy miért nem vagyunk kapcsolatban. Nem, ezt nem csak férfiak mondhatják. Ezt a nők is mondhatják, mert az van, hogy nekünk is lehet karrierünk! Mi is koncentrálhatunk arra a nap tíz vagy akár tizenkét órájában, hogy hol és hogy szeretnénk kiteljesedni a munkánkban, hogy hogy szeretnénk karriert, sikert és pénzt. Ha ebbe nem fér bele egy másik ember, az a mi döntésünk. Semmi sajnálkozni való nincs ezen, sőt!

Bárcsak több ember ismerné fel, hogy miben jó, és azt teljes erőbedobással, szívvel és szeretettel csinálná!

Akinek összetörték a szívét

Sok időt töltött már ilyen-olyan kapcsolatokban. (Vagy lehet, hogy csak egyben.) Tele van sebekkel, és ezt tudja is. Azt is, hogy messze még a gyógyulás, és azt is, hogy ez az ő dolga. Nem terhel vele mást, nem mástól várja a saját boldogságát. Egy igazi kis kaktusz, akinek éppen senkire nincs szüksége. A szíve gyógyulásra vár, a státusza egyedülálló.

Az érzelmi stabilitás nem egy adottság

Csecsemőként kétségbeesetten ordítunk az értetlen felnőttekkel, és – amikor nem kapjuk meg azonnal a magunkét – sokszor felnőttként sem jutunk jobb megoldásra. Vajon miért viselkedünk felnőtt fejjel is gyerekként, amikor nem érjük el a célunkat? Hogyan lehet az, hogy egy nyelvet beszélünk, de hiába, mert mégsem értjük meg egymást? Miért mennek füstbe nagy lánggal indult kapcsolatok, nagy lelkesedéssel indított közös munkák, projektek?

Fontos tanácsok szülőkről való leváláshoz

A közös életet kezdő emberek többnyire elköltöznek otthonról, a szülői házból, lakásból. Sokan vannak azonban, akik anyagilag nem engedhetik ezt meg maguknak, de ettől függetlenül az új házasok lelkileg, érzelmileg feloldják a szülőkhöz való kötöttséget, és ők ketten érzik magukat egészen együvé tartozónak, egy új családot alapítanak. Ez csak úgy lehet sikeres, ha mindketten elszakadnak régi családjuktól. Aki nem tud helyes módon leválni a szüleiről, az lehetetlenné teszi, hogy igazán szép legyen a házasélete, hogy igazi családot, otthont teremtsen jövendő gyermekeinek.

A nyár végi depresszió leküzdése

A nyár végi depresszió egy új keletű, viszont igenis létező probléma. Nyaranta a diákok a nyári szünetüket töltik, sokan nyaralni mennek. Majd ősszel beüt a realista valóság, miszerint kezdődik az iskola, vagy éppen a munka. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy miért alakul ki a nyár végi depresszió, hogyan lehet túllépni rajta, és mit tehetünk ellene.

Mit jelent a szürke kő technika és mikor alkalmazzuk?

Egyszer megkérdezték tőlem, ismerem-e a szürke kavics módszerét, s bevallom nem tudtam miről van szó, most már azt gondolom jó, ha mindenki ismeri és alkalom adtán alkalmazza bizonyos emberekkel szemben ezt a technikát.

A kiégés leggyakoribb jelei

A burnout (kiégés) szindrómát először Freudenberger írta le 1974-ben. Krónikus, emocionális megterhelés és stressz kapcsán fellépő fizikai, illetve mentális kimerülést értünk alatta. Együtt jár a reménytelenség és az inkompetencia érzésével, a célok és ideálok elvesztésével; valamint a saját személyre, a munkára, illetve másokra vonatkozó negatív attitűdök jelenlétével.