Menü

A taposógép tényleg szép feneket csinál?

Az általános vélemény a taposógépekről az, hogy szép feneket és formás combokat kapunk rendszeres használatukkal. Ebben az írásban arra törekszünk, hogy elmondjuk: honnan ered ez a berendezés, milyen hatásai vannak használatának és milyen edzéstervvel érdemes használni, továbbá, hogy a használt taposógép is képest ugyanazt a hatást elérni.

Taposógép vagy lépcsőzőgép?

Tisztázzuk rögtön az elején, hogy sokan összetévesztik a taposógépet a lépcsőző géppel, pedig intenzitásukban jelentős a különbség. Bár a két berendezés tulajdonságai között sok az átfedés, használatuk során más hatások érik a szervezetet. A használt taposógép a járást imitálja, intenzívebben ugyan mint sétálás közben, de far- és combizomnak kisebb a terhelés, de ez a gép erősíti a vádlit is. A lépcsőzőgép hatása intenzívebb a farizomra és a comb izmaira, a vádli erősítése itt szinte mellékes. A lépcsőzőgépnél magasabbra emeljük a lábat, mintha lépcsőn járnánk.

Mindkét berendezés esetében elmondható, hogy használatuk során a pulzusszám megemelkedik, a csípő alatti izmok terhelése megnő: adottak a hatékony zsírégetés feltételei. Egy félórás edzés során mintegy 300-500 kalóriát égethetsz el, tehát rendszeres használattal valóban formás alsótest alakítható ki.

Az taposógéppel történő edzés során ügyelni kell arra, hogy a testtartás, különösen a hát egyenes legyen. Az edzés így hatékony igazán és így kerülhetjük el a sérüléseket, továbbá a szervezet így érzékeli legjobban a terhelést. A használat során jelentős izzadás, így folyadékvesztés tapasztalható, gondoskodni kell tehát megfelelő folyadék utánpótlásról. A korszerű berendezéseken különböző edzéstervek állíthatók be, ezek rendszeres használatával érhetjük el a megfelelő fiziológiai hatást. Fontos figyelni arra is, hogy az edzés megkezdése lőtt fokozatosan melegítsük be az izmokat, hogy elkerüljük a sportsérüléseket.

Milyen előnyei vannak a taposógépes edzésnek? Sima, egyenletes mozgással hatékony kalóriaégető eszköz, nagy segítség a fogyni vágyóknak. Míg a futógépen az ízületekre intenzív becsapódási erő hat, a taposógép esetében ez nincs, így az ízületek terhelése kedvezőbb. Minden edzettségi szinthez beállítható edzéstervekkel erősíthetők a lábizmok és a fenék, kiváló alakformáló eszköz. Jótékony hatással van a keringésre. Javítja a mozgáskoordinációt. Sérülés, műtét utáni rehabilitációnál is alkalmazható.

Összefoglalva: a taposógépes edzés sokkal több a láb és a fenék formálásánál. Kedvező fiziológiai hatásai révén jó hatással van a keringésre és a zsírégetésre, jó közérzetet biztosít.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.